Traficul feroviar intre Transilvania si Moldova, prin nordul tarii, este blocat, miercuri, dupa ce mai multi copaci au cazut pe calea ferata si peste liniile electrice de contact. Din aceasta cauza mai multe trenuri au fost anulate iar altele au fost deviate, informeaza Mediafax.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, marti dupa-amiaza trenul accelerat 1931, Galati-Cluj, al Regionalei CFR Galati, a ramas blocat pe sectorul de cale ferata Gradinita-Larion, din judetul Bistrita Nasaud, din cauza caderilor de arbori pe terasamentul de cale ferata si peste liniile electrice de contact.

Peste 160 de calatori au fost preluati de trenul accelerat 1765 Iasi-Timisoara.

Tronsonul de cale ferata Vatra Dornei-Ilva Mica ramane inchis pina la degajarea arborilor si remedierea avariilor la liniile electrice, precizeaza ISU Suceava, care arata ca circulatia trenurilor va fi deviata pe ruta ocolitoare Suceava – Bacau – Adjud – Ghimes.

Potrivit sefului regionalei CFR Iasi, Constantin Axinte, in prezent sunt afectate trei trenuri de persoane in care se afla aproximativ 600 de calatori.

Seful regionalei CFR Iasi a estimat ca traficul feroviar in zona unde au avut loc caderi de copaci ar putea fi reluat la parametrii normali in jurul orelor 15:00-16:00.