Interviu cu Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel despre vaccinul supra-numit anti-cancer

VIDEO Ce-ar trebui sa stie mama unei fetite de 10 ani despre vaccin?

de Magda Barascu, Ramona Florea     HotNews.ro
Vineri, 21 noiembrie 2008, 19:15 Actualitate | Esenţial


Prof.dr.Adrian Streinu-Cercel
Foto: Hotnews
 documente
(23 Nov 2008) PDF, 27KB
Lansarea in Romania a programului national de vaccinare a elevelor de clasa a IV-a impotriva cancerului de col uterin a incins spiritele, "capul de acuzare" fiind posibilele efecte negative ale celor doua vaccinuri cumparate de Ministerul Sanatatii. Vaccinul este fie Silgard (de la Merck, denumit in SUA Gardasil), fie Cervarix (produs de GSK). Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, unul dintre promotorii vaccinarii, sustine intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca aceasta campanie de vaccinare nu prezinta nici un pericol si respinge categoric toate "miturile" privind aparitia unor efecte secundare, precum sterilitatea.
Ministerul Sanatatii va lansa pe luni, 24 noiembrie, o campanie de informare a vaccinarii elevelor de clasa a IV-a cu vaccinul impotriva cancerului de col uterin.


Nota: Intr-un comunicat din 24 ianuarie 2008, EMEA (Agentia Europeana a Medicamentului) mentioneaza ca i-au fost relatate doua decese neasteptate ale unor tinere vaccinate cu Gardasil, unul in Austria, celalalt in Germania. EMEA spune ca in ambele cazuri motivele bolii au ramas necunoscute. Nu s-a putut stabili o relatie cauzala intre moartea celor doua tinere si administratea vaccinului Gardasil.Context:

Infectia cu Human Papilloma Virus (HPV) este cea mai cunoscuta infectie virala cu transmitere sexuala. Depistarea precoce a infectiei genitale cu Human Papilloma Virus (HPV) este o modalitate eficienta de prevenire a cancerului de col uterin. Se estimeaza ca cel putin 50 % dintre adultii activi sexual au avut o infectie cu HPV. Dobandirea infectiei cu HPV este strans legata de comportamentul sexual. Frecventa infectiei cu HPV creste cu numarul de parteneri sexuali si cu debutul timpuriu al activitatii sexuale.

 
Mi-am vaccinat si sotia, si fetele.
 
 
Medicul Adrian-Streinu Cercel
HotNews.ro: Ce este virusul HPV, cate tipuri de virus sunt si cum se transmite?

dr. Adrian Streinu-Cercel: Virusul papiloma uman este un virus care se transmite relativ usor prin contact cu mana murdara sau prin contact sexual, in majoritatea cazurilor prin contact sexual. Are peste 100 de tipuri. Dintre acestea sunt unele strict corelate cu cele de col uterin, 16 si 18, care acopera peste 80% din epidemiologia de cancer de col uterin. Si sunt alte tipuri, precum 6 si 11, care sunt recunoscute ca genereaza papilomatoze genitale. 5 consultatii din 10 la medicul dermato-venerolog sunt pentru vegetatii genitale care sunt o nenorocire pe termen lung pentru ca sunt recidivante, necesita interventii repetate cu diverse modalitati terapeutice, mai mult sau mai putin costisitoare.
"Mi-am vaccinat si fetele si sotia"
Foto: Hotnews

Acest cancer de col uterin apare in jurul varstei de 30-40 de ani, si femeia respectiva se prapadeste pentru ca, de obicei, in Romania cancerul de col uterin este depistat tarziu, cand este cancer invadant, si nu in faza de leziuni precanceroase. Ar putea fi depistate aceste leziuni daca s-ar duce la control sa-si faca un Papanicolau, sa fie evaluate anual cel putin.

In Romania intre 2.600 si 3.000 de femei sunt descoperite cu cancer de col uterin anual

dr. Adrian Streinu-Cercel: O estimare facuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii in Romania arata intre 2.600 si 3.000 de femei sunt descoperite cu cancer de col uterin. La acestea se adauga inca 3.000 care mor anul din cauza cancerului de col uterin. Costurile pentru aceste cazuri la nivelul sistemului sanitar de sanatate ajung la 70 de milioane de euro pe an: chimioterapie, cobalto terapie, interventii chirurgicale, asistari, etc. Despre asta discutam.

In contextul in care la nivel mondial a inceput campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin, Romania este departe de alte tari. Dar am facut un progres fantastic. Comisia de Boli Infectioase, Comisia de Oncologie, Comisia de Ginecologie, au sesizat sa aplicam la acest program. Initial, noi am sperat sa ajungem la 50% acoperire nationala de costuri, iar la final am ajuns la o campanie nationala de imunizare. Acest program este alcatuit din doua componente. Prima este cea de vaccinare (ar trebui sa acopere circa 80% din cauzele posibile de col uterin),iar cea de-a doua - pentru cei 20% prin programul de monitorizare prin consultatii ginecologice si teste Papanicolau. Impreuna ar trebui sa scoata la iveala 94% din cauzele posibile de cancer de col uterin. Majoritatea rezida in vaccinare.

Atentie! Vaccinarea nu inlocuieste examenul ginecologic periodic. Din contra, ajuta acest examen periodic sa scoata din discutie tot ce inseamna 80% din cauzele de cancer de col uterin.

HotNews.ro: Exista simptome prin care poate fi depistat acest virus?

dr.Adrian Streinu-Cercel: Din pacate, nu exista simptome. Simptomele apar deja cand cancerul este invadant. Simptomele apar mult prea tarziu si ele sunt traduse prin dureri la contact sexual, sangerari; dar acestea apar tardiv, cand cancerul este instalat deja.

Acest virus nu se contacteaza numai prin contact sexual

HotNews.ro: Cum provoaca virusul cancerul?
 
Simptomele apar deja cand cancerul este invadant. Simptomele apar mult prea tarziu si ele sunt traduse prin dureri la contact sexual, sangerari
 
 
Prof.dr. Streinu-Cercel

dr. Adrian Streinu-Cercel: Virusul are o perioada cand este latent, sa spunem asa, din momentul in care a facut pentru prima data infectia. Dupa care, la un an de zile, incepe sa distruga celulele, sa le balonizeze se cheama, si apar coilocitele care se vad pe examenul ginecologic Papanicolau. Dupa care in decurs de 2 pana la 5 ani de zile, apare asa-numita leziune precanceroasa de tip 1. In alti 4 ani de zile, apar leziunile de tip 5.2 respectiv 5.3, astfel incat in decurs de 15 ani pana la 20 de ani apare cancerul invadant.

HotNews.ro: Ce-ar trebuie sa stie mama unei fetite de 10 ani al carei copil este obiectul campaniei de vaccinare?

dr.Adrian Streinu-Cercel: Ar trebui sa stie, in primul rand, ca acest virus nu se contacteaza numai prin contact sexual. Astfel incat, daca mama respectiva isi educa fetita sa nu aiba o relatie sexuala precoce, nu este suficient. Pentru ca de la o anumita varsta incolo, copiii se descopera, fie baieti, fie fete, si aceasta descoperire se traduce prin masturbare.

Mana murdara este cea care vehiculeaza virusul. HPV-ul este un virus care se gaseste peste tot. Ar trebui sa stie ca poate sa nu aiba niciun fel de activitate sexuala, dar dupa varsta de 20 de ani, la 25-26 de ani se poate trezi cu leziuni de tip canceros. De aceea, vaccinarea este recomandata la o varsta precoce pentru a preintampina contaminarea si, respectiv, infectarea.

Problema este ca orice vaccinare este recomandata. In metodologia OMS-ului, pentru orice tip de vaccin se spune strongly recommended. Nu putem sa obligam pe nimeni.

 
Virusul nu se transmite in perioada de sarcina. In momentul nasterii exista posibilitatea transmiterii virusului tipul 11, ca el sa se transmita la nou-nascuti si sa faca o forma foarte urata de papilomatoza respiratorie recurenta.
 
 
Prof.dr.Streinu-Cercel
La un astfel de vaccin, oricare ar fi el, ca sa fie inregistrat trebuie sa aiba o documentatie cat se poate de clara, facuta pe studii proportionale largi care sa demonstreze ca vaccinul a facut dovada ca este si util si nu pune probleme din punct de vedere al afectarii sanatatii.

