Pe mai multe drumuri nationale se circula cu dificultate, in conditii de iarna, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, insa niciun drum nu este inchis, potrivit centrului Infotrafic al Politiei Romane.

Astfel, pe mai multe drumuri din judetele Gorj, Dolj, Mehedinti, Valcea, Hunedoara, Alba, Cluj, Maramures, Buzau, Covasna si din Moldova se circula in conditii de iarna, stratul de zapada de pe carosabil fiind intre 3 si 20 de centrimetri.

Pe 12 drumuri judetene din Botosani se circula cu dificultate, stratul de zapada avand intre 10 si 20 de centimentri nefiind inlaturat din cauza lipsei utilajelor de dezapezire, afirma comisarul sef Corneliu Draghici de la centrul Infotrafic, citat de NewsIn.

Zapada de pe sosea atinge pe alocuri si 4 centimetri pe DN 7A, intre localitatile valcene Vidra si Obarsia Lotrului si pe drumurile din judetele Vrancea, Neamt, Suceava si Botosani.

Pe DN 1R, un drum mai putin circulat din judetul Cluj, stratul de zapada este si mai mare, ajungand pe tronsonul kilometric 30 – 58 la 5 chiar 10 centimetri.

Stratul de zapada ajunge la 3 centimetri pe DN 67C, pe tronsonul Curpat – Sugag, in Alba, in Covasna pe DN 2D, in zona Ojdula si pe DN 13E, pe segmentul Zagon – Barcani.

Reprezentantii Infotrafic afirma ca echipajele specializate imprastie pe toate aceste artere materiale antiderapante.

In judetul Timis, circulatia este ingreunata din cauza cetei pe drumurile DN 69 Timisoara- Arad, DN 6 Tmisoara -Lugoj si pe DN 59A Timisoara- Jimbolia.

Trafic record pe DN1, in statiunile montane de pe Valea Prahovei

Din cauza zapezii si a aglomeratiei traficul pe Drumul National 1a fost aproape paralizat, anunta Realitatea TV. Traficul rutier pe DN 1, pe Valea Prahovei, a fost ingreunat pe sensul de mers inspre Brasov.

Potrivit Directiei Politiei Rutiere, vineri, intre orele 10 si 16 au fost inregistrate valori de trafic record pe DN 1: 9.500 de autovehicule. Satiunile de pe Valea Prahovei au fost supraaglomerate. Vineri, nu mai existau locuri in parcari nici la hoteluri, nici pe partii.

De asemenea, tot din cauza aglomeratiei, Politia Rutiera Brasov a oprit accesul inspre Poiana Brasov. Centrul Infotrafic al Politiei Romane recomanda rutele ocolitoare DN1 A Ploiesti- Valenii de Munte- Cheia- Sacele- Brasov sau DN 7 Bucuresti- Baldana- DN 71- Baldana- Targoviste- Fieni- Sinaia.

Berceanu se declara nemultumit de activitatea de deszapezire si va continua controalele

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat vineri pentru NewsIn ca, in urma controalelor efectuate, a descoperit ca lipsesc utilajele necesare activitatii de deszapezire si va continua permanent aceste inspectii. "In unele locuri lucrurile stateau bine, insa in unele locuri, lipseau utilajele pe care ar fi trebuit sa le aiba. La Sinaia, de exemplu, stau prost cu nisipul. Daca ninge, le ajunge numai pentru 2-3 zile", a afirmat vineri pentru NewsIn ministrul Radu Berceanu.

Acesta a mai spus ca va decide saptamana viitoare ce sanctiuni va da pentru neregulile gasite. "Voi face permanent controale. Noi trebuie sa fim pregatiti cu utilaje, sare, nisip. Insa nu suntem pregatiti cu autostrazi. Daca am fi avut si autostrazi, era bine", a mentionat Berceanu.

Radu Berceanu a precizat ca vrea sa verifice in continuare si alte districte ce tin de CNADNR, dar nu a mentionat care, pentru ca nu vrea sa le dea timp oamenilor de acolo sa se pregateasca de inspectie.