Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie ii ancheteaza pe doi inspectori din cadrul Serviciului Inspectie Disciplina in Constructii si Respectare Reglementari – Directia Inspectie si Control General, institutie aflata in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti, sub acuzatia de luare de mita.

Potrivit procurorilor, in 4 noiembrie 2008, Doru Gadea si Gheorghe Dicu au pretins de la un denuntator o suma de bani. Dicu a mai solicitat bani si in 11 noiembrie, iar in ziua urmatoare, pe 12 noiembrie, Gadea a primit suma de 1.000 RON de la denuntator, fiind prins in flagrant delict de procurori.

In schimbul banilor cei doi functionari urmau sa nu isi exercite atributiile de serviciu si anume sa nu sisteze constructia edificata fara autorizatie de catre denuntator, sa nu ii aplice sanctiunea contraventionala si sa nu sesizeze organele judiciare cu privire la acest aspect penal, sustine DNA.

Ambii functionari din Primaria Capitalei au fost retinuti, miercuri seara, de procurorii anti-coruptie in urma unui flagrant realizat in zona Dorobanti din Capitala, iar Tribunalul Bucuresti a dispus joi arestarea preventiva a lui Gadea pe termen de 25 zile.

DNA sustine ca "invinuitul Dicu Gheorghe se sustrage urmaririi penale fiind demarate procedurile de dare in urmarire generala".

In ultima luna alti trei functionari au fost arestati preventiv pentru divulgarea unor informatii personale despre bucuresteni pentru a ajuta interlopii sa-si desfasoare afacerile ilegale cu imobile, relateaza Realitatea TV.