Un tren personal care circula pe ruta Adjud - Comanesti (judetul Bacau) a deraiat din cauza coliziunii cu un autovehicul de mare tonaj, soferul masinii fiind in stare grava, a declarat luni pentru NewsIn directorul de comunicare al CFR Calatori, Alexandru Dumitrescu.

"In jurul orei 17:07, dupa statiile Asau si Comanesti, la o trecere de cale ferata, personalul 5205 a intrat in coliziune cu un mijloc de transport de mare tonaj incarcat cu pietris. In urma impactului soferul autovehicului a fost ranit grav fiind trasportat la spitalul din Bacau", a declarat Alexandru Dumitrescu.

Datorita impactului puternic locomotiva a suferit defectiuni tehnice la pantograf (captorul electric - n.red.) si in partea frontala fiind necesara inlocuirea acesteia. Pasagerii nu au suferit leziuni si vor fi transportati cu o noua garnitura sau cu mijloace de transport auto.

Potrivit directorului de comunicare CFR Calatori o echipa tehnica din cadrul CFR Infrastructura se ocupa de degajarea caii rulante, iar trenurile care sunt in cursa vor fi deviate, estimandu-se intarzieri de peste o jumatate de ora.