"Mi-am vaccinat si fetele, si sotia"

dr.Adrian Streinu-Cercel: Suntem o generatie care are tendinta sa dea cu piciorul la borcanul cu miere. Eu am inteles ce e cu vaccinul asta. Mi-am vaccinat si fetele, si sotia. Faptul ca exista accesul gratuit pentru fetite este un lucru nemaipomenit. Lumea ar trebui sa marseze la specialisti, si mai putin sa plece urechea la zvonuri.

HotNews.ro: Exista foarte multe informatii vehiculate in presa sau pe forumurile de parinti, cum ca vaccinul creeaza infertilitate, se moare din cauza lui, sau ca provoaca alt tip de cancer. Exista acele cazuri de deces in Statele Unite ale Americii, unde totusi nu s-a stabilit o legatura directa intre vaccin si decesul persoanelor.

dr. Adrian Streinu-Cercel: Nu-mi dau seama de unde au aparut astfel de mituri. Am la dispozitie toata documentatia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care recomanda efectuarea vaccinului in anii scolari, acolo unde acest lucru se poate. Statele Unite nu au cultura campaniilor scolare, au cultura cabinetelor particulare, medicina fiind privata. Dar ei se duc acolo si se vaccineaza. Ei fac scandal ca nu li se ofera vaccinuri. Noi facem invers: ni se ofera pentru ca unii au avut o politica in acest sens si au inteles ce se intampla.

In contextul in care fiola de vaccin este pe piata 300 de euro, si lumea inainte intreba cum poate sa faca rost de vaccin, vine o campanie a Ministerului Sanatatii care este gratuita pentru un segment de populatie. Acest vaccin trebuie sa-si faca dovada de acum pana in urmatorii 15-20 de ani. Nu asteptam de azi pe maine. Virusul trebuie scos din circulatie prin faptul ca nu mai are unde sa se duca, nu se mai multiplica, nu se mai elimina, incet-incet iese din circulatie. Pentru asta este nevoie de un interval de timp. Totul este calculat si pus pe hartie nu este facut dupa ochi. De aceea, spun ca este o ciudatenie reactia aceasta de respingere.

Costurile Ministerului Sanatatii sunt destul de interesante. Daca vedeti ca numai tratarea si prevenirea cazurilor de femei bolnave ne costa in jur de 70 de milioane de euro pe an, atunci 23 de milioane de euro pentru 110.000 de fetite vaccinate pe an mi se pare o investitie foarte buna.

HotNews.ro: Ce se intampla cu persoanele care sunt infectate deja si isi fac vaccinul?

dr.Adrian Streinu-Cercel: Nu se intampla nimic, cel mult nu le ajuta. Sansa ca o persoana sa fie infectata si cu tulpina 16 si cu 18 in acelasi timp este undeva la 1%. Daca este infectata cu 16, o sa asistam pentru 18.

Un vaccin cu propriul lui cod genetic

HotNews.ro: Persoanele de peste 26 de ani isi pot face vaccinul?
 
Cercetatorii au constatat ca aceasta particula care seamana cu cea a virusului, dar n-are decat o singura proteina din structura lui, inauntru n-are absolut nimic, este o cochilie goala, o mina-atipersonal daca vreti. Introdus in organism, conduce la sinteza de anticorpi care migreaza in jurul mucoasei genitale si protejeaza.
 
 
Prof.dr.Streinu-Cercel

dr.Adrian Streinu-Cercel: Isi pot face contra cost, din pacate. Pentru ele nu exista campanie de catch-up, de recuperare a vaccinarilor. Vaccinul este scump, sa fim foarte bine intelesi, iar efortul este unul foarte mare din punctul de vedere al Ministerului. Noi n-am putut decat sa ne bucuram. Dupa mine, e o campanie foarte buna, ramane sa vedem rezultatele.

HotNews.ro: Dr. Charlotte J. Haug, editor la The Journal of Norwegian Medical Association, subliniaza ca vaccinurile au fost studiate pe o perioada scurta. Cercetatorii nu au demonstrat deocamdata ca imunizarea va dura sau daca eliminarea anumitor tulpini ale virusului cauzatoare de cancer va slabi imunitatea naturala a organismului la alte tulpini.

dr.Adrian Streinu-Cercel: Ar trebui sa stie ca acest vaccin este un vaccin cu propriul lui cod genetic, ca si la vaccinul impotriva hepatitei B. S-a luat o anumita gena care codifica strict o anumita proteina din structura virusului. Acea gena a fost implantata fie pe un virus care se cheama bactero-virus fie pe un tip special de ciuperca, cele doua au sintetizat proteina respectiva si acea proteina are o proprietate destul de importanta. Este auto-asamblabila. Practic, pusa intr-o substanta speciala, ea reface cochilia initiala. Inauntru nu e nimic. Este numai proteina care determina aparitia anticorpilor protectori. In mod obisnuit, virusul nu vine in contact direct cu sistemul imun, de aceea nici nu este scos din circulatie.

Cercetatorii au constatat ca aceasta particula care seamana cu cea a virusului, dar n-are decat o singura proteina din structura lui, inauntru n-are absolut nimic, este o cochilie goala, o mina-atipersonal daca vreti. Introdus in organism, conduce la sinteza de anticorpi care migreaza in jurul mucoasei genitale si protejeaza. In momentul in care organismul intra in contact cu virusul, gaseste acest anticorp. Mecanismul este deosebit de interesant, daca vreti de tip science-fiction.

HotNews.ro: Cat timp este imun organismul de la efectuarea vaccinului?

dr.Adrian Streinu-Cercel: In momentul de fata avem date cat se poate de clare: este imun pentru mai mult de 6 ani si jumatate. Daca vad ca tipul de anticorpi ramane in continuare stabil, imi vad de treaba mea. Nu mai este nevoie de facut o noua doza dupa inca 5 ani. Daca se va demonstra ca la 10 ani e nevoie, vom face la 10 ani. Dar deocamdata, haideti sa le oferim aceasta sansa sa nu faca acest cancer.

Pe masura ce vor fi acceptate, ne vom ajusta atitudinea din mers. Nu pot sa vorbesc eu acum de ce se va intampla peste 20 de ani. Dar cu siguranta stiu ca daca aceste fetite se vaccineaza, nu vor face leziuni precanceroase in urmatorii 10 ani de zile.

HotNews.ro: In functie de ce criterii se va alege Gardasilul sau Cervarix-ul?

dr.Adrian Streinu-Cercel: Ambele vaccinuri vor fi utilizate. Trebuie sa fie foarte clar ca daca imunizezi un procent de populatie, indepartezi celelalte 2 virusuri din locatia respectiva, si scapi de cealalta problema. O sa intrebati de ce n-ati folosit unul singur? Raspunsul este foarte simplu: pentru ca nu ne intereseaza sa incarcam persoanele cu un numar mai mare de antigene. Ce inseamna acest lucru? Vaccinurile care se foloseau in anii 70, aduceau in organismul uman circa 2.000 de antigene. Vaccinurile pe care le folosim in 2008, aduc pana la 180.00 de antigene.

HotNews.ro: Cum ati convinge mamicile care se tem ca fiicele lor vor muri sau vor face cancer daca sunt vaccinate?

dr.Adrian Streinu-Cercel: Vaccinul nu are nicio legatura cu virusul propriu-zis. Noi nu introducem un virus omorat, noi introducem o macheta a acestui virus care este facuta printr-o inginerie genetica si n-are nici o legatura directa cu el. Nu introduc un organism viu care sa poata sa faca ceva. Pe datele pe care le am, nu este nici un fel de pericol.

HotNews.ro: Spuneati ieri la conferinta de presa ca intentionati sa introduceti acest vaccin si la baieti.

dr.Adrian Streinu-Cercel: Eu am vrut, pentru ca atunci injumatateam timpul de scoatere din circulatie a virusului. Dar, din considerente financiare, nu s-a putut face acest lucru. Si atunci ne-am adresat strict cancerului de col uterin, cu amendamentul ca in contrapartida, pe acele criterii epidemiologice, sa introducem si vaccin pentru tipurile de virus 6 si pentru 11.

HotNews.ro: Cand preconizati ca se va introduce?

dr.Adrian Streinu-Cercel: In functie de cum va fi recesiunea economica.

