15 noiembrie - ziua in care, in anul 1987, muncitorii brasoveni se revoltau impotriva regimului comunist, nemultumiti de conditiile grele de trai si de neplata salariilor - este marcata in austeritate, din cauza lipsei fondurilor, relateaza Rador.

Cei care nu au uitat evenimentele din urma cu 21 de ani si consecintele pe care le-au avut de suportat protestatarii regreta ca tinerii de astazi stiu despre 15 noiembrie ca este doar ... un nume de strada in Brasov.

Asociatia "15 noiembrie '87" a organizat un cros devenit traditie in ultimii 19 ani, iar tinerii brasoveni parcurg in alergare traseul muncitorilor de la "Steagul Rosu" de acum 21 de ani.

Din pacate, foarte putini sunt tinerii care stiu ce s-a intamplat in 15 noiembrie '87.

Vicepresedintele Asociatiei "15 noiembrie", Danut Iacob, le-a tinut elevilor brasoveni o lectie de istorie recenta, lectie care nu apare insa in nici un manual din Romania.

"A fost ceva deosebit. Copiii au fost foarte incantati de ceea ce le-am povestit noi, cu rugamintea ca sa aiba grija ca istoria sa nu se repete. Stiau foarte putin, aproape deloc. Stiau ca exista o strada, ca am inceput un dialog, iar dupa aceea au fost foarte impresionati", a declarat Danut Iacob.