Patronul echipei de fotbal Steaua, Gigi Becali, si selectionerul formatiei nationale, Victor Piturca, au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul Valiza. Potrivit unui comunicat al DNA, Becali, Piturca si alte patru persoane au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie.

  • George Becali este acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata aflata in legatura cu infractiunile de coruptie
  • Teia Sponte, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al F.C. „Steaua Bucuresti” S.A., este acuzat de complicitate la dare de mita
  • Alina Florentina Ciul, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, este acuzata de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie si fals in inscrisuri sub semnatura privata
  • Victor Piturca este acuzat de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie
  • Radu Gheorghe Marino, acuzat cu favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie si fals in inscrisuri sub semnatura privata
  • Raul Volcinschi, acuzat de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie

Potrivit rechizitoriului, in mai 2006, Becali a promis fiecarui jucator de fotbal al clubului C.F. „Gloria 1922 Bistrita” sume de bani cuprinse intre 5.000 - 10.000 euro, pentru ca acestia sa castige meciul cu F.C. Rapid din campionat.

De asemenea, in mai 2008, finantatorul Stelei a oferit suma de 1.700.000 euro jucatorilor de la Universitatea Cluj pentru ca acestia sa castige meciul cu CFR 1907 Cluj.

In acest scop, Teia Sponte s-a deplasat in municipiul Cluj Napoca avand asupra sa suma de 1.700.000 euro reprezentand obiectul ofertei financiare pentru jucatorii de fotbal ai Universitatii Cluj.

Pentru a fi exonerat de o posibila raspundere penala sau disciplinara, Becali "a initiat si a participat la intocmirea, in data de 19 mai 2008, a doua antecontracte de vanzare-cumparare cu mentiuni nereale sub aspectul datei, continutului si vointei reale a partilor. Inscrisurile falsificate au fost ulterior folosite atat in prezenta cauza penala cat si in cadrul anchetei disciplinare efectuata de organismele jurisdictionale ale Federatiei Romane de Fotbal", potrivit DNA.

Marino, Ciul, Volcinschi si Piturca au participat "la perfectarea frauduloasa a celor doua antecontracte de vanzare-cumparare, avand un continut falsificat, iar ulterior in cadrul prezentei anchete au dat declaratii mincinoase".

DNA a anuntat ca l-a scos de sub urmarirea penala pe Traian Bendorfean, in timp ce, in ceea ce-l priveste pe Anton Dobos, procurorii au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor intr-un nou dosar penal, in conditiile in care acesta nu a putut participa la activitatile de urmarire penala fiind ranit intr-un accident rutier.

Dosarul se inainteaza spre judecare Curtii de Apel Cluj.