Examenul pentru obtinerea permisului de conducere se sustine in sistem informatic in toata tara incepand de joi, informeaza Mediafax. In ultimele cinci luni doar 25,62% dintre cei care au sustinut acest examen au trecut de proba teoretica pe calculator.

De la 1 iulie, cand au inceput probele teoretice in sistem informatic, au fost examinate 319.975 de persoane, pentru toate categoriile de permis, dintre care 81.965 au fost declarate admise, iar 238.010 respinse, procentul mediu de promovabilitate fiind de 25,62 la suta, fata de 28,94 la suta cat se inregistra inainte de implementarea acestei aplicatii.

Decizia ca examinarea teoretica sa fie sustinuta pe calculator a fost luata in urma scandalului eliberarii frauduloase a permiselor de conducere de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.

In acest caz sunt cercetate in stare de arest 22 de persoane, majoritatea fiind functionari in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges. Printre cei arestati se afla si seful Serviciului Permise Arges, Codrut Gheorghe Vlasceanu, precum si adjunctul acestuia, Vasile Voinea.