UPDATE G20 s-a pus de acord pentru o noua reglementare internationala. Bush avertizeaza ca protectionismul nu este solutia pentru criza

de Marius Mihaiescu     HotNews.ro
Sâmbătă, 15 noiembrie 2008, 10:50 Actualitate | Esenţial


Grupul G20 al marilor state industrializate si al economiilor emergente "este decis sa consolideze cooperarea" pentru restabilirea cresterii mondiale si sa reformeze sistemul financiar, potrivit comunicatului oficial difuzat la finalul summitului de la Washington si citat de AFP.

G20 asteapta propuneri concrete privind reglementarea, supravegherea si transparenta pietelor pana in data de 31 martie 2009.

G20 a cerut ajungerea la un acord, pana la sfarsitul anului, in negocierile din cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului asupra liberalizarii schimburilor mondiale.

Sefii de stat si de guvern al statelor membre au convenit sa se reintalneasca inainte de 30 aprilie 2009, pentru a verifica punerea a practica a principiilor si deciziilor stabilite sambata.

"Suntem cu totii de acord ca un raspuns politic extins este necesar si acest raspuns trebuie sa se bazeze pe cooperarea macro-economica, pentru a reinstaura cresterea", potrivit comunicatului final al summitului.

Raspunsul care va fi dat in fata pericolului recesiunii trebuie "sa evite efectele negative si sa sustina economiile emergente si in curs de dezvoltare", a precizat o sursa autorizata.

Potrivit aceleiasi surse, nu va fi vorba de un plan de ralansare coordonat la nivel internationa. G20 subliniaza ca fiecare tara va actiona "in functie de conditiile interne" si recunoaste importanta politicilor monetare.

Ministrii de Finante din statele membre G20 vor formula, pana in data de 31 martie 2009, recomandari concrete si precise privind supravegherea, reglementarea si transparenta pietelor.

Ministrii de Finante vor trebui sa actioneze in urmatoarele domenii:
 1. atenuarea caracterului prociclic in politicile de reglementare
 2. propuneri concrete privind armonizarea normelor contabile
 3. intarirea pietelor produselor derivate si reducerea riscului sistemic al acestor instrumente
 4. revizuirea practicilor in materie de remuneratie si in ceea ce priveste incitarea in asumarea riscurilor
 5. revizuirea mandatului si a necesitatilor in resurse ale institutiilor financiare internationale
Medvedev: Structurile de reglementare financiara sunt depasite

Actualele structuri de reglementare financiara sunt depasite si G20 trebuie sa-si asume reformarea totala a sistemului financiar mondial, a declarat presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev.

Actuala criza economica globala "dovedeste perimarea unui numar important dintre principiile organizarii economice mondiale dupa cel de-al doilea razboi mondial. Constatam ca multe dintre structurile si sistemele internationale - inclusiv structurile de securitate - create la acel moment sunt depasite", a declarat Medvedev.

"Intreaga arhitectura financiara mondiala trebuie reconstruita, in sensul de a o face mai deschisa si mai dreapta, eficace si legitima. In opinia noastra, G20 trebuie sa devina principalul coordonator al reformei si dezvoltarii sistemului financiar mondial", a adaugat liderul de la Kremlin.

Sarkozy vorbeste despre noua guvernare economica mondiala

G20 se pronunta pentru "necesitatea unei relansari coordonate, concertate a activitatii economice", a declarat Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei.

Sarkozy, presedinte in exercitiu al UE, a evocat acest "summitul istoric" in cursul caruia "tari extrem de diferite" au convenit asupra "unei noi reglementari a pietelor, pentru ca o astfel de criza sa nu se mai produca".

El a subliniat si faptul ca statele membre G20 au cazut de acord asupra stabilirii "unei noi guvernari economice mondiale".

Sarkozy l-a caracterizat pe presedintele american George W. Bush, aflat la finalul mandatului,  drept "un partener loial, nu intotdeauna facil, dar loial".

