CCR: Ordonanta de amanare a majorarii salariilor profesorilor este neconstitutionala

de S.M.,D.G.     HotNews.ro
Miercuri, 12 noiembrie 2008, 8:36 Actualitate | Esenţial


Se asteapta verdictul Curtii Constitutionale
Foto: AGERPRES
  Curtea Constitutionala a decis ca ordonanta de urgenta care amana pana la 1 aprilie 2009 cresterea cu 50 la suta a salariilor dascalilor este neconstitutionala. Toate cele 4 articole ale ordonantei de urgenta a guvernului au fost declarate neconstitutionale. Verdictul a fost amanat cu o zi, dupa ce Curtea a primit, marti, o cerere de la Guvern prin care i-a solicitat sa nu mai analizeze amanarea majorarilor, intrucat ordonanta a fost abrogata de o alta.

Intre timp, Federatia "Spiru Haret" a sesizat, din nou, Avocatul Poporului si a cerut sa atace noua ordonanta a guvernului, o solicitare similara fiind formulata si de Federatia FSLI.

Radio Romania Actualitati relateaza ca cele patru federatii sindicale din invatamant au anuntat ca nu negociaza aplicarea legii si nu renunta la protestele care includ si o greva generala pe termen nelimitat, incepand cu 18 noiembrie.

Premierul Tariceanu a anuntat, luni, ca Guvernul va emite o noua ordonanta de urgenta prin care se vor majora diferentiat salariile profesorilor. Acest model va fi aplicat si celorlalate categorii de bugetari. Astfel, la primele trepte de salarizare, majorarea este de 28%. Aceste cresteri salariale se vor face in doua trepte: una la 1 martie si alta la 1 septembrie 2009.

Update: "Nu comentam decizia CCR", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului. Decizia Curtii Constitutionale ea vizeaza doar ordonanta care amana majorarea salariilor iar aceasta a fost abrogata in sedinta de luni. In schimb, ordonanta privind cresterea graduala a salariilor este in vigoare si isi produce efectele".

2160 vizualizari

 • +3 (13 voturi)    
  Inconstienta PeNaLa (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 9:45)

  Catalin [anonim]

  Este clar ca orice ordonanta pe aceasta tema este neconstitutionala si pica.
  La fel, este clar ca orice viitor guvern va acorda salariile profesorilor, conform majorarii stabilite prin lege.
  Astfel, cu cat se amana aplicarea legii, cu atat mai mult efortul bugetar va fi mai mare, intrucat majorarile vor trebui acordate incepand cu 1 octombrie 2008.
  E cat se poate de clar ca amanarea intentionata a aplicarii unei legi declarata constitutionala si promulgata va aduce grave prejudicii economiei nationale, cu repercursiuni asupra tuturor, fapta premierului reprezentant un concurs de infractiuni de abuz in serviciu in forma calificata si subminare a economiei nationale!
  Codul Penal dixit:
  "Art. 248
  Fapta functionarului public, care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu indeplineste un act ori il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o tulburare insemnata bunului mers al unui organ sau al unei institutii de stat ori al unei alte unitati din cele la care se refera art. 145 sau o paguba patrimoniului acesteia se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
  Abuzul in serviciu in forma calificata
  Art. 2481
  Daca faptele prevazute in art. 246, 247 si 248 au avut consecinte deosebit de grave, se pedepsesc cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
  "Art. 165 Fapta de a folosi o unitate din cele la care se refera art. 145, ori de a impiedica activitatea normala a acesteia, daca fapta este de natura sa submineze economia nationala, se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi. Daca fapta prevazuta in alineatul precedent a produs pagube importante economiei nationale, pedeapsa este detentiunea pe viata sau inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.
  Art. 145 Prin termenul "public" se intelege tot ce priveste autoritatile publice, institutiile publice, institutiile sau alte persoane juridice de interes public, ....."
  • -5 (5 voturi)    
   Marx avea dreptate-capitalismul inseamna exploatar (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 10:07)

   Engels [anonim] i-a raspuns lui Catalin

   Exploatarea omului de catre om. Banul a devenit noul dumnezeu.
  • +1 (3 voturi)    
   oare? (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 14:15)

   DEX [anonim] i-a raspuns lui Catalin

   e corect citatul tau, dar.....ministrii nu sunt functionari publici ci demnitari, deci ei nu se supun prezentelor articole din Codul Penal.
   Ce sa-i faci....in Romania asta, unii sunt mai egali decai altii (in drepturi si privilegii)
  • +3 (5 voturi)    
   am o intrebare... (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 14:26)

   liviu [anonim] i-a raspuns lui Catalin

   de unde fac rost de banii astia (fara imprumuturi externe, fara majorari de preturi sau impozite)?
   v-ati gandit la asta inainte de a face scandal cu salariile?
   • +1 (1 vot)    
    Liviu , esti carcotas (Joi, 13 noiembrie 2008, 7:21)

    MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui liviu

    ....Conu Leonida ....personalul lui Caragiale ...a stabilit de mult ca STATUL de-aia e STAT ...ca sa dea la toata lumea...si sa niu mai incaseze impozite....Uite un exemplu practic de iesire din criza: ....cei 500 CARE NU VOR NAI PLATI IMPOZITE intrucat au fost indisponibilizati ieri la OLTCHIM , ....pot fi angajati acum ca profesori debutanti....Toata lumea ar fi multumita....iar nivelul procesului educativ nu ar avea cum sa scada...O stiu din experienta...fiul meu a terminat 12 clase acum doi ani...in Bucuresti ...trecand prin doua scoli si un liceu cu pretentii....In propotie de 90% "dascalii" pe care i-a avut pareau ....cum sa spun mai delicat ...parea a fi fost indisponibilizati recent de la OLTCHIM.
  • +1 (1 vot)    
   Pe cale de consecinta (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 14:33)

   Catalin [anonim] i-a raspuns lui Catalin

   Orice act normativ care modifica un act (lege/ordonanta) declarat neconstitutional - devenit astfel nul - este lovit de nulitate.
   Ordonanta "28% pentru femeile de serviciu in doua ture" este lovita de nulitate.
   Legea votata astfel de parlament - cea cu "50%" - devine astfel obligatorie si isi produce efectele. Guvernul trebuie sa acorde diferenta de salariu pe Octombrie si sa acorde salariile majorate conform legii.

   Orice refuz de aplicare a unei legi constitutionale, promulgate de presedinte, devine astfel infractiune.
   Oricate ordonante ar da guvernul, acestea sunt nule de drept.
   Solicit guvernului sa respecte legea, si sesizez inca odata Parchetul General asupra savarsirii unui concurs de infractiuni - abuz de serviciu in forma calificata si subminare a economiei nationale - de catre numitii Popescu-tariceanu Anton Calin, Vosganian Varujan, Anton Anton si Campeanu Mariana.

   Sesizez si pe aceasta cale Avocatul Poporului, si Curtea Constitutionala - ca garant al respectarii Constitutiei Romaniei - de savarsirea, de catre numitii de mai sus, a infractiunii de actiune impotriva ordinii constitutionale, rugand aceste insitutii sa sesizeze la randul lor autoritatile competente!

   Codul Penal:
   Actiuni impotriva ordinii constitutionale

   Art. 1661
   Intreprinderea oricarei actiuni pentru schimbarea prin actiuni ilegale si prin violenta a ordinii constitutionale sau a caracterului national, suveran, independent, unitar si indivizibil al statului roman se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
  • -2 (2 voturi)    
   argumentatie pe de linga (Joi, 13 noiembrie 2008, 0:42)

   alt catalin [anonim] i-a raspuns lui Catalin

   Cataline, nu este deloc clar ca marirea de salarii (absolut aberanta dealtfel) va fi acordata de viitorul guvern. Iar chestia cu Codul Penal cred ca ar trebui interpretata mai degraba in favoarea guvernului si in defavoarea parlamentarilor limitati si oportunisti din Romania. Mi se pare incredibila miopia si rapacitatea unor personaje care vaneaza niste castiguri efemere pe termen scurt platite din buzunarul populatiei care va fi suplimentar uscat de o inflatie mai mult decat consistenta. Cred ca asta este principala problema in Romania. Inflatia este tratata ca o problema secundara, cand de fapt este principala cangrena a unei economii care incearca sa se mentina pe linia de plutire cat de cat. Si asta probabil ca datorita unei inclinarii marginale spre consum excesive ca urmare a prohibitiilor istorice la care a fost supus romanul mediu. Cred ca argumentatia cu Codul Penal este de-a dreptul fantezista si face parte din arsenalul de contrazicere de amorul artei.
 • 0 (6 voturi)    
  ..... (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 10:00)

  goe [anonim]

  salariu de prep pe la 900 roni, un efort bugetar mare ca sa cresca cu 50%!!!!
  pentru asistenti a trecut de de1000? si tot la fel guvernul plange cand aude de 50%?
  daca tot nu vrea sa creasca salariile...de ce nu vrea sa reduca cifra de scolarizare?
  • -1 (5 voturi)    
   iar incepeti (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 14:25)

   liviu [anonim] i-a raspuns lui goe

   cu faze ca nu e atat de mult... inmulteste 450 (minimul) cu cate zeci de mii de profi sunt in tara asta si vezi la ce suma ajungi... si atunci mai vorbim daca e un efort financiar sau nu
 • -4 (14 voturi)    
  vai de noi (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 10:38)

  cosac silvia [anonim]

  mi se rupe inima de "amaratii" de profesori!!!
  ar trebui sa fie platiti in functie de cantitatea muncii si de calitatea muncii ( mai ales) si atunci ar avea salariul pe care il merita cu adevarat, salariu care s-ar injumatatii cu siguranta!! de ce?pentru ca pe langa faptul ca multi abia au luat un amarat de 5 la titularizare sunt unii instabili psihic de-a dreptul! ati vazut atatea cazuri...profesoara care face sex cu elevul minor...de profesori care hartuieste sexual eleve sa nu mai vorbim!asa ca ...lasa-ne...lasa-ne!!!
  "intelectualilor ce sunteti"
 • +1 (9 voturi)    
  taricel (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 11:14)

  X [anonim]

  Propunerea lui taricel mi se pare de bun simt, o cale de mijloc care ar atinge adevarata problema, diferentele salariale din invatamant.