In momentul nasterii exista posibilitatea transmiterii virusului

HotNews.ro: Se transmite virusul HPV de la mama la copil?

dr.Adrian Streinu-Cercel: Nu se transmite in perioada de sarcina. In momentul nasterii exista posibilitatea transmiterii virusului tipul 11, ca el sa se transmita la nou-nascuti si sa faca o forma foarte urata de papilomatoza respiratorie recurenta. Acesta este un considerent pentru care am vrut sa-l scoatem din circulatie si pe 11. Sunt foarte multe detalii in acest program de vaccinare. In momentul in care anunti oamenii, nu te duci cu toate elementele asa incat sa rezolvi cat mai multe rpobleme de sanatate publica.
 
CV pe scurt

Studii: Facultatea de Medicina si Farmacie 1976 - 1982 Universitatea Carol Davila Bucuresti Titluri stintifice: Doctor în medicina din anul 1999 cu lucrarea de doctorat: “Modalitati noi ale antibioticoterapiei în meningitele acute purulente – antibioticoterapia discontinua-prin aplicarea logii Fuzzy, având ca rezultat elaborarea unui soft de monitorizare a antibioticoterapiei. Profesor Universitar – UMF “Carol Davila” Bucuresti 2006 –prezent Sef Catedra – Catedra de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals” - Bucuresti I.B.I 2004 -prezent Director Medical al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Colentina 1990-1997 Director General – Institutul de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals 1997- prezent
 
 
Adrian Streinu - Cercel

HotNews.ro: Intrebarea cititorului: Sa ne spuna de ce nu considera ca este mai adecvat sa mai asteptam 2 ani pana ce fetitele de 9-10 ani vor face 11-12 ani in conditiile in care acestea nu-si vor incepe viata sexuala si vor exista mai multe date la nivel mondial privind siguranta vaccinului.

dr.Adrian Streinu-Cercel: Contaminarea nu se face strict prin activitate sexuala. Problema mea este ca in momentul in care ajung sa ma contaminez cu virus sa am deja anticorpul acolo. Tipul cel mai mare de anticorpi este la varsta de 10-11 ani si ramane stabil, un lucru iarasi foarte important.

Recomand vaccinarea in cunostiinta de cauza si nu ma apuc sa vin cu vorbe din cine stie ce considerente. Promovez numai lucruri de care sunt convins ca sunt lucruri bune. Daca eu mi-am vaccinat familia, inseamna ca am avut motive intemeiate sa fac acest lucru. Prefer sa am o actiune de tip profilactic una adevarata si costisitoare, decat sa ma trezesc peste 10 ani de zile si sa-mi dau cu pumnii in cap, ca puteam s-o fac si n-am facut-o. Aparitia unui cancer este mutilanta indiferent de cum se termina povestea cancerului.

NOTA: Multumim cititorilor pentru postarea intrebarilor pentru doctorul Adrian Streinu-Cercel. Dat fiind timpul limitat al interviului (25 de minute), ne-am concentrat pe intrebarile care tineau de informarea cat mai corecta a persoanelor aflate in fata deciziei de a face sau nu vaccinul.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.11269 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  cum se numeste vaccinul? de ce nu se spune? (Vineri, 21 noiembrie 2008, 21:20)

  cervix [anonim]

  Este Gardasil? Sau este Silgard? Ambele sunt produse de concernul american Merck Sharp & Dohme (MSD).

  Da-ti numele exact, ca se se poata lumea informa, documenta si de pe internet, nu numai din surse loco.
  • 0 (0 voturi)    
   re:cum se numeste vaccinul (Vineri, 21 noiembrie 2008, 21:44)

   Magda Barascu [anonim] i-a raspuns lui cervix

   Gardasil e introdus pe piata romaneasca sub denumirea Silgard. Al doilea vaccin este Cervarix produs de GSK. Elevele vor fi vaccinate cu ambele vaccinuri.
 • 0 (10 voturi)    
  mierea! (Vineri, 21 noiembrie 2008, 21:37)

  ileana [anonim]

  Daca de la mierea aia sunt in pericol sa fac botulism, da II DAU CU PICIORUL!!!
  (orice medic interzice consumul de miere la copiii sub 2 ani, ca-i pericol de botulism, chiar daca sunr 5 cazuri la 1 milion).
  In cazul de fata, vaccinul asta este mult mai controversat, cu multe complicatii si alte cele!
  Iar varsta la care se face in Romania, ESTE MULT PREA MICA!!!!
 • 0 (4 voturi)    
  Vaccinarea-pro sau contra? (Vineri, 21 noiembrie 2008, 21:44)

  Mihaela Franta [anonim]

  Constat ca s-a creat o adevarata "isterie" in Romania din cauza reactiilor adverse ale vaccinului (mai exact, ale vaccinelor) impotriva papilomavirusului, despre care unii cititori au aflat de pe net. Sunt medic de farmacovigilenta in Franta si va pot spune ca aici sunt aprobate 2 vaccinuri in acest scop: unul numit "Gardasil", realizat de Sanofi Pasteur+Merck, iar celalalt numit "Cervarix", realizat de GlaxoSmithKline.
  Reactii adverse are absolut orice medicament, uneori dintre cele mai grave, acestea depinzand de rapunsul imunitar al "gazdei".
  AFSSAPS (Agence Française de Sécurité Sanitaire de Produits de Santé), echivalentul Agentiei Nationale a Medicamentului in Franta, a dat in 18 iulie 2008 un comunicat de presa, intitulat "Gardasil® : premier bilan de la surveillance des risques en France". Acest comunicat il veti gasi la adresa de internet http://afssaps.sante.fr/htm/10/filcoprs/cp-gardasil-072008.htm.
  Concluziile acestui raport spun, printre altele, ca datele pe care AFSSAPS le detine nu modifica profilul de securitate al utilizarii medicamentului respectiv, emis la momentul punerii lui pe piata. De asemenea EMEA (Agentia Europeana a medicamentului) a confirmat in ianuarie anul trecut ca nu a fost stabilita nicio legatura de cauzalitate intre cele doua cazuri europene de "moarte subita inexplicabila"si vaccinul anti-papiloma virus si ca niciun deces nu a fost raportat in Franta. Pe de alta parte, in mai 2008 EMEA a hotarat sa modifice RCP-ul produsului, prin adaugarea riscului de "sindrom Guillain-Barré", urmare a cazurilor semnalate in special in Statele Unite.
  Un alt comunicat al AFSSAPS despre acelasi medicament, datat 25/01/2008, il puteti gasi la adresa de internet http://afssaps.sante.fr/htm/10/filcoprs/07070
  • 0 (6 voturi)    
   lasati dna doctor (Vineri, 21 noiembrie 2008, 22:23)

   Radu [anonim] i-a raspuns lui Mihaela Franta

   n-ati reusit cu francezii si poate poate ii fraieriti pe romanj?
  • +2 (2 voturi)    
   Vaccin INTRACERVICAL (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 10:21)

   asumatu [anonim] i-a raspuns lui Mihaela Franta

   Madame, nu sunt medic, dar sotul meu este ginecolog si este si Francez, si nu ne uitam dupa statistici si Comunicate de presa ca or fi ele din Franta sau Romania sau Americi, CHine etc. El nu indica pacientelor sale Gardasilul si nici Cervarix. Daca ar fi sa ne luam dupa ce au comunicat Francezii cand cu Cernobalul : Undele radioactive s-au oprit la granita franceza, iar peste ani au murit o gramada de oameni de cancer tiroidian, iar acum sunt nu stiu cate procese pe rol pentru a-i da in gat pe iresponsabilii care au impiedicat lumea de a cunaste. Macar in Romania s-a anuntat sa nu iesim din casa sa nu bem lapte, mancam vegetale si am luat o pastila de Iod, dar aici NIMIC. Apoi, ce ne spuneti de Distilbène? care francezii l-au folosit cu incredere timp de 30 de ani din1950 pana in1977 pentru impiedicarea avorturilor spontane sau pierderi de sange in timpul gravidiei si care s-a dovedit foarte nociv pentru fetele nascute in perioada respectiva dand dupa ani probleme in fertilitate, malformatii ginecologice, a se citi mai bine decat zic eu http://d.e.s.chez-alice.fr/questce.htm.
   Madame, statisticile si comunicatele de presa sunt pentru a VACCINA INTRACERVICAL populatia. Un grup restrans dar pllin de bani poate sa schimbe statisticile si sa dea Comunicate de presa oricand cu banii faci ce vrei, iar ja..ra aia de Albright isi urmareste bine scopul comunitatii ei.
   Gardasilul si Cervarix nu sunt obligatorii in nici o tara. Cei care stiu ceva franceza cititi pe forumul francez despre reclama cu aceste vaccinuri si sa vedeti cum ele, frantuzoaicele, se apara sa nu faca acst vaccin si spun ca aceste tulpini 16 si 18 nu sunt frecvente in tarile occidentale si ca ele sunt frecvente in tarile slab dezvoltate si ca sa mearga cu Gardasilul in tarile sarace sa il incerce mai multi ani de zile si apoi sa vina cu el in tarile Occidentale. Deci Madamele franceze nu se lasa nici ele fraierite, de ce ar face-o romancele? Madame, nu sunt medic, dar sotul meu este ginecolog si este s
  • +2 (2 voturi)    
   Vaccinare INTRACERVICALA (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 10:34)