Bush avertizeaza ca protectionismul nu este solutia pentru criza

Presedintele american George W. Bush a avertizat sambata impotriva unei reintensificari a protectionismului in lume, la reluarea lucrarilor summitului G20 de la Washington, consacrat crizei financiare, relateaza AFP.

"Unul dintre pericolele unei crize ca aceasta pe care o traversam ar fi ca oamenii sa incepa sa aplice o politica protectionista", a declarat Bush, cu putin timp inainte de reluarea reuniunii liderilor marilor puteri industrializate si emergente, reuniti de vineri seara in capitala americana.

"Am avut o discutie buna si deschisa ieri seara. Ma bucur ca o vom relua astazi", a adaugat el, subliniind ca "criza nu s-a incheiat".

4934 vizualizari

 • +2 (4 voturi)    
  noul comunism mondial (Sâmbătă, 15 noiembrie 2008, 11:17)

  Gogu [anonim]

  asta sa fie?
  • +2 (4 voturi)    
   Despre agenda lor .. (Sâmbătă, 15 noiembrie 2008, 13:30)

   Addy [utilizator] i-a raspuns lui Gogu

   puteti gasi aici :
   http://www.g8.utoronto.ca/g20/g20plans/index.html

   Eu cred ca organismele financiare mondiale nu pot sa aduca nimic bun. Daca se o banca din SUA "tuseste", o banci din alte zone ale planetei pot da faliment. Ar deschide epoca comunismul la nivelul institutiilor bancare.

   Daca se doreste intr-adevar o rezolvare a crizei financiare, decizia care ar trebui luata ar fi declararea derivatelor financiare ca fiind nule. Dar daca s-ar face asta, n-am mai avea crize. Daca n-am mai avea crize, ei nu ar mai avea obiectul muncii, adica crizele.
   • +2 (2 voturi)    
    Situatia bancilor US (Sâmbătă, 15 noiembrie 2008, 15:58)

    Cifrus [anonim] i-a raspuns lui Addy

    Pana in acest moment, din cele peste 800 banci care au licenta si functioneaza in USA, 110 au cerut ajutor de la stat, in cadrul "planului Paulson", adica mai putin de 15%. Totalul cererilor se ridica la 220-250 miliarde$ (estimari diferite intre minister si banci).

    Ministerul american de finante (numit Departamentul de Trezorerie) a aprobat pana acum cererea a 62 de banci, in valoare de 173 miliarde$, de obicei cazurile cele mai urgente si mai grave (gen AIG-40 miliarde).

    Parlamentarii republicani sunt ostili ideologiei "interventiei de stat", dar ei sunt minoritari in ambele camere ale Congresului, democratii vor decide cum se vor cheltui banii publici.

    Presedintele Bush a anuntat ca se va opune oricarui alt "plan Paulson", insa prerogativele sale iau sfarsit pe 20 ianuarie 2009, viitorul presedinte, democratul Obama, fiind mult mai favorabil subventiilor si ajutoarelor date de la bugetul de stat. Ca ex., Obama a cerut ieri "inca un acord de sustinere a sistemului financiar", impreuna cu Nancy Pelosi. Tot presedintele ales Obama a anuntat ca imediat ce va intra in functiune va prelungi ajutorul de somaj pt. 1 milion de americani, carora le expira drepturile la somaj in decembrie 2008.
    • 0 (0 voturi)    
     dar E ENORM! (Duminică, 16 noiembrie 2008, 0:15)

     deimos [anonim] i-a raspuns lui Cifrus

     15 % e enorm! vorbim de banci nu de indivizi, de institutii de creditare!
 • +1 (3 voturi)    
  guvernul mondial! (Sâmbătă, 15 noiembrie 2008, 12:50)

  Ionica [anonim]

