Masina in care se aflau fostii generali Mihai Chitac si Victor Stanculescu a fost implicata intr-un accident rutier, in zona Berceni, transmite Antena 3.

In accident au mai fost implicate alte doua masini, marca Fiat si Opel. Din primele cercetari, se pare ca vina nu apartine soferului masinii penitenciarului.

Desi autoturismul a fost grav avariat, cei doi detinuti se afla in afara oricarui pericol. In schimb, doua dintre persoanele aflate in celelalte masini au fost ranite usor si transportate la spital.

Chitac si Stanculescu, incarcerati la Spitalul Penitenciar Jilava, erau dusi, miercuri, la INML, pentru expertiza medico-legala.

Cei doi au cerut Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti intreruperea, din motive medicale, a pedepesei la care au fost condamnati pentru Revolutia de la Timisoara. Instanta a solicitat expertize medicale pentru cei doi.

Astfel, Tribunalulul Militar Teritorial Bucuresti a amanat, marti, pana pe 25 noiembrie procesul in care Victor Atanasie Stanculescu solicita intreruperea pedepsei, deoarece INML nu a finalizat expertiza medicala ce va arata daca acesta sufera de boli grave. La termenul de marti, magistratii militari au luat act de raspunsul INML, potrivit caruia o astfel de expertiza dureaza in jur de doua luni.

Instanta a cerut, printr-o adresa trimisa INML si Spitalului Penitenciar Jilava, sa fie urgentate procedurile privind aceasta expertiza, avand in vedere varsta si afectiunile pe care sustine ca le-ar avea Stanculescu.

Expertiza va fi facuta de o comisie a Institutului de Medicina Legala si de catre Spitalul Penitenciar Jilava, acolo unde sunt incarcerati Stanculescu si Mihai Chitac pentru condamnarea de 15 ani data in dosarul Revolutiei de la Timisoara.

Mihai Chitac si Victor Stanculescu sufera de boli cronice, au declarat reprezentanti ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor.