Valoarea punctului de pensie va fi mentinuta la nivelul din luna octombrie, de 697,5 lei, pana dupa aprobarea si publicarea in Monitorul Oficial a proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2009. Astfel valoarea punctului de pensie nu va mai fi majorata la 763,7 lei din luna ianuarie, cum a decis fostul Guvern, informeaza Mediafax.

Decizia a fost luata in ultima sedinta din acest an a Excecutivului, printr-o ordonanta de urgenta in care se stabileste ca, incepand cu 1 ianuarie 2009, valoarea punctului de pensie este de 697,5 lei, valoare care va fi aplicata pana la data de 1 a lunii urmatoare publicarii in Monitorul Oficial a legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2009.

Fostul guvern a decis, in luna decembrie, ca valoarea punctului de pensie pentru 2009 sa fie de 763,7 lei, de la 1 ianuarie 2009.

Premierul Emil Boc a declarat, marti, ca deciziile privind pensiile si salariile vor fi anuntate de Guvern la momentul prezentarii proiectului de buget pentru 2009 si ca angajamentele legale si politice vor fi realizate "in limita resurselor existente".