Retelele mafiote bulgare, in interiorul carora activeaza si romani si ucraineni, controleaza securitatea discotecilor din Madrid, impunand proprii oameni drept paznici ai localurilor unde apoi deruleaza afaceri ilegale, relateaza Spanish ABC, citat de Mediafax.

Publicatia Spanish ABC aminteste ca problema violentelor si a luptei pentru controlul cluburilor de noapte din Madrid a inceput inca din 1999, cand, in urma unor focuri de arma trase in clubul Amnesia, un om a murit si alti patru au fost grav raniti.

Zece ani mai tarziu, situatia a ramas neschimbata, cu deosebirea ca acum piata ilegala este controlata de bulgari si nu de iranieni.

Cea mai periculoasa dintre retelele mafiote din Madrid este "Gruparea lui Ivo", potrivit Spanish ABC. Ivo, un personaj notoriu in mafia spaniola, avea propria armata de bodyguarzi si se ocupa, personal, de angajarea paznicilor la discotecile din oras.

Proprietarii cluburilor din Madrid erau obligati sa angajeze oamenii mafiei drept paznici, acestia, in schimb, cedand retelei 20 la suta din salariu. Astfel, daca un paznic primea o suta de euro pe noapte, el ceda 20 de euro gruparii mafiote.

Publicatia spaniola mai precizeaza ca "Gruparea lui Ivo" are peste o suta de membri, majoritatea bulgari, romani si ucraineni, pe care politistii locali i-au descris ca "gorile imense ce induc frica si calca in picioare drepturile de baza ale tuturor".

Astfel de grupari se ocupa, in principal, cu traficul si vanzarea de droguri in cluburi, dar chiar si cu asasinate la comanda, mai scrie Spanish ABC.