Un tanar de 29 de ani, crescut la orfelinat, ii cere presedintelui Traian Basescu sa ii aprobe eutanasierea. Internat la spitalul din Constanta si fiind in imposibilitate de a se mai deplasa, Eugen cere autoritatilor statului dreptul sa moara, scrie cotidianul Ziua.

"Va cer imperios sa acceptati eutanasierea mea. Sufar de prea mult timp si am depus nenumarate eforturi eu si prietenii mei pentru a fi ajutat", isi incheie tanarul scrisoarea adresata presedintelui Romaniei.

Eugen Constantin Anghel si-a petrecut primii 18 ani din viata in Centrul de plasament "Ion Creanga" din Piatra Neamt.

El este bolnav de ciroza, iar un eventual transplant de ficat este foarte dificil, in conditiile in care tanarul sufera si de alte afectiuni la fel de grave: vari­ce esofagiene, hernie ombili­cala si inghinala si mai ales capacitatea de coagulare foarte scazuta a sangelui.

"Am avut iar o noapte alba, n-am putut sa dorm. Stau in pat, dar in niciun caz nu ma odihnesc. Cu scrisoarea, nu, nu e o gluma, nu pot sa glumesc cu viata mea. Am dat o fuga acasa, la baieti. Avem acolo un calculator si am reusit sa raman singur. Asa i-am scris prese­dintelui", explica el.

Citeste povestea tanarului care isi cere dreptul de a muri in cotidianul Ziua.

Seful statului a declarat ca "poate intelege ca este vorba de un tanar aflat in mare dificultate", ca stie cazul acestuia insa ca in Romania este interzisa eutanasierea la oameni. "Presedintele Romaniei nu poate trece peste Codul Penal", a adaugat Basescu, precizand ca e o problema medicala, care nu tine de seful statului.

"Mi-e mila de omul acesta, insa sa-ti iei viata este un pacat", a declarat Basescu.