Rodica Tanasescu, presedinta Asociatiei Medicilor de Familie: Oamenilor le este teama de vaccinul contra cancerului de col uterin din cauza lipsei de informatii coerente

de A.N.     HotNews.ro
Miercuri, 26 noiembrie 2008, 12:43 Actualitate | Esenţial


"Ne este teama de vaccinul contra cancerului de col uterin din cauza lipsei de informatii coerente", a declarat miercuri presedinta Asociatiei Medicilor de Familie, Rodica Tanasescu. "Ne este teama pentru ca orice medicament, orice aliment, orice vaccin poate avea la un moment dat efecte secundare, pot exista accidente si pot fi si necazuri. Aceasta nu inlocuieste cu nimic valoarea medicamentului respectiv", a spus Tanasescu. Ministerul Sanatatii a lansat saptamana trecuta campania de vaccinare la fete de 9-10 ani (clasa a IVa) contra cancerului de col uterin.

Iata cateva dintre cele mai importante declaratii facute de doctorul Tanasescu:
 • speram sa nu asteptam prea mult pentru a primi tehnologie de afara
 • cancerul de col uterin e aflat pe primele locuri ca frecventa in aproape toate statele
 • mai putem face screening pentru leziunile precanceroase, metoda are insa avantaje si dezavantaje
 • infectia cu papiloma virus se transmite foarte usor
 • prevenirea imbolnavirii se poate face prin educatie
 • utilizarea prezervativului este extrem de utila dar nu exclude riscuri
 • aceste vaccinuri se folosesc de cativa ani buni in Romania insa pana acum s-au achizitionat contra cost
 • se estimeaza ca 10.000 de femei si fetite s-au vaccinat deja in Romania, in ultimii ani, cu vaccinul HPV
 • nu au fost inregistrate niciun fel de incidente, in afara rosetii sau a durerii locale temporare
 • mai stim ca aceste vaccinuri se folosesc in programe nationale in Statele Unite si in statele europene cu dare de mana
 • in SUA, tara in care FDA este un extrem de temut si respectat cerber care aproba sau respinge orice medicament, se face acest vaccin in masa din 2006
 • s-a facut si inainte, dar nu in masa, in zeci de mii de cazuri in SUA
 • s-a concluzionat ca vaccinul este eficient si fara riscuri notabile
 • nu se poate face o corelatie intre cele cateva cazuri de decese cu vaccinul propriu-zis
 • in Europa, EMA a confirmat valabilitatea si siguranta vaccinului
 • Centrul European pentru Preventie Bolii si Control a recomandat cu tarie vaccinarea
 • majoritatea tarilor europene au inceput deja vaccinarea din 2006-2007 cu aceste tipuri de vaccin
 • ne este teama din cauza lipsei de informatii coerente
 • ne este teama pentru ca, este adevarat, orice medicament, orice aliment, orice vaccin poate avea la un moment dat efecte secundare, pot exista accidente si pot fi si necazuri. Aceasta nu inlocuieste cu nimic valoarea medicamentului respectiv
 • tehnologiile moderne folosesc, pentru toate tipurile de vaccin, fragmente sau proteine virale care sunt mai putin riscante decat vechile vaccinuri
 • vrem sa atentionam ca penicilina si vaccinurile au salvat cele mai multe vieti
Ministerul Sanatatii a lansat saptamana trecuta campania de vaccinare la fete de 9-10 ani (clasa a IVa) contra cancerului de col uterin. Cele doua vaccinuri existente in lume sunt Gardasil de la Merk si Cervarix de la GlaxoSmithKline (introduse pe piata acum doi ani si jumatate).

Guvernul a alocat sumele necesare prin rectificare bugetara. Ordinul 1612/2008 introduce HPV la 110.000 fete din clasa a IV-a. In ordin se precizeaza urmatoarea NOTA: “Refuzul de a efectua vaccinarea se face prin declaratie scrisa a parintilor copilului, cu asumarea consecintelor ce decurg din aceasta." Genul acesta de nota nu este specificat la alte tipuri de vaccin obligatoriu.

Costurile vaccinului HPV: 330.000 de doze (vaccinul se face in trei doze, in decurs de sase luni, a cate 300 de lei. Total: aproximativ 100 milioane lei noi (27 milioane euro), 2,5% din cat aloca CNSAS pentru medicamente.

