Un roman banuit ca ar fi implicat in uciderea, in iulie 2007, la Paris, a lui Brahim Deby, fiul cel mai mare al presedintelui Ciadului, a fost arestat miercuri la Sansimion, in judetul Harghita, anunta AFP, citand surse din politie.

Marin Cioroianu, in varsta de 42 ani, fost membru al Legiunii Straine si considerat extrem de periculos, a fost arestat intr-un hotel, dupa ce fusese supravegheat de politie mai multe zile.

Potrivit agentiei NewsIn, suspectul, care are dubla cetatenie - romana si franceza - va fi trimis in fata unei comisii rogatorii, urmand a fi extradat in scurt timp in Franta.

In data de 2 iulie 2007, Brahim Deby, in varsta de 27 de ani, fiul presedintelui Ciadului, Idriss Deby Itno, a fost gasit asfixiat in parcarea locuintei sale din Courbevoie (Hauts-de-Seine), cu trupul acoperit de pudra de extinctor.

Expertii toxicologi au confirmat prezenta pudrei in organismul acestuia, care a provocat asfixia tanarului.

Potrivit politiei romane, Brahim Deby fusese atacat de patru barbati, deghizati in politisti. Deocamdata, anchetatorii nu au stabilit daca mobilul crimei a fost jaful sau ratiuni politice.

Alte patru persoane au fost arestate miecuri si joi la Paris in cadrul acestei anchete.