  Economia mondiala este in deriva, iar G20 discuta Bla, Bla-uri.
  Ori este economie libera, ori este economie dictatoriala.
  Cei de la G20 au intrebat intreprinzatorii privati daca sunt de acord cu toate aberatiile spuse si screise de acestia?
  Oare nu mai exista nici un grup economic de planificare si prognoza in acesta lume aberanta si plina de contradictii.
  Oare actuala oranduire se va prabusi, brusc si de la sine?
  Oare ce va urma, dupa mine ...POTOPUL!
  • -1 (5 voturi)    
   Ionica cel cu ... mica (Sâmbătă, 15 noiembrie 2008, 17:11)

   razvan [anonim] i-a raspuns lui Ionica

   La idee ma refer.
   In situatii de criza exista mereu speculatori si speculati. Cu cat speculatiile sunt mai mari, cu atat lucrurile se deterioreaza mai rau.
   De asemenea, aceasta situatie de criza a aratat o chestiune foarte importanta despre economie: mecanismele economice pot functiona doar in conditiile in care exista reguli clare si nimeni nu se joacacu piata.
   Cand unii profita de pe urma pietei, multi ajung ssa piarta.
   Despre masurile dictatoriale la care se refera ionica si respectiv protectioniste la care se refera Dabaliu Bush, pot spune doar un lucru: daca europa adopta masuri protectioniste fata de US, s-ar putea ca si multe alte tari sa urmeze acest exemplu si atunci americanii nu vor mai avea cui sa exporte inflatia care ii salveaza.
   Voi chiar credeti ca 200 de miliarde de $ injectati deja in economia americana si care s-au dovedit ineficienti ar trebui sa duca la aprecierea dolarului??? Hehe... hai sa urmam sfaturile americanilor pentru ca ei isi doresc doar sa aduca pacea mondiala:):):).
 • +2 (2 voturi)    
  Libertate (Sâmbătă, 15 noiembrie 2008, 13:59)

  Mihai [anonim]

  Avem nevoie de guvern mondial cum are vrabia nevoie de colivie.

  http://www.campaignforliberty.org/
 • +5 (5 voturi)    
  G.M. (Sâmbătă, 15 noiembrie 2008, 14:56)

  ion ion [anonim]

  Stai linistit: cand nu vor mai fi locuri de munca, si o sa iasa popaorele in strada, sa vezi cum o sa strige toti: avam nevoie de un guvern mondial. Condus de un dictator, care sa ne ofere o solutie imediata, iar noi sa ne inchinam lui.
  Suna cunoscut? !
  • -1 (1 vot)    
   popaorele... (Duminică, 16 noiembrie 2008, 8:52)

   dr pepper [anonim] i-a raspuns lui ion ion

   sa inveteze intai sa scrie.
   porma sa citeasca.mult.
 • +1 (9 voturi)    
  guvernul lu (Sâmbătă, 15 noiembrie 2008, 15:13)

  nelu 57 [anonim]

  Fie ca vrem sau nu vrem "guvernul mondial" va veni pentru ca acum peste 2000 de ani un ucenic a lui Isus" Ioan "a vazut si a scris asta: Apocalipsa 17:13  Toti au acelasi gând, si dau fiarei puterea si stãpânirea lor.
  Apocalipsa 17:17  Cãci Dumnezeu le-a pus în inimã sã-I aducã la îndeplinire planul Lui: sã se învoiascã pe deplin si sã dea fiarei stãpânirea lor împãrãteascã, pânã se vor îndeplini cuvintele lui Dumnezeu.De necrezut ceva timp dar acum se intampla sub ochii nostri de ce asta pentru ca nu au solutii si nu e o gluma ca"Presedintele Cehiei, Vaclav Klaus, se declara inspaimantat de Summitul G20"
  • -2 (2 voturi)    
   bullshit (Duminică, 16 noiembrie 2008, 9:06)

   lemn [anonim] i-a raspuns lui nelu 57

   frate, esti stupid.
 • 0 (2 voturi)    
  ileana (Sâmbătă, 15 noiembrie 2008, 16:00)

  ileana [anonim]

  Adica nu or sa faca nimic.
 • +4 (4 voturi)    
  "guvernare mondiala" ???? (Sâmbătă, 15 noiembrie 2008, 17:30)

  Costin [anonim]

  chiar nu vedem ? ne facem ca nu vedem ? ce se intampla oare ? se vorbeste de guvernare mondiala eja - pe fata ! cum vine asta? guvern mondial ? de unde pana unde? si cine o sa-l conduca? dracu ? ori masa?
 • 0 (6 voturi)    
  Guvern mondial? (Sâmbătă, 15 noiembrie 2008, 19:24)

  alina [anonim]

