Circulatia auto se desfasoara cu mare dificultate in mai multe regiuni din tara din cauza troienelor de zapada care s-au asternut pe sosele, incepand de vineri noaptea, provocand cozi de cativa kilometri, precum si tamponari. Un autocar cu turisti care se indrepta spre Pestera Dambovicioara a ramas blocat in zapada, pe DN 73. De asemenea, traficul este blocat pe Valea Prahovei, la iesirea din Comarnic. In judetele Harghita si Maramures pe mai multe drumuri se circula foarte greu din cauza zapezii care are, pe alocuri, 30 de centimetri.

Valea Prahovei si Brasovul sunt troienite! Ninge fara oprire de cateva ore in toate statiunile de pe Valea Prahovei. Turistii au de indurat ore in sir de asteptare in trafic. Ninge atat de puternic, incat interventia drumarilor este zadarnica, relateaza Realitatea TV. In aceasta dimineata, soferii au avut nevoie de o ora ca sa parcurga o portiune de drum pe care in mod normal nu fac mai mult de 10 minute.

"Circulatia este ingreunata din cauza masinilor care nu sunt echipate corespunzator", a declarat Florin Dascalu, director in CNADNR, citat de Realitatea TV.

Aproximativ 70 de turisti sunt blocati in zona montana Padina, din cauza ninsorii abundente care a blocat drumul judetean Bolboci-Padina.

Seful Salvamont Dambovita, Doru Diaconescu, a declarat astazi, corespondentului NewsIn, ca stratul de zapada masoara in zona 30 de centrimetri si ninge in continuare, iar turistii cazati la cabanele de pe platoul Bucegi nu pot cobori de pe munte in cazul in care ar vrea sa plece.

Diaconescu a precizat ca a intors din drum turisti care doreau sa urce pe munte si ca incearca sa elibereze drumul catre Padina cu ajutorul unui plug al serviciului Salvamont, dar asteapta si interventia echipajelor de la drumuri.

Seful politiei rutiere Dambovita, Ion Niculae, a declarat, la randul sau, ca in zona localitatii Moroieni, pe DN 71, ninge abundent, motiv pentru care s-a luat hotararea ca masinile echipate necorespunzator pentru iarna sa fie introarse din drum. Potrivit acestuia, in zona orasului Pucioasa echipaje ale politiei rutiere verifica daca masinile pot trece sau nu mai departe.

In judetele Harghita si Maramures pe mai multe drumuri se circula cu dificultate din cauza zapezii care are, pe alocuri, 30 de centimetri.

In Maramures, politistii au instalat filtre care nu dau voie masinilor neechipate de iarna sa urce spre trecatori. In Pasul Bucin, din Harghita, zapada a ajuns, in aceasta noapte, sa masoare peste 30 de centimetri iar pe drumurile nationale din zonele inalte ale judetului s-a circulat cu greutate. Pe DN 13 B masinile de deszapezire nu au facut fata.

In trecatoarea Bucin se actioneaza non -stop cu trei utilaje cu lama. Cu toate acestea, soferii se plang ca nu s-a curatat carosabilul.

Toata noaptea a nins si in Pasul Gutai din judetul Maramures, iar stratul de zapada a ajuns pana la 25 de centimetri. Un copac a cazut sub greutatea zapezii, iar in acest moment se circula cu dificultate pe DN 18 care face legatura intre Baia Mare si Sighetul Marmatiei.

Probleme din cauza zapezii sunt si pe DN 13 A, DN 13 B Praid - Bucin - Gheorgheni, in trecatoarea Creanga pe DN 15 spre Borsec, in pasul Pangarati si pe varful Harghita, pe DN 13 A. Si in zona Lacu Rosu ninge, iar pe DN 12 C se circula cu greutate.