Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu au discutat, miercuri, la Palatul Cotroceni despre taxa auto. Cei doi lideri incearca sa gaseasca solutii pentru suspendarea temporara, pe o perioada de trei pana la sase luni, a taxei de prima inmatriculare. Potrivit unor surse, Basescu si Tariceanu au abordat si planul anticriza propus de Guvern.

Potrivit televiziunilor de stiri, presedintele si premierul s-au inteles sa nu faca, deocamdata, declaratii pe marginea discutiilor purtate la Cotroceni. Se asteapta ca primul ministru sa ofere amanunte despre cele discutate dupa sedinta de Guvern de miercuri, unde se vor dezbate masurile din planul anti-criza.

Aflat in vizita la uzina Dacia, presedintele Basescu a propus luni patru masuri pe care viitorul Executiv ar trebuie sa le ia pentru buna functionare a companiei, intre care si suspendarea temporara, pentru o perioada de 6 luni, a aplicarii taxei de prima inmatriculare auto pentru masinile noi, "in cazul in care aceasta masura nu contravine regulilor CE".

Seful statului a propus apoi continuarea programului Rabla, supravegherea inmatricularii ilegale a masinilor si creditarea furnizorilor pentru uzinele Dacia.

Seful Executivului s-a referit in aceeasi zi la declaratiile sefului statului, afirmand ca "ma bucur ca eu si presedintele avem aceeasi abordare privind taxaauto". Tariceanu a afirmat apoi ca o masura privind suspendarea temporara a taxei auto ar putea fi adoptata in termen de 10 zile.