Doua filmulete care fac apologia plopilor tamaduitori din afara orasului si a bornelor kilometrice cu puteri miraculoase ironizeaza plecatul in vacanta pe 30 noiembrie si se incheie cu mesajul “Lipsa ta de la vot este un vot pentru noi. PSD iti multumeste”. Mesajele anti-PSD s-au raspandit pe youtube. Mesajele anti PD-L si PNL se propaga pe telefonul mobil si mail-uri: “Daca iese iarasi D.A., emigram in Africa!”. Este imitatia unui mesaj anti-PSD din 2004. Autorii unor mesaje folosesc in mod abuziv numele HotNews.ro pentru a-si credibiliza indemnul la vot. Pe aceasta cale, Hotnews.ro avertizeaza toate partidele politice sa nu-i mai implice numele in campania electorala.

“Daca aveti norocul si adie un vanticel, suieratul plopilor va ia durerea de urechi cu mana. Multi oameni au spus ca plopul nu doar vindeca urechile ci prin magie dezleaga blesteme”, este un pseudo-indemn la parasirea orasului pe data de 30 noiembrie. In realitate, autorul filmuletului cauta sa mobilizeze alegatorii de dreapta si sa le atraga atentia prin tehnica ridiculizarii ca plecarea in vacanta este de fapt un vot dat PSD.

La fel si in filmuletul despre borna kilometrica: “Duminica aceasta, 30 noiembrie, de ce sa nu petreceti niste timpi de calitate alaturi cu familia alaturi de o borna kilometrica. Cel mai rau lucru care vi se poate intampla este sa vi se intample un lucru bun. Si nu uitati, cu cat borna este mai departe de casa, cu atat va va ajuta mai mult”.

„PNL si PDL. Patru ani s-au tot certat. Acum brusc s-au impacat. Si se stie ce urmeaza. Fraier cine-i mai voteaza. Daca iese iarasi D.A. . Emigram in Africa!”. Acest mesaj a fost trimis, incepand de joi, mai multor clujeni de pe numerele de telefon 0726915101, 0733806852 si altele. Daca suni la numarul afisat, intra automat o casuta postala. Iar acesta nu este singurul mesaj.

SMS otravit
Foto: Hotnews
Peste o ora vine altul: “PeNaLizati-i! Pentru ca nu au alocat bani pentru autostrada Transilvania si nici pentru centurile ocolitoare! Tariceanu isi recunoaste politica de marginalizare a Transilvaniei, declarind ca autostrada este a treia in topul prioritatilor Guvernului - sursa Hotnews” expediat de pe numarul 0733620772, unde, daca suni, dai, fireste!, de o mesagerie vocala. Aceste mesaje au fost primite de jurnalisti, functionari publici sau directori de institutii culturale din Cluj.

Mesaje credibilizate cu sursa HotNews.ro

Mesajul cu privire la autostrada Transilvania a ajuns si pe telefonul unei tinere clujence, Olimpia Lazar. In opinia ei mesajul este in primul rind derutant. “In primul moment am avut impresia ca e de la Hotnews.ro. Dar dupa ce l-am mai citit o data mi-am dat seama ca referirea la acest site este in legatura cu asa-zisa declaratie a lui Tariceanu. Alti oameni poate ca ramin cu impresia ca mesajul este de la hotnews! Apoi, mi se pare clar ca vine de undeva din Transilvania.”

Alt SMS otravit
Foto: Hotnews
Adriana Anton a primit joi un mail cu mesaj electoral. „Mi se pare o modalitate urata si ineficienta in acelasi timp, de a face campanie. In alta campanie am primit un mesaj pe telefon in care mi se indica omul pe care sa-l votez. Mi s-a parut o jignire, ca si cum eu nu as sti, eu nu as putea decide singura! Oricum, telefonul si mailul imi apartin, nu-mi place ca necunoscutii sa dea buzna in intimitatea mea! Eu le-am sters imediat dupa ce le-am vazut!”

In pat cu candidatul

Vasile Lupsa este un tinar care lucreaza intr-o librarie clujeana. A primit zilele trecute mesajul cu privire la galceava Aliantei si impacarea protagonistilor, care n-ar mai trebui votati: „E o tampenie ce fac oamenii astia. Mergi pe strada, iti sar in fata cu materiale de propaganda, ajungi la serviciu, deschizi calculatorul, gasesti mailuri. Apoi iti suna telefonul mobil, ai SMS electoral, seara, mergi acasa, suna Florin Piersic, dai drumul la televizor si apar tot ei, te indeamna sa-i votezi! Sint prosti, nu au masura!”