Circulatia autovehiculelor pe Bulevardul Unirii, in zona Bulevardul I.C.Bratianu - Bulevardul Libertatii, va fi intrerupta intre 6 decembrie si 4 ianuarie, in contextul sarbatorilor de iarna si a deschiderii Targului de Craciun, anunta Politia Capitalei.

Circulatia pe Bulevardul Unirii va fi oprita sambata dupa-amiaza, incepand cu ora 16:00 si va fi redeschisa pe 4 ianuarie, la aceeasi ora, informeaza Mediafax.

Sambata seara vor fi aprinse si ornamentele instalate cu ocazia sarbatorilor de iarna si va fi deschis Targul de Craciun de pe Bulevardul Unirii, iar intre orele 19:00 - 22:00, in fata sediului Primariei Municipiului Bucuresti se va desfasura evenimentul de aprindere a luminitelor de Craciun de catre primarul general.

Jandarmeria precizeaza ca va fi iluminata cladirea Primariei Municipiului Bucuresti, iar pe parcursul desfasurarii evenimentului va fi asigurat un fond muzical. De asemenea, incepand cu orele 21:50, se va desfasura un foc de artificii pentru sapte minute, care va fi lansat dintr-un spatiu special delimitat din Parcul Cismigiu.

Jandarmeria Bucuresti va asigura protectia participantilor, asigurarea ordinii si linistii publice pe timpul desfasurarii manifestarilor si va interveni, in caz de nevoie, pentru restabilirea acesteia, cu un efectiv de peste 150 jandarmi.

Pe de alta parte, reprezentantii Politiei Rutiere recomanda soferilor sa nu parcheze autoturismele in apropierea Pietei Unirii si sa evite, intre orele 18:00-21:00, Bulevardele I.C. Bratianu - Nicolae Balcescu - Gh. Magheru - Lascar Catargiu - Calea Victoriei. Soferii sunt sfatuiti, de asemenea, sa nu circule cu viteza redusa sau sa opreasca masinile in locuri nepermise pentru a viziona ornamentele luminoase de pe bulevard si sa manifeste prudenta atunci cand trec pe langa grupuri de pietoni.

Bucurestenilor li se recomanda sa utilizeze, in special, mijloacele de transport public de suprafata sau metroul si sunt rugati de ofiterii Politiei Rutiere sa traverseze strada numai prin locuri amenajate, la culoarea verde a semaforului.

"In cazul in care se vor inregistra afluxuri masive de public, traficul rutier va fi restrictionat sau inchis total, progresiv, pe Bulevardul I.C. Bratianu, Bulevardul Unirii, Bulevardul Libertatii, Strada Izvor, Bulevardul Natiunilor Unite, Strada B.P. Hasdeu si Splaiul Independentei, pana la restabilirea conditiilor normale de trafic si evitarea oricarui pericol", mai precizeaza sursa citata.

Soferilor le sunt recomandate, in aceasta perioada, patru rute ocolitoare de trafic: pe Calea 13 Septembrie - Bulevardul Tudor Vladimirescu - Soseaua Viilor - Strada Dr. C. Istrate - Bulevardul Marasesti - Bulevardul Dimitrie Cantemir, pe Calea 13 Septembrie - Soseaua Panduri - Strada Dr. Reiner - Bulevardul Eroilor - Strada Stirbei Voda, pe Bulevardul Unirii - Bulevardul Mircea Voda - Pod Timpuri Noi - Bulevardul Gheorghe Sincai - Calea Serban Voda - Soseaua Viilor, sau pe Bulevardul Unirii - Bulevardul Mircea Voda - Strada Zborului - Strada Hristo Botev - Piata C.A.Rosetti.