  Pentru a putea intelege acest "colegiu de supervizori" al primelor 30 de banci, ar trebui sa urmarim cap-coada filmul "Zeitgeist"?

  http://video.google.com.au/videoplay?docid=-1817848131611744924&ei=9aKcSK_6GqXg2gK8pJzwBA&q=zeitgeist+english+subtitles&hl=en
 • +1 (5 voturi)    
  Antihrist (Sâmbătă, 15 noiembrie 2008, 20:25)

  berni [anonim]

  Guvernul o sa fie condus de Antihrist pana la urma. pana-n 2020 trebuie sa fie functional Guvernul Mondial. suna cunoscut?
  • +2 (2 voturi)    
   fix 2020? (Duminică, 16 noiembrie 2008, 9:51)

   etc [anonim] i-a raspuns lui berni

   fix pana in 2020? cine a zis asta? Sper ca nu in prostia de zeitgeist, sau alte aberatii de genul ala!
 • 0 (4 voturi)    
  atata caz din diareea verbala a lui sarko... (Sâmbătă, 15 noiembrie 2008, 23:47)

  deimos [anonim]

  stati mai calmi. Cine a vorbit de "guvernare mondiala"? Sarkozy! Pai ala e un limbric, prin ceea ce reprezinta, adica franta, ca UE nu poate fi reprezentata de un presedinte in termenii actuali. Asa ca stati calmi cu guverne mondiale si alte prostii. Cam asta e tot ce poate sarko, sa dea mult si degeaba din gura. De fapt de ce nu ne spuneti ce zic celelalte tari, oricum mult mai importante si mai puternice? Aia vor decide, nu franta!
  • +1 (1 vot)    
   Treziti la realitate (Duminică, 16 noiembrie 2008, 10:44)

   Gheorghe [anonim] i-a raspuns lui deimos

   Limbric, nelimbric pe acest agarici ca si pe altii de pe la noi i-au ales alegatorii si i-a decizii pentru noi. De aceea este bine sa mergem la vot si sa ii eliminam de la putere, inca mai putem sa facem asta. Sa mergem la vot si sa eliminam limbricii cu simt de raspundere. Vorbiti cu rude, prieteni si cunostinte si sa dam trezire generala, de la Domnul se cere!
   Urmariti filmul:
   http://video.google.com/videosearch?q=end+game+subtitrare+romana&emb=0&aq=f#

   http://www.youtube.com/watch?v=gxtlY-8LQGE
 • -1 (1 vot)    
  zau mai, (Duminică, 16 noiembrie 2008, 0:21)

  zevzec [anonim]

  cred ca putin se intreaba, in calitate de PM de ce n-au cucerit amarata aia de europa cand au putut...
 • 0 (2 voturi)    
  Papagalii vorbitori (Duminică, 16 noiembrie 2008, 3:09)

  Cernobalov Strontzov [anonim]

  Pana acum Sarko era un pro-american. De cand cu Obama, hop si paiatza, ca sistemul defensiv american nu serveste securitatii globale... profitand de perioada ratzoiului schiop in US, apar si rusii cu micisme de ale lor: un plan K in Basarabia, o duda amabalata pentru europeni (va scadem pretul la gaze), o "arma la pept" executata de Putin ("sa-l spanzur de oo pe Sakashvilli) samd. Stangistii sunt infloritori, considerandu-l pe Obama de-al lor (aproape gresit, o sa aiba o politica stil LBJ), altii ne spun ca zona Marii Negre nu-l intereseaza pe Obama (un fel de hai prostilor, ca va fac eu lobby, ca poate-l intereseaza). Cea mai misto reactie la ce faceau liderii aia din G20 a avut-o NYSE, care a chemat un clown sa sune clopotelul de start.
 • +1 (3 voturi)    
  Ce urmeaza ??????????? (Duminică, 16 noiembrie 2008, 6:27)

  gogu [anonim]