   Asumatul [anonim] i-a raspuns lui Mihaela Franta

   Madame, nu sunt medic, dar sotul meu este ginecolog si este si Francez, si nu ne uitam dupa statistici si Comunicate de presa ca or fi ele din Franta sau Romania sau Americi, CHine etc. El nu indica pacientelor sale Gardasilul si nici Cervarix. Daca ar fi sa ne luam dupa ce au comunicat Francezii cand cu Cernobalul : Undele radioactive s-au oprit la granita franceza, iar peste ani au murit o gramada de oameni de cancer tiroidian, iar acum sunt nu stiu cate procese pe rol pentru a-i da in gat pe iresponsabilii care au impiedicat lumea de a cunaste. Macar in Romania s-a anuntat sa nu iesim din casa sa nu bem lapte, mancam vegetale si am luat o pastila de Iod, dar aici NIMIC. Apoi, ce ne spuneti de Distilbène? care francezii l-au folosit cu incredere timp de 30 de ani din1950 pana in1977 pentru impiedicarea avorturilor spontane sau pierderi de sange in timpul gravidiei si care s-a dovedit foarte nociv pentru fetele nascute in perioada respectiva dand dupa ani probleme in fertilitate, malformatii ginecologice, a se citi mai bine decat zic eu http://d.e.s.chez-alice.fr/questce.htm.
   Madame, statisticile si comunicatele de presa sunt pentru a VACCINA INTRACERVICAL populatia. Un grup restrans dar pllin de bani poate sa schimbe statisticile si sa dea Comunicate de presa oricand cu banii faci ce vrei, iar ja..ra aia de Albright isi urmareste bine scopul comunitatii ei.
   Gardasilul si Cervarix nu sunt obligatorii in nici o tara. Cei care stiu ceva franceza cititi pe forumul francez despre reclama cu aceste vaccinuri si sa vedeti cum ele, frantuzoaicele, se apara sa nu faca acst vaccin si spun ca aceste tulpini 16 si 18 nu sunt frecvente in tarile occidentale si ca ele sunt frecvente in tarile slab dezvoltate si ca sa mearga cu Gardasilul in tarile sarace sa il incerce mai multi ani de zile si apoi sa vina cu el in tarile Occidentale. Deci Madamele franceze nu se lasa nici ele fraierite, de ce ar face-o romancele?
  • +2 (2 voturi)    
   Vaccinare Intracervicala, Madame! (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 11:44)

   Asumatul [anonim] i-a raspuns lui Mihaela Franta

   Madame ia-te dupa statistici si Comunicate din presa franceza sau alte tari si vei ajunge rau. A se vedea ce s-a intamplat cu "Le distilbène", sau cu Cernobalul care subit a ocolit Franta si acum sunt o gramada de procese pe rol caci au murit oameni de cancer de tiroida din cauza Cernobalului care s-a oprit la granitele Frantei. Si apoi intrebati Fetele care s-au nascut in perioada cand mamele in timpul gravidiei luau DISTILBENE medicament ce s-a folosit cu incredere in anii 1950 - 1977. Acelasi lucru este si cu reclama asta de GARDASIL si Cervarix. Un grup restrans de oameni plini de bani pot schimba statistici si comanda Campanii si Comunicate pentru a-si vinde marfa. La fel face si MERCK prin japi..ta aia de ALBRIGHT. Uitati-va pe forumurile frantuzesti si englezesti sau americane si veti vedea ca Frantzoaicele, amercancele si englezoaicele sunt total impotriva. APOI GARDASIL si Cervarix nu sunt obligatorii in nici o tara, dar fraierii au fost gasiti in Romania. Mai cititi madame si mai ganditiva ca nici romancele nu stau ca fraierele sa fie Vaccinate INTRACERVICAL. Va scriu din Franta in care traiesc zii de zii si vad si mizeria morala si fizica de aici nu doar artificiile, deci stiu ce scriu si am trait si in Americi ani buni si nici acolo oamenii nu se lasa fraieriti, si si acolo este mizerie fizica si morala nu doar oglinjoare. Ati ajuns sa credeti ca Romanii au picat in isterie totala pentru ca v-ati lasat vaccinata INTRACERVICAL. Va urez sa credeti in statistici si Comunicate. Good Luck, Mame sau Bonne chance, madame! As you like : keep in touch with the media! et tu vas recevoir la carotte en or!
 • -3 (9 voturi)    
  Da, da... (Vineri, 21 noiembrie 2008, 21:47)

  Martens [anonim]

  Ce sa zice si el... Doar n-o sa-si puna scaunul in pericol. E interesant insa ce afirma (lucru cunoscut, dar care nu cade bine): sansele de infectare a unei femei cu HPV creste proportional cu nr de parteneri sexuali si cu varsta la care se incepe curvasareala. Atentie deci celor "open-minded". Open mind, close life...
 • +3 (7 voturi)    
  Vaccinul este o apa de ploaie (Vineri, 21 noiembrie 2008, 22:33)

  John Dee [anonim]

  Vaccinul este o apa de ploaie intrucat este ineficient numai pentru 95% din virusii HPV care pot, repet care "pot" provoca cancer cervical... Daca ai HPV nu inseamna ca vei si face cancer.

  Oricum cancerul apare in general in organismele obosite sau foarte stresate, iar atunci cam orice il poate provoca.

  Borcanul cu miere este pentru corporatii nu pentru populatie....

  Lux et veritas !
 • +4 (4 voturi)    
  Ce nu se stie despre Gardasil, Silgard si Cervarix (Vineri, 21 noiembrie 2008, 22:57)

  John Dee [anonim]

  Cancerul cervical este rar, contribuind la 4 decese la fiecare 100000 in SUA, cu mai putin de 6 procente la femeile de sub 35 de ani. Si cauzarea lui de catre virusul Papilloma nu a fost dovedita – intr-un studiu controlat al unor femei cu o varsta corespunzatoare, la 67 la suta dintre cele suferind de cancer cervical si 43 la suta dintre cele sanatoase, a fost gasit acest virus si acest tip de cancer a fost observat in medie doar dupa 20-25 de la infestare.

  Cei care sustin vaccinul spun ca este perfect sanatos sa se vaccineze milionae de fete impotriva virusului si posibilitatea nedovedita de cancerul cervical Indus de catre virusul Papilloma, citand incercarile clinice in care se spunea ca cei care au primit vaccinul si cei care au primit doar un calmant au avut un numar similar de reactii adverse.

  Ceea ce nu inteleg parintii creduli este ca calmantul folosit la teste nu era o solutie salina nereactiva, ci continea aluminiu reactive. Aceasta este vechiul truc folosit de cercetatorii fara pic de constiinta pentru a “demonstra” siguranta aditivilor otravitori precum MSG si aspartan. Vaccinul Gardasil contine 225 mcg de aluminiu la fiecare injectare.
  • +3 (5 voturi)    
   Vaccin HPV (Vineri, 21 noiembrie 2008, 23:43)

   mela [anonim] i-a raspuns lui John Dee

   pentru cei care stiu germana, un articol extrem de bine documentat:

   individuelle-impfentscheidung.de/index.php?option=com_content&task=view&id=23&Itemid=1