Infectia cu Human Papilloma Virus (HPV) este cea mai cunoscuta infectie virala cu transmitere sexuala. Depistarea precoce a infectiei genitale cu Human Papilloma Virus (HPV) este o modalitate eficienta de prevenire a cancerului de col uterin. Se estimeaza ca cel putin 50% dintre adultii activi sexual au avut o infectie cu HPV. Dobandirea infectiei cu HPV este strans legata de comportamentul sexual. Frecventa infectiei cu HPV creste cu numarul de parteneri sexuali si cu debutul timpuriu al activitatii sexuale.

1775 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Pentru informare (1) (Miercuri, 26 noiembrie 2008, 12:56)

  Dr. Mengele [anonim]

  Citat din ,,Vaccinarea, mutatiile genetice si oncogeneza la om'', Dr. Anca Nitulescu Lucrare prezentata la Prima Conferinta Nationala a Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti, 25 martie 2005. Majoritatea vaccinurile aflate in uz curent sunt preparate din virusuri vii atenuate. Virusurile se numara printre cele mai simple microorganisme vii, fiind formate din cateva siruri de ADN sau ARN invelite intr-o capsida proteica; aceasta structura extrem de simpla nu le permite sa traiasca independent, ci doar in interiorul unei celule vii care sa le ofere nutritie si conditii de reproducere. Pentru protectia vaccinurilor virale in scop comercial, virusurile trebuie multiplicate in cantitati foarte mari; acest lucru se realizeaza reproducand virusurile pe culturi speciale de celule vii in laboratoare. Referitor la celulele de provenienta umana, se stie ca, in mod normal, acestea nu supravietuiesc in afara corpului omenesc. Celulele umane utilizate curent in productia de vaccinuri sunt asa-numitele linii de celule "nemuritoare". Acestea sunt, de fapt, celule canceroase provenite din diferite tipuri de tumori umane sau celule fetale provenite din embrion uman avortat, singurele capabile sa supravietuiasca in vitro si sa se divida fara limita de timp si spatiu. Aceste culturi de celule sunt hranite, de obicei, cu un amestec nutritiv pe baza de ser extras din embrionul bovin.Virusurile vaccinale sunt capabile sa includa material genetic din celulele pe care sunt cultivate si din amestecul nutritiv aplicat, deci toate ingredientele folosite in productia industriala a vaccinurilor reprezinta tot atatea surse de contaminare a produsului final.Purificarea totala a vaccinului final este, practic, imposibila, deoarece nici un laborator din lume nu este capabil, la ora actuala, sa separe total virusul vaccinal de resturile din mediul de cultura.
 • +1 (1 vot)    
  Pentru informare (2) (Miercuri, 26 noiembrie 2008, 12:58)

  Dr. Mengele [anonim]

  25.

  Acest lucru este recunoscut oficial, in sensul ca standardele actuale pentru fabricarea vaccinurilor considera drept contaminare acceptata pana la 100 pg (picograme) de ADN he-terolog pe doza de vaccin. Cele 100 pg sunt echivalente cu 108 (10 la puterea 8) "lungimi functionale" de ADN. Puritatea totala ar echivala cu absenta totala a ADN-ului heterolog din vaccinuri, conform datelor publicate in 1990 de un cercetator al Merck Institute for Therapeutic Research. Ingrijorarea legata de existenta ADN-ului heterolog in vaccinuri apare ca perfect justificata, deoarece, in prezent, se stie ca inductia cancerului este un fenomen care porneste de la o singura celula si ca o singura unitate functionala de ADN strain in genomul celulei-gazda poate induce transformarea celulara maligna. Campaniile de vaccinare in masa au avut un impact covarsitor asupra populatiei, in sensul ca au condus, pe termen lung, la mutatii genetice imprevizibile si la alterarea in sens negativ a codului genetic uman. Legatura dintre mutatiile genetice si oncogeneza la om a fost demonstrata stiintific, iar cresterea incidentei si mortalitatii prin cancer este o realitate a zilelor noastre. Pe de alta parte, aparitia virusurilor atipice, nemaiintalnite pana acum, legate de contaminarea vaccinurilor, arata ca, in momentul in care orice material biologic este introdus direct in curentul sanguin, posibilitatile de contaminare sunt practic nelimitate si imposibil de controlat la nivelul stiintei actuale.
  • 0 (0 voturi)    
   Interesant, dar pe langa. (Miercuri, 26 noiembrie 2008, 15:59)