  Populatia pe Terra s-a inmultit peste asteptari, peste ceea ce poate suporta planeta. Resursele se termina de la o zi la alta. Altele nu mai sunt. Atunci ce facem ca sa revenim la normal ? Punem evreii sa creeze criza financiara (ca doar evreii detin monopolul bancar mondial). Incepe criza finaciara, apare criza economica. Atunci apar arabii care au bani si nu au ce face cu ei. Arabii vor sa cumpere in occident. Occidentul nu le da voie. Arabii scumpesc barilul. Occidentul stia ca daca se mai scumpeste si barilul pe linga criza finaciara si economica urmeaza sfirsitul lumii. Atunci occidentul accepta ca arabii sa isi cheltuie banii cu conditia ca barilul sa fie mai ieftin. Asa ajungem sa schimbam orinduirea din evrei in arabi. Ceea ce nu o sa placa multora , de unde rezulta AL 3-LEA RAZBOI MONDIAL. Iar dupa el , populatia va fi mai mica, deci consumul mai mic, deci normalitate. Suntem o specie distrugatoare , mai rau ca lacustele. Asa ne trebuie.
 • 0 (4 voturi)    
  noua ordine mondiala (Duminică, 16 noiembrie 2008, 10:06)

  supika [utilizator]

  Va recomand filmele Esoteric Agenda si Zeitgeist Addendum, sunt foarte tari. Aceasta criza mondiala a fost provocata ca sa se poata forma noul guvern mondial..ca sa ne scoata din criza, altfel nu aveau motive sa-l formeze..halal. Cine e cu adevarat interesat sa caute cu google "proiectul Venus", e foarte interesant si el. Dupa ce am vazut cele doua filme mi s-au deschis ochii, se vorbeste in Zeitgeist de sistemul bancar, si cum sunt creati banii "electronic" (doar 3% din banii SUA sunt palpabili) bancile ne-au adus in puctul asta..si toti am muscat momeala cu creditele bancare...si am ajutat aceasta piramida de indatoriri...care pleaca de la "Federal Reserve Bank " si ajunge pana la noi....o meritam pentru ca suntem docili...si punem botu (mai citeam ceva posturi ...o familie vroia sa ia 50000eur credit ....sa-si ia apartament...fratilor treziti-va ca o sa fiti robi o viata intreaga, e o robie moderna...muncim pentru banci).
 • +1 (1 vot)    
  Globalizare (Duminică, 16 noiembrie 2008, 10:34)

  Constantin Gheorghe [anonim]

  Pana in urma cu un an sau mai bine toti cei care vorbeau de planurile ascunse ale unor cercuri de interese oculte de pe planeta, de creeare a globalizarii economiei, armatelor, etc, respectiv de creeare a unui stat mondial erau considerati nebuni si ostracizati prin mass media din viata sociala; vezi sugestia data de filmul "A beautiful mind" si altele.
  Acum se pare ca au iesit cu cartile pe fata si nu mai au frica de nimic.
  Ironia sortii oameni buni stiti care este, ca se accepta cu o docilitate bolnava de catre oameni a acestor motive-explicatii aberante financiaro - fantasmagorico-prostesco-mincinoase cum ca din aceasta cauza este nevoie de globalizare.
  Oameni buni SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRII. In final Dumnezeu ne lasa sa alegem, pentru ca El ne-a dat semnale, noi nu le-am urmat "nu ne-am bagat in traista"-cum spune proverbul. Dar, nu este tarziu nici acum sa actionam. IN UNIRE STA PUTEREA.
  Pentru o mai buna obiectivare a acestor afirmatii urmariti filmele:
  1) http://video.google.com/videosearch?q=zeitgeist+subtitrare+romana&emb=0&aq=f#
  2) http://video.google.com/videosearch?q=end+game+subtitrare+romana&emb=0&aq=f#
  Urmariti cu atentie aceste filme si dati-le mai departe oamenii trebuie sa cunoasca aceste lucruri. Puterea este in mainile noastre sa ne trezim. Succes tuturor si nu uitati Dumnezeu pur si simplu ne iubeste.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version