   Pe scurt, concluziile - in traducere libera:
   * numarul de cazuri de cancer cervical este in descrestere, deja de un numar considerabil de ani.
   * vaccinul nu este necesar: o igiena corespunzatoare (inclusiv a vietii sexuale) plus controale regulate la medicul ginecolog (cel putin o data la 3 ani pentru femeile cu virsta de peste 30 de ani) reduce riscul cancerului cu 90%.
   * este sigur ca vaccinul nu are efect daca viata sexuala este deja inceputa sau daca exista deja o infectie cu HPV 16/18
   * nu exista studii clinice asupra pacientilor sub 16 ani.
   * nu s-a putut dovedi (inca) protejarea prin vaccinare impotriva modificarilor celulare care duc la cancer
   * vaccinul HPV este foarte scump (peste 500 de Euro/pers), bani deviati din alte sectoare ale sanatatii
   * nu este clar ca HPV duce la cancer.
  • 0 (0 voturi)    
   Atentie! (Duminică, 23 noiembrie 2008, 20:32)

   gabi [anonim] i-a raspuns lui John Dee

   Dumneavoastra contraziceti in fapt exact motivul pentru care s-a acordat premilul Nobel pt medicina in 2008: "Legatura intre HPV si cancerul de col uterin".
  • 0 (0 voturi)    
   Dovada de cinism (Duminică, 23 noiembrie 2008, 20:40)

   gabi [anonim] i-a raspuns lui John Dee

   In Romania se moare pe capete din cauza cancerului de col uterin. Privetse in ochi o femeie care stie ca se va stinge in cateva saptamani si spune-i ei ca a fost norocoasa ca nu s-a vaccinat!
   • 0 (0 voturi)    
    Bravooo gabi cu dovada de cinism (Luni, 24 noiembrie 2008, 12:05)

    Tampitelu [anonim] i-a raspuns lui gabi

    baravooo!!! ai castigat la concursul de reclame de doi bani!
   • 0 (0 voturi)    
    realitate (Joi, 27 noiembrie 2008, 9:13)

    ini [anonim] i-a raspuns lui gabi

    cinismul apartine celor care au interese materiale in ceea ce priveste vaccinul.ar fi mai etic sa se ia hotarirea de abordare a unei campanii de informare pentru cit de benefic este un consult ginecologic anual si cit de important este testul papanicolau decit aceasta campanie de vaccinare care nu reprezinta decit interese politice si materiale.in romania se moare pe capete din cauza lipsei de educatie inceea ce priveste sanatatea ,din cauza noastra pentru ca nu sintem in satre sa iesim din tiparele in care am trait atitia ani ,din cauza indolentei , din cauza spiritului de turma specific natiunii romane, din cauza ca permitem manipularea noastra de catre oameni care nu tintesc decit propiul lor inters.
    treziti-va,respirati adinc si ascultati-va interiorul.
    ati putea privii in ochi o femeie care descopera ca e infertila din cauza "binelui" care i s-a facut in copilarie prin vaccinare?si asta e una din fericitele reactii adverse, restul sunt mult mai nimicitoare.si cite vor mai fi descoperite!!!!!
    ce interesant----------acest vaccin foarte scump pentru bizunarele multor familii din romania, prin "bunavointa" guvernului romanesc care s-a dovedit ca singurele interse sint doar cele ale lor personale se face acum gratuit."minunat"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nu sint bani pentru multe alte tratamente care ar salva vieti dar dintro data pentru acest vaccin sunt.e atit de usor sa vedem adevarul dar atit de greu sa il acceptam.
 • +3 (3 voturi)    
  Cancerul (Vineri, 21 noiembrie 2008, 23:02)

  gica_contra [anonim]

  In ciuda clasificarilor existente, cancerul nu poate fi considerat drept BOALA. Cancerul este un mecanism ce regleaza procesul de evolutie, adaptabilitatea. Fara cancer, viata nu ar fi existat! Acest argument nu poate fi combatut decat dupa studierea si intelegerea deplina a acestui fenomen, prezent in toate formele de viata (exceptand cele ajunse la finalul evolutiei- rechinul). Nu exista vaccin impotriva cancerului si practic, nu va exista niciodata. Nu veti intalni decat oferte comerciale, ridicole (ca cea prezentata in subiectul acestui articol). Cancerul, in toate formele sale, are menirea de a distruge organismul in timp cat mai scurt. Cancerul nu se transmite genetic, ci doar problemele de adaptare. Nu te poti feri de cancer!. Viata depinde de factori aflati mereu in schimbare.
 • 0 (4 voturi)    
  Este imposibil sa faci un vaccin anti-viral (Vineri, 21 noiembrie 2008, 23:04)

  John Dee [anonim]

  Este efectiv imposibil sa faci un vaccin anti-viral (impotriva virusilor)...

  Un MICROB este o vietate unicelulara - formata din o singura celula.Unii microbi traiesc in mod normal in trupul uman, iar altii cauzeaza boli si trupul se lupta cu ei si ii omoara utilizind celulele albe din singe.Un vaccin contine microbi fierti - morti - care, odata injectati in trup, cauzeaza trupul sa fabrice celule albe specifice pentru identificarea acelor microbi datorita amprentei lor, dar fara riscul de a se imbolnavi, deoarece microbii nu sint vii.

  Un VIRUS este insa doar un sir de ADN in o capsula de proteine menita sa se prinda de o celula si sa injecteze ADN-ul viral in celula. ADN-ul viral apoi preia controlul asupra celulei infectate, o foloseste sa fabrice multi virusi, apoi distruge celula si elibereaza virusii pt a infecta alte celule.Virusii, fiind doar un sir de ADN, nu sint vii, si deci nu pot fi omoriti.

  Astfel e efectiv imposibil sa faci un vaccin anti-viral.

  Lux et veritas !
  • +1 (1 vot)    
   Aha... (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 4:52)

   Lea [anonim] i-a raspuns lui John Dee

   ....deci nu exista vaccin anti-gripal
  • 0 (0 voturi)    
   pai, iata ce spune doctorul (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 7:11)

   mm [anonim] i-a raspuns lui John Dee

   Streinu-Cercel:
   Ar trebui sa stie ca acest vaccin este un vaccin cu propriul lui cod genetic, ca si la vaccinul impotriva hepatitei B. S-a luat o anumita gena care codifica strict o anumita proteina din structura virusului. Acea gena a fost implantata fie pe un virus care se cheama bactero-virus fie pe un tip special de ciuperca, cele doua au sintetizat proteina respectiva si acea proteina are o proprietate destul de importanta. Este auto-asamblabila. Practic, pusa intr-o substanta speciala, ea reface cochilia initiala. Inauntru nu e nimic. Este numai proteina care determina aparitia anticorpilor protectori. In mod obisnuit, virusul nu vine in contact direct cu sistemul imun, de aceea nici nu este scos din circulatie.

   Cercetatorii au constatat ca aceasta particula care seamana cu cea a virusului, dar n-are decat o singura proteina din structura lui, inauntru n-are absolut nimic, este o cochilie goala, o mina-atipersonal daca vreti. Introdus in organism, conduce la sinteza de anticorpi care migreaza in jurul mucoasei genitale si protejeaza. In momentul in care organismul intra in contact cu virusul, gaseste acest anticorp. Mecanismul este deosebit de interesant, daca vreti de tip science-fiction.
   ----------------------------------
   iar asta dintr-un comentariu:
   ---------
   La intrebarea adresata de un docent al academiei Paracelsus din Hamburg despre efectele pe termen lung si producerea respectivului vaccin producatorul a raspuns ca s-a reusit golirea acestui virus din carapacea sa sau mai bine zis din coaja lui de ou vaccinul reprezentand doar carapacea virusului.la intrebarea urmatoare privind metoda prin care s-a reusit acasta manevra producatorul a ramas fara raspuns iar in sala s-a facut liniste.Acest virus are cam 18 tulpini dintre care ca se pare ca toate pot provoca cancerul de col uterin ,vaccinul actioneaza doar impotriva a doua dintre ele.in europa din 1000 de persoane de sex feminin peste 900 sunt infectate cu acest virus
  • 0 (2 voturi)    
   Maria Ta Atoatestiutoare! (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 8:56)

   AlinN [anonim] i-a raspuns lui John Dee

   Dar daca se face un anticorp anticapsula proteica cum se mai inmulteste virusul?

   Este periculos sa vehiculezi informatii pe jumatate adevarate! Oamenii care nu au legatura cu domeniul neintelegand ce aberatii spui vor lua de buna informatia.
 • +2 (8 voturi)    
  borcanu cu miere (Vineri, 21 noiembrie 2008, 23:10)

  mike [anonim]

  ar fi de fapt buzunarul doctorului manjit sa faca reclama la chestia respectiva
 • +1 (5 voturi)    
  Ei (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 0:22)

  luca [anonim]

  dragilor, alta ar fi fost situatia daca ati fi avut in familie un caz de cancer de col uterin, sau o infectie mica cu hpv care sa va sperie nevasta.

  Nu e de gluma, conspiratii si pretinsi medici scoliti pe internet. Informati-va, nu va vaccinati copii si gata.