   AlinNeculai [utilizator] i-a raspuns lui Dr. Mengele

   Toata polologhia se refera la vaccinurile din virusurile vii atenuate. Nu este si cazul acestui vaccin.
   Deci oameni buni, lasati-va copii vaccinati!
 • 0 (0 voturi)    
  Articol interesant despre vaccin (Miercuri, 26 noiembrie 2008, 13:02)

  Alex [anonim]

  http://badan.wordpress.com/2008/11/25/cancerul-si-vaccinele-oms/
 • -2 (2 voturi)    
  bravo stimata Doamna (Miercuri, 26 noiembrie 2008, 13:08)

  sempere [anonim]

  sper sa-i faceti pe parinti sa inteleaga ca exista cu adevarat beneficii pt fetite, viitoare femei, sa-si faca acest vaccin si in Romania sa nu se mai moara de cancer de col uterin.
  • 0 (0 voturi)    
   dap (Miercuri, 26 noiembrie 2008, 15:14)

   eugen.s [utilizator] i-a raspuns lui sempere

   Du-te bre !

   Si ma rog de ce n-ar putea "viitoarele femei" sa-si faca test Papanicolau de 1-2 ori pe an DUPA ce devin active sexual?
 • 0 (0 voturi)    
  Concluzie (Miercuri, 26 noiembrie 2008, 13:35)

  dexter [anonim]

  Deci , pentru mamele de fetite pentru care probabilitatea de a incepe viata intima din fragede varste si care o sa aiba de la inceput cel putin 2-3 parteneri , aceste mame ziceam , trebuie sa accepte vaccinul pentru fetitele lor. Cum acest comportament vine din educatia primita (si genetic)se recomanda acestor mame sa-si analizeze istoricul intim ca sa stie ce trebuie sa faca.
  Ca morala ortodoxa rezolva din start probleme de genu asta nu zice nimeni nimic!
  Si apropo ! Doctorul Pavel Chirila a avut ieri o conferinta de presa pe tema acestui vaccin. N-am vazut nicaieri nici o nota in media! (TV, presa) Deh , daca conferinta despre viol de grup babe era prime time news! Presa imbecila!
 • 0 (0 voturi)    
  Cateva adevaruri (Miercuri, 26 noiembrie 2008, 14:14)

  truth [anonim]

  Vedeti aici cateva adevaruri despre acest vaccin:
  http://video.google.com/videoplay?docid=67910120131987915
 • 0 (0 voturi)    
  Atentie (Miercuri, 26 noiembrie 2008, 20:18)

  Atentie [anonim]

  Vaccinul “anti-cancer de col uterin” este netestat suficient si are efecte adverse verificate deosebit de grave, printre care sterilitatea si chiar moartea! A fost interzis in statele americane dupa ce s-au constatat aceste efecte si se cauta noi piete de desfacere. Nu e obligatoriu, puteti sa-l refuzati ! Informati-va accesand urmatorul site si dati-l mai departe:
  http://provitabucuresti.ro/gardasil-cervarix
  • 0 (0 voturi)    
   americanii (Miercuri, 26 noiembrie 2008, 21:41)

   fda [anonim] i-a raspuns lui Atentie

   Nu ar fi primul caz de vaccin scos de FDA ca pe urma sa fie vindut in europa. In lumea asta profitul conteaza. Faptul ca omul nu scoate banul din buzunar nu insemna ca nu plateste impozit deci toata lumea il plateste.
   Un vaccin in masa presupune cumpararea de multe doze si un comision gras pt unii.
 • 0 (0 voturi)    
  CNSAS aloca bani de medicamente?! (Joi, 27 noiembrie 2008, 7:02)

  anonim [anonim]

  e greu ca atatea institutii, cu au atatea acronime... Totusi si CNSAS (Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii) si CNAS (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate) sunt destul de cunoscute pentru a nu fi confundate!
 • 0 (0 voturi)    
  Intrebare pentru informare (Sâmbătă, 29 noiembrie 2008, 23:58)

  anaida [anonim]

  Daca HPV provoaca cancer, de ce in randul barbatilor (purtatori si transmitatori ai virusului) nu dezvolta o forma de cancer din cauza acestui virus?! Sa fie vorba de un virus misogin?
  Multumesc celor care pot oferi o explicatie pertinenta.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version