Sambata seara, la ora 19:00, au fost aprinse beculetele de Craciun in Bucuresti. 520.000 de becuri tip LED, 168.000 de globuri luminoase au fost amplasate in Capitala, iar in intersectia din Piata Universitatii se gaseste si un brad de 17 metri inaltime.

Tot sambata sunt programate in Capitala mai multe spectacole pentru copii: la ora 11:00, in Parcul Unirii si Parcul Tineretului, pe scena urmand sa urce trupe si solisti-copii.

Sambata seara sunt programate spectacole de Mos Nicolae:

* la ora 19:00, in Parcul Unirii (pe scena vor urca grupul Iza, Ovidiu Lipan, Loredana).

* tot la ora 19:00, in Parcul Tineretului (pe scena urca Nicola, Fanfara Chetris, Minoritatea Italiana, Grupul Iza).

Vezi imagini din elicopter:

,

Circulatia pe Bulevardul Unirii va fi inchisa pana la 4 ianuarie

Circulatia autovehiculelor pe Bulevardul Unirii, in zona Bulevardul I.C.Bratianu - Bulevardul Libertatii, va fi intrerupta intre 6 decembrie si 4 ianuarie, cu ocazia sarbatorilor de iarna si a deschiderii Targului de Craciun, anunta Politia Capitalei.

Circulatia pe Bulevardul Unirii va fi oprita sambata dupa-amiaza, incepand cu ora 16:00 si va fi redeschisa pe 4 ianuarie, la aceeasi ora.

Reprezentantii Politiei Rutiere recomanda soferilor sa nu parcheze autoturismele in apropierea Pietei Unirii si sa evite, intre orele 18:00-21:00, Bulevardele I.C. Bratianu - Nicolae Balcescu - Gh. Magheru - Lascar Catargiu - Calea Victoriei. Soferii sunt sfatuiti, de asemenea, sa nu circule cu viteza redusa sau sa opreasca masinile in locuri nepermise pentru a viziona ornamentele luminoase de pe bulevard si sa manifeste prudenta atunci cand trec pe langa grupuri de pietoni.

Bucurestenilor li se recomanda sa utilizeze, in special, mijloacele de transport public de suprafata sau metroul.

"In cazul in care se vor inregistra afluxuri masive de public, traficul rutier va fi restrictionat sau inchis total, progresiv, pe Bulevardul I.C. Bratianu, Bulevardul Unirii, Bulevardul Libertatii, Strada Izvor, Bulevardul Natiunilor Unite, Strada B.P. Hasdeu si Splaiul Independentei, pana la restabilirea conditiilor normale de trafic si evitarea oricarui pericol", mai precizeaza sursa citata.

Soferilor le sunt recomandate, in aceasta perioada, patru rute ocolitoare de trafic: pe Calea 13 Septembrie - Bulevardul Tudor Vladimirescu - Soseaua Viilor - Strada Dr. C. Istrate - Bulevardul Marasesti - Bulevardul Dimitrie Cantemir, pe Calea 13 Septembrie - Soseaua Panduri - Strada Dr. Reiner - Bulevardul Eroilor - Strada Stirbei Voda, pe Bulevardul Unirii - Bulevardul Mircea Voda - Pod Timpuri Noi - Bulevardul Gheorghe Sincai - Calea Serban Voda - Soseaua Viilor, sau pe Bulevardul Unirii - Bulevardul Mircea Voda - Strada Zborului - Strada Hristo Botev - Piata C.A.Rosetti.