  Eu as fi vrut sa-mi vaccinez mama. :( Dumnezeu sa o ierte!
  • +2 (4 voturi)    
   vezi ca nu esti coerent (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 10:11)

   DanDa [utilizator] i-a raspuns lui luca

   Eu te inteleg, dar hai sa separam lucrurile. Exista 2 planuri: cel statistic si cel individual. La nivel statistic, 2% dintre cei vaccinati au reactii adverse rele si pot chiar sa moara. Vaccinul este "bun" pentru 50% dintre cei vaccinati care altfel se vor fi imbolnavit. Ce se spune pana acum e foarte bine. Problema apare la nivel individual. Cei 2% cu probleme, sau mai rau, cei 0,0001% care mor. E posibil ca acestia sa nu fi avut NICIODATA probleme daca nu se vaccinau. Adica e posibil ca o parte dintre cei 50% care nu fac boala sa aibe probleme mari (sau sa moara) incercand sa previna boala. Vezi care este drama? Se vine cu un vaccin care poate provoca moartea pentru a se reduce statistic o cheltuiala viitoare. Aici e problema., Drama individuala ramane...
  • +1 (3 voturi)    
   CHiar asa! Si daca ea nu vroia sa fie vaccinata! (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 10:23)

   pipici [anonim] i-a raspuns lui luca

   Reclama de doi bani.
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns la "ei" (Joi, 27 noiembrie 2008, 9:24)

   INI [anonim] i-a raspuns lui luca

   mama a fost suspecta ,altei rude apropiate i-a fost descoperit virusul dar metoda prin care s-au vindecat e alta decit vaccinarea cu aceasta mina de aur care umple buzunarele altora si ar putea goli sufletele noastre.
   VIATA DEPINDE DOAR DE NOI
   e cumplit sa treci prin ce ai trecut ,nu imi doresc si nu doresc nici altora dar SOLUTIILE SINT ALTELE
 • +4 (4 voturi)    
  Las-o asa (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 6:27)

  Vaccinov Cercelov [anonim]

  "Statele Unite nu au cultura campaniilor scolare, au cultura cabinetelor particulare, medicina fiind privata. Dar ei se duc acolo si se vaccineaza". ....Bai nea Cercel, manadattory in US vor s-o faca doar pentru imigrantii care vor rezidenta, dar matale te pricepi la medicina din US cat eu la munca cu hadronu` cracat cu mana libera
  2. Arata si mie treba aia de la OMS care recomanda ce spui matale, dupa care mai vorbim
  3.Ai antecedente in a ne sfatui sa vaccinam de zici ca maine vine Apocalipsul- matale simulai 2 milioane de morti pe aviara din Romania, cand la fel recomandai vaccinarea umana. Nico se pregatea sa ia vro 500.000 de doze antiaviara (le-o fi luat?!)
  4. Ti-a murit aproape in mana fostul sef de la CNA, caruia ii gaseai toxinfectii si el saracu avea primele simptome ale heart-demigiului final dupa o masa ceva mai copioasa...
  In rest, vaccinare placuta...
 • -1 (3 voturi)    
  test (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 7:32)

  Gheorghe [anonim]

  E vorba de un test. Intamplator Romania are cea mai mare rata din Europa a cazurilor nou descoperite anual de cancer al aparatului reproducator. 12,6 din 100000 de locuitori. De 2 ori mai mare comparativ cu Rusia, Serbia, Bulgaria, Polonia Ungaria si Franta, de 6 ori mai mare comparativ cu Germania, Olanda sau Marea Britanie. Dar in acelasi timp Romania are o structura a morbiditatii generale specifica tarilor industrializate. Din acest motiv testele facute in vreo tara africana subdezvoltata nu ar fi fost edificatoare. Mai mult, intrucat toate tarile balcanice au o rata inalta a imbolnavirilor se pare ca in Balcani se gaseste un nucleu al variantelor periculoase ale acestui virus. E clar ca un test pe scara larga putea fi efectuat doar intr-o tara balcanica. Pe de alta parte e si mai clar ca pentru straini e preferabil sa evite relatiile sexuale cu romancele intrucat e posibil sa contacteze virusul si sa-l raspandeasca inn tarile de origine. Daca ce zice dl. Streinu e adevrata atunci acest virus ar putea fi transmis chiar si propriilor copii in mod accidental. Dar si barbatii romani sunt infectati. Personal as fi de parere ca libera circulatie a unei populatii infestata cu acest virus in spatiul european e o mare greseala.
  • 0 (0 voturi)    
   corect (Luni, 24 noiembrie 2008, 11:37)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Gheorghe

   eventual baga-ne si in niste lagare, asa chiar eviti orice risc. da vezi sa fie gardieni din aia din tarile occidentale, fara testosteron, sa stea cuminti.
 • +2 (2 voturi)    
  . (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 10:11)

  Ivanu [utilizator]

  de asta suntem unde suntem. intotdeauna am fost un popor bun doar la vorbe, mai putin la fapte. aveti idee cam cat de putine femei merg la ginecolog imediat dupa inceperea vietii sexuale si cate merg in momentul in care au vreo infectie? o vizita la ginecolog este recomandata la 6 luni, dar cum pt noi doctorul este diavolul, multe femei chiar si de la oras merg mult mai rar, iar despre cele de la sat nici nu mai vorbesc
 • +1 (5 voturi)    
  JohnDee &Co. bateti campii (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 10:17)

  puiu [anonim]

  Bateti campii fratilor. Sunteti semidocti si frizati imbecilitatea. Ati auzit si voi de virusi si aveti senzatia ca intelegeti. Partea proata este ca puteti face prozeliti. Omul va spune ca si-a vaccinat nevasta si copiii iar voi incercati sa o trageti pe interese.
  Dezamagitor ce poate intelege romanul impartial si "destept" din orice fapt menit sa-l ajute
 • +1 (5 voturi)    
  prosteala pe fata (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 10:40)

  supika [anonim]

  ...au aparut brusc atatia bolnavi..de cancer de col uterin, asta e propaganda...au venit la romani...ca noi suntem catelusi si punem botu mai usor...in alte state unde populatia e informata..nu au reusit, sa nu-mi spuna mie ca nu au efecte secundare...asta e prosteala. Industria farmaceutica e cea mai profitabila afacere..si nu o sa se dea inapoi pentru nimic in lume de la a face bani, daca nu s-ar mai imbolnavii oamenii..nu ar mai avea de castigat....asa ca, hai sa ne facem vaccinuri...ca sigur o sa ne fie bine.
  Avem dreptul sa alegem ce e bine pentru noi, inainte de a face ceva, sa ne documentam, sa nu mergem ca mieluseii la taiere.
  • +3 (3 voturi)    
   vaccin (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 15:47)

   mari [anonim] i-a raspuns lui supika

   Eu sunt in Portugalia. Si aici se recomnada vaccinarea fetelor in scoala, dar la 14 ani.
   Deci nu are nici o treaba cu balcanii si alte prostii.
   Cred ca cel mai bine ar fi daca s-ar investi banii in educarea fetelor sa consulte medicul cel putin odata pe an. Cunosc cazuri care nu au fost niciodata la ginecolog....Asta e de fapt problema...
   • 0 (0 voturi)    
    Nu impotriva acestui Progres stiintific (Luni, 24 noiembrie 2008, 12:11)

    Boicot Gardasil [anonim] i-a raspuns lui mari

    Se recomanda de cine ?asta-i interesant! Se recomanda de catre Guvern sau de catre laboratoarele in persoana care vor banii???
    Nu va mai lasati prostiti, daca apare Merck (ala cu labratoarele de concepere aceestui vaccin) si va spune sa mancati rah_t chiar veti manca?
    Vanzatorul are scoala partidului el a facut scoala sa te prosteasa, tu cumparator nu ai facut scoala si te lasi fraierit!
    • 0 (0 voturi)    
     bucurie (Joi, 27 noiembrie 2008, 9:30)

     INI [anonim] i-a raspuns lui Boicot Gardasil

     sunt incintata ca" mai sunt si romanii inteligenti"
 • 0 (0 voturi)    
  proteine virale (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 16:58)

  gardasil [anonim]

