Doi turisti, un barbat si o femeie, au ramas blocati pe Valea Caraiman din Masivul Bucegi de sambata dupa-amiaza. Misiunea echipei de salvamontisti care a plecat dupa ei este aproape imposibila: la cei aproape 2.000 de metri, sunt minus 16 grade, vantul bate cu 150 de km pe ora, iar in zona este pericol de avalansa, anunta Realitatea Tv.

Cei doi turisti nu au fost inca gasiti. Seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a spus ca ia in calcul si varianta ca acestia sa fi coborat de pe munte si sa-si fi inchis telefoanele de rusine ca au pus echipa de Salvamont pe drumuri, dar nu elimina nici ipoteza ca cei doi sa fi cazut si sa fie acoperiti de zapada. In acest din urma caz, salvamontistii le dau sanse minime de supravietuire: "Daca au ramas pe acolo, sansele de supravietuire, eu le consider minime", a declarat Seful Serviciului Salvamont Busteni.

Cei doi turisti au ramas blocati sambata dupa-amiaza pe Valea Caraiman din Muntii Bucegi, in zona numita Hornul Vaii, iar in momentul in care au constatat ca nu se pot intoarce si nici nu pot inainta au apelat Dispeceratul National Salvamont.

O echipa formata din cinci salvatori montani a plecat din Busteni in cautarea celor doi, care, dupa ce vor fi gasiti, vor fi condusi, cel mai probabil, la Cabana Caraiman.

Pe traseele montane s-a format gheata acoperita cu zapada, este pericol de avalansa, iar vantul viscoleste zapada.

Seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat ca actiunea de interventie este una extrem de dificila din cauza conditiilor meteo. "Exista pericolul declansarii de avalanse si nu reusim sa luam legatura cu cei doi turisti", a spus Haiduc. "Echipa noastra a coborat pana in hornul unde se presupune ca sunt blocati si nu a reusit sa ii gaseasca", a adaugat seful Serviciului Salvamont Busteni.

Acesta a precizat ca nu vor fi incetate cautarile, mai ales ca exista riscul ca cei doi turisti sa intre in hipotermie, situatie in care acestia ar putea muri.