  "Cercetatorii au constatat ca aceasta particula care seamana cu cea a virusului, dar n-are decat o singura proteina din structura lui, inauntru n-are absolut nimic, este o cochilie goala, o mina-atipersonal daca vreti. Introdus in organism, conduce la sinteza de anticorpi care migreaza in jurul mucoasei genitale si protejeaza".
  As avea o nelamurire asupra celor de mai sus. Proteina formand capsida virusului, este activa, deci s-ar putea integra si in membrana diferitelor celule din organism si astfel acele celule ar putea fi identificate ca straine si apoi indepartate. In acest caz si unele celule din tesuturile predispuse la infectie ar putea fi distruse, cele in numar mai mic, cum ar fi celulele susa sau stem. Si care este motivul pentru care vaccinul se administreaza inainte de pubertate si nu dupa. Exista vreo interferenta?
 • +2 (2 voturi)    
  Suntem în 22 noiembrie 2008 : (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 17:16)

  Anti [anonim]

  Intrebarea mea e simpla:

  ar accepta d-l Cercel sa raspunda penal pt faptul ca incita la vaccinare desi de câteva luni bune acest vaccin e pus sub semnul întrebarii ???

  http://www.google.fr/search?hl=fr&q=gardasil%2C+mort&meta=&aq=f&oq=

  http://www.alterinfo.net/Raticide-et-vaccin-anti-HPV_a26250.html?PHPSESSID=c970c32b5ddca37583da10c93e1d5094

  In toate statele civilizate exista principiul de precautie si când exista dubii medicamentul e retras pana la clarificarea lucrurilor.

  Industria farmaceutica are un lobby extrem de puternic, se arunca pe piata sume f mari in buzunarele medicilor ( colocvii, excursii, bani) dar lucrurile nu pot fi lasate asa.

  In Fr nu exista nici o obligativitate de vaccinare si nici un medic nu face o asemenea propaganda.

  Nimeni nu a uitat de condamnarile din procesul cu sangele contaminat unde desi se stia ce se intimpla s-a continuat vaccianrea.

  Poate ca 2-3 medici la pârnaie in Romanica ar ajuta sa se revina la normal.

  Bravo Hotmail ca va ocupati de subiecte controversate care uneori pot pune in pericol multe vieti !

  Bravo !
 • +3 (3 voturi)    
  CATE SUTE DE MII DE EURO A-TI PRIMIT, DOMNULE ??? (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 17:21)

  un om suparat [anonim]

  Mah, da ce dracu, noi santem cobaii concernelor farmaceutice ? Afara cu gunoaiele astea din tara. Pai cand sistemul sanitar este intr-o mare prapastie astia au bani de aruncat aiurea ?
  =================
  Nea ala care-l recomanzi asa de aprins, catzi bani ti-or dat astia sa le promovezi chestia asta ? De unde atata inversunare pentru vacinul asta ?
  ===============
  Aici este vorba de comisioane serioase (SUTE DE MII DE EURO ) din moment ce se face o campanie asa de inversunata !!! Si in mod sigur o sa prosteasca pe cei care-s creduli !!! Tara de prosti !!!
 • 0 (0 voturi)    
  Atentie marita: (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 19:23)

  Anti [anonim]

  Ca sa întelegeti care este miza financiara a acestui demers trebuie sa stiti ca vaccinul costa 450 euros ( 3 x 150) , în industria farmaceutica profitul e de cel putin 50 % .

  Ca peste 20 ani câtiva dintre Cercei mai fac si închisoare nu e important , restul vor ramane cu buzunarele pline.

  Devine mai clar ??? :- ))
 • +1 (1 vot)    
  Dati mai departe acest mesaj. Astazi! (Sâmbătă, 22 noiembrie 2008, 22:38)

  TREZITI-VA [anonim]

  Nu lasati copii din Romania (fetele) sa primeasca Silgrad, Gardasil şi Cervarix asa zis vaccin împotriva cancerului de col uterin!
  Este periculos! Va rugam dati click pe linkurile de mai jos si citit cu ATENTIE.
  Vaccinarea nu e obigatorie, si puteti spune NU la acest vaccin Silgrad, Gardasil şi Cervarix!  http://WWW.provitabucuresti.ro/2008/11/20/conferinta-de-presa-“silgard”-un-vaccin-controversat/

  http://www.bogdanstanciu.eu/2008/09/04/vaccinul-gardasil-silgrad-ucide/

  www.sorinpaveliu.ro/2008/08/31/decizie-controversata-privind-achizitionarea-vaccinului-anti-papiloma-virus-de-catre-msp

  http://nuvaccinurilor.blogspot.com/2008/06/alerta-albright-ne-aduce-moarte-si.html

  -----------------------------------------------------
  FILME - atentie. cititi textul pe film:

  www.youtube.com/watch?v=HK4_Bjr3QUc&eurl

  ------------------------------------------------------

  VACCINUL NU ESTE OBLIGATORIU. AICI UTETI VEDEA HIRTIA DE LA MINISTER CE SPUNE ACEST LUCRU:

  http://provitabucuresti.ro/wp-content/uploads/2008/11/raspuns-gardasil-cervarix-minister.pdf
 • -1 (1 vot)    
  cine-i domn doctor Cercel? (Duminică, 23 noiembrie 2008, 0:05)

  romanul [anonim]

  ce-am patit buni romani?
  De ce mass media care sa zicem ca este impartiala se adreseaza acestui domn doctor care se vede de la o posta ca le zice prea cu foc?
  Cred ca suntem prostiti pe fata!
  De ce nu sunt intrebati si alti specialisti in domeniu si de ce nu chiar specialisti oncologi ca doar domnu doctor no fi bun si specialist in toate?
  Doresc sa intrebam de ce si cine il promoveaza pe acest domn doctor de a devenit specialistul numarul 1 in Romania in boli infectioase si oncologice?
  Chiar suntem un popor de sobolani ptr interesele internationale?
  Va dati seama 100.000 de fetite sa fie vaccinate la 10 ani ptr o iluzie!
  2 tulpini din 18 atat protejeaza si asta daca intradevar daca protejeaza.
  Acum ne va spune acest domn doctor ca si la vaccinul antigripal, ca stim ce tulpini gripale vor bantui prin lume asa ca hai la vaccinat si despre HPV ca numai aceste 2 tulpini vor sta la baza imbolnavirii.
  tot acest domn doctor a afirmat ca singura modalitate de preventie impotriva gripei este Vaccinul antigripal. Ce aberatie!!!! Domn doctor nu a auzit, sau nu mai vrea sa auda despre alte modalitati de preventie? INTARIREA SISTEMULUI IMUNITAR este doar una dintre ele.
  Este o mare, mare aberatie si ne dam seama de la o posta ca este cusuta cu ata alba!
  Noi nu-l mai dorim pe acest domn doctor in prim planul Mass mediei.
 • 0 (0 voturi)    
  Sterinu-Cercel (Duminică, 23 noiembrie 2008, 8:43)

  melamine [anonim]

  Citeste in site-ul Dr MERCOLA dun USA

  http://search.mercola.com/results.aspx?k=gardasil
 • 0 (0 voturi)    
  Un NU hotarat vaccinului (Duminică, 23 noiembrie 2008, 9:02)

  voinicimea [utilizator]

  Mamelor mai ales ,nu va trimiteti fetitele la vaccin,luati seama si la opiniile ce incrimineaza acest vaccin
 • +1 (1 vot)    
  http://saccsiv.weblog.ro/2008-09-05/505670/Detalii (Duminică, 23 noiembrie 2008, 9:05)

  http://saccsiv.weblog.ro/2008-09-05/505670/Detalii [anonim]

  Bertrand Russell , “Impactul Ştiinţei În Societate „ :

  " Dieta, injecţiile şi interdicţiile se vor combina, de la vârstă foarte timpurie să producă acel tip de caracter şi tip de credinţe pe care autorităţile îl consideră dezirabil şi orice critică serioasă a puterii va deveni imposibilă psihologic.
  În mod gradat, prin reproducere selectivă, diferenţele congenitale dintre conducători şi conduşi vor creşte până când vor deveni specii aproape diferite. O revoltă a plebei ar deveni la fel de negândită ca şi o insurecţie organizată a oilor împotriva practicii de a mânca carne de oaie. "

  Radacinile companiei Merk pornesc din 1668 , cand Friedrich Jacob Merck pune bazele "Engel-Apotheke" (Angel Pharmacy) in Germania . Farmacie ingereasca ? Da , dar a ingerilor cazuti … De-alungul timpului aceasta se transforma intr-un gigant si devine un pionier al producerii si comercializarii morfinei incepand din 1827 iar mai apoi a cocainei din 1884 . Sigmund Freud , autor al lucrarii “ Über Coca “ (1884) a fost un colaborator entuiasmat al celor de la Merk in acest sens . Tot ei au patentat si MDMA ( popular , ecstasy ) .
  In 1891 isi deschid o sucursala in Statele Unite , Merck KGaA , care a fost insa confiscata in 1917 in timpul primului razboi mondial . Figureaza acum a fi companie independenta , a saptea ca marime pe glob in domeniul farmaceutic . Este membra a COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS ( CFR ) si asta spune de la sine foarte multe .

  Interesant cine ii sunt directorii actuali . Vom observa ca acestia au functii de conducere si in alte mega companii iar la acest nivel acest lucru este foarte important .
 • 0 (0 voturi)    
  Cauza primara (Duminică, 23 noiembrie 2008, 16:46)

  Iustin [anonim]

  Cauza primara a acestui tip de cancer se gaseste in secretia urat mirositoare din preputul barbatului care se indeparteaza prin spalare cu apa si sapun inainte de contactul sexual. Dovada consta in faptul ca la popoarele semitice (evreii si arabii) care practica circumcizia rituala (indepartarea chirurgicala a preputului), rata de cancer de col uterin este extrem de mica, aproape inexistenta, fapt care, oricum, nu l-ati fi aflat de la producatorii acestui vaccin.
  Reply With Quote
 • 0 (0 voturi)    
  S-a gasit otrava de sobolan in vaccin (Duminică, 23 noiembrie 2008, 17:41)

  John Dee [anonim]

  Fara gluma s-a gasit otrava de sobolan in componenta acestui vaccin HPV :

  http://www.naturalnews.com/024872.html
 • 0 (0 voturi)    
  re: vaccin (Duminică, 23 noiembrie 2008, 19:38)

  georgescu [anonim]

  Eu cred ca ar trebui sa stie pe cati oameni a fost testat vaccinul si care au fost rezultatele. Cati ani are vaccinul si care a fost evolutia.
  Ori e un vaccin relativ nou ?
  Ia sa zica dl ministru , da sa zica drept !
 • 0 (0 voturi)    
  Absolut ciudat! (Duminică, 23 noiembrie 2008, 20:37)

  gabi [anonim]

  Lipsa de informare poate fi combatuta prin informare. Insa contrazicerea evidentelor este ciudata, ba chiar prosteasca.
  Nu vad ce sens are sa-i convingi pe unii sa se vaccineze atata timp cat ei folosesc argumente aberante. In 2008 s-a castigat premiul Nobel pt medicina pentru legatura dovedita intre HPV si cancerul de col uterin. Impotriva acestor evidente vin fel de fel de popi si de gospodine care spun ca nu-i asa. Pe cine sa crezi? Eu ii cred pe cei care au acordat premilu Nobel
  • +1 (1 vot)    
   nu e chiar asa (Luni, 24 noiembrie 2008, 1:24)

   copy carbon [anonim] i-a raspuns lui gabi

   ORICE medic serios, indiferent de specialitate dar care se respecta, iti va spune ca exista un oarecare risc care poate merge pina la deces la injectarea unei substante in corp. Exista oameni care mor la o banala anestezie la stomatolog! Este deci absolut normal ca oamenii sa-si puna legitima intrebare "la ce riscuri ma expun daca fac vaccinul respectiv si ce beneficii am?". Dr. Cercel nu pomeneste de nici un risc, toate aspectele negative pentru el sint doar mituri, comportamentul lui seamana cu al unui angajat sau actionar al companiei producatoare. Istoria ultimilor ani ne arata ca multe medicamente considerate minunate la lansare au fost retrase apoi de pe piata dupa ce au provocat probleme grave, asa ca putina precautie nu strica. La vaccinuri problema e si mai delicata pentru ca ele actioneaza asupra sistemului imunitar al organismului, o bijuterie a evolutiei a carui functionare inca nu e inteleasa decit partial. Dereglarea sistemului imunitar este catastrofala pentru organism si asta se vede pentru ca in ultimul timp au explodat cazurile de cancer, boli autoimune si boli alergice. Exista doctori imunologi care spun ca acest lucru se datoreaza vaccinarilor pe banda rulanta! Administrarea unui vaccin se face INDIVIDUAL, si DUPA evaluarea starii de sanatate pentru ca exista persoane la care ORICE vaccinare e contraindicata. Si pentru ca stim cu totii ca in aceasta industrie se invirt sume colosale si interesele financiare sint uriase si pentru ca au fost atitea lucruri murdare in istoria acestor companii nu strica sa avem putina grija in luarea unei decizii.
 • 0 (0 voturi)    
  Atentie (Miercuri, 26 noiembrie 2008, 20:50)

  Andrei [anonim]

  Vaccinul “anti-cancer de col uterin” este netestat suficient si are efecte adverse verificate deosebit de grave, printre care sterilitatea si chiar moartea! A fost interzis in statele americane dupa ce s-au constatat aceste efecte si se cauta noi piete de desfacere. Nu e obligatoriu, puteti sa-l refuzati ! Informati-va accesand urmatorul site si dati-l mai departe:
  http://provitabucuresti.ro/gardasil-cervarix
 • 0 (0 voturi)    
  mincinosi si profitori (Miercuri, 26 noiembrie 2008, 20:55)

  abrutus [anonim]

  3-4 indivizi au fost mituiti cu cateva zeci de mii de euro ca sa faca loby pt acest vaccin ........... dar administratorii acestui popor de mamaliga au cheltuit din buzunarul public milioane de euro ......... o mita foarte usor amortizata dragi tovarasi.

  E si mincinos pe deasupra acest individ ............ eu nu cred ca el si-a vaccinat si fetele si sotzia ........... e un nesimtit ........... in Canada au murit zeci de fete din cauza acestui vaccin ........... iar aia de la Merck fac miliarde de dolari ........... si mai zice ca e gratuit ............. e gratuit dar guvernul a platit la greu pt asta, nu intzeleg cum oamenii sunt atat de prosti si urmeaza ca o turma de oi catziva profitori criminali.
 • 0 (0 voturi)    
  INFO1 (Duminică, 25 octombrie 2009, 11:40)

  tesla [anonim]

  * HPV este un virus mult mai vechi decat omul si pana la varsta de 50 de ani, 80% dintre femei au trecut prin infectia cu acest virus
  >>> acesta nu este regula; DOAR daca ai parteneri multiplii care sunt infectati

  * este un virus care poate sa lase si urme, care se numesc Cancer
  >>> nici acesta nu este regula

  * la 60 de luni de la primul contact sexual, aproximativ 60% dintre femei au infectie cu HPV
  >>> DOAR in situatia in care in aceste 60 de luni ai avut parteneri infectati cu acest virus

  * noi am dat cu piciorul la borcanul cu miere
  >>> CINE PLATESTE acest vaccin si cat ?????; daca sunt bani publici rog sa se prezinte FOARTE CLAR

  * protectia este posibila prin programe de vaccinare
  >>> si educatie sexual, cum ar fi - AI GRIJA CU CINE FACI SEX

  * vaccinarea persoanelor de sex feminin este o investitie pentru urmatorii 20 de ani
  >>> INVESTITIA CUI? daca te gandesti sa faci centura, atunci e o investitie; daca e investitia voastra, atunci va cred.

  * vaccinul nu contine un virus activ, ci doar o carcasa
  >>> o explicatie tampita

  +++++

  Ca si EXEMPLU este data Sanda Nicola care afirma ca:
  * apare intrebarea: de unde am luat acest virus?
  * intrebarea fatala: cui as fi putut sa transmit acest virus? De aici intervine un fel de culpa cu care este foarte greu de trait
  * boala n-a tinut cont nici de faptul ca sunt o fata educata si telegenica si nici de faptul ca vorbeam 5 limbi straine

  cum poate dumneaei sa fie un exemplu, daca:
  >>> nu isi amineste de unde a luat acest virus, desi acesta se IA PRIN RELATII SEXUALE CU O PERSOANA INFECTATA
  >>> nu isi aminteste cui i-a dat acest virus
  eu nu stiam ca acest virus afecteaza si memoria. Vorba cuiva: "Dar ce ai lucrat pana acum, fata tati?"

  >>>"educata si telegenica"
  nu mai au nici un rost daca afirmi cele de mai sus. In afara de "educatie", desi nu cred ca ai idee ce inseamna, eu cred ca "telegenicul" te ajuta sa iei acest virus mai repede.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by