  Sa adaugi 50% la un salar de profesor universitar este inimaginabil. Sunt sigur ca cei care sustin legea aici pe forum au salarii de min 2.000 RON si vad posibilitatea castigului nemuncit.

  Propunerea lu' taricel ar erchilibra castigurile in invatamant ceea ce mi se pare rezonabil.

  Eu as fi legalizat si alte surse de venit ale profesorilor cum sunt orele de meditatii. Asta pentru doua motive:
  - sa se plateasca impozit pe venit asa cum plateste toata lumea
  - sa se vada care este adevaratul venit in invatamant

  Din pacate, mita pentru examene nu prea poate fi legalizata... Ala e bonus de Craciun pentru toti universitarii care isi ridica palate...
 • 0 (10 voturi)    
  Doar profesorii au comentarii aici (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 12:44)

  Alex [anonim]

  Doar profesorii au comentarii aici? In afara de "vai de noi" si "taricel" care pun punctul pe i restul banuiesc ca sunt profesori ... Ar trebui sa iesim cu totii in strada si sa facem ceva ... Este inimaginabil ca la noi guvernul si parlamentul nu colaboreaza ... Ajungem in situatii critice ... NU cred ca este cazul sa marim acum salariile profesorilor, mai ales acum in pragul crizei financiare pe care multi dintre noi deja o resimtim ... Ma gandesc ce o sa iasa daca toti ceilalti bugetari vor iesi in strada pe urma sa isi ceara si ei drepturile ...
  Oare profesorii nu se gandesc si la consecinte? Sau sunt interesati doar de buzunarul lor?
  • -3 (11 voturi)    
   Ideea profesorilor (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 13:30)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui Alex

   cel mai probabil este ca daca iau ei 50% in plus ii doare in cot de criza financiara si economica.
   Problema este ca prin asta ei da dovada de lipsa de intelegere a economiei de piata.
   • +2 (10 voturi)    
    Tratament (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 13:49)

    Catalin [anonim] i-a raspuns lui un roman

    Ia o aspirina ca vad ca pe tine te doare rau cotul de criza financiara si economica.
    Si explica tu romane, asa, ca unui profesor de educatie fizica, cum e cu economia asta de piata. Ca te dai expert in domeniu.
    Hai baga.

    Si explica de ce azi a crescut euro la 3,83 - ca profesorii nu mai primesc nimic pana in septembrie 2009 (cu exceptia femeilor de serviciu din scoli care inhata si ele o treime din 28% in martie) conform ordonantei guvernamentale. Nemaifiind ei vinovatii de serviciu pentru toate relele din economia romaneasca, si nu numai, astept sa ne explici - fiindca pe toate forumurile te dai destept si mare expert in economie - cum e cu criza asta, si de ce ne-a pocnit tocmai acum, dupa o guvernare atat de buna intr-o Romanie duduitoare, condusa taricean.
    • 0 (8 voturi)    
     offfffffffff (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 14:22)

     liviu [anonim] i-a raspuns lui Catalin

     sunt cateva miliarde in plus pe an care trebuie alocate pentru salariile profesorilor...
     fa si tu calculul la ce poate duce asta... (si gandestete la inflatie si la preturi nu la marirea salariului tau)
     • +2 (2 voturi)    
      Off...mai, mai! (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 15:36)

      Catalin [anonim] i-a raspuns lui liviu

      Pai dupa logica voastra, in Octombrie cand guvernul a acordat o majorare de 20% a pensiilor la toti pensionarii (5 MILIOANE) si a acordat si drepturile salariale castigate de magistrati pe ultimii 8 ANI (sute de milioane lei de magistrat), trebuia sa intram in colaps...sa vedem euro egal cu 10-20 lei si pretul la paine mai mare nu de 5 ori ci de 20 ori.....si sa ne amintim ca 40.000 oameni au primit luna aceasta despagubirile pentru daciile de dinainte de 1992 (alte sute de milioane de persoana)

      Lasa-ti vrajeala asta ieftina ca nu tine!

      Majorarea salariilor cadrelor didactice nu va avea niciun efect catastrofal. Din contra, va stimula consumul, atat de necesar in aceste vremuri.

      Mai bine recunoasteti ca sunteti niste parliti de operatori pc cu 700 lei pe luna (si salariul minim pe cartea de mucna) si va roade invidia!
      Ratatilor! Sunteti varza la economie....dar, ca orice roman ,va dati si experti in toate....ca doar doua vorbe-un ban nu costa.
    • +3 (5 voturi)    
     iti explic eu, daca nu e cu suparare (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 14:26)

     poly [anonim] i-a raspuns lui Catalin

     Chestia cu cresterea euro? Pai tu crezi ca dealerii asteapta sa crape economia ca sa shorteze leul? Astia trebuie sa fie tot timpul "inaintea curbei" prietene, sa anticipeze adika, ca altfel sunt mancati cu fulgi cu tot. Si le cam iese, in genereal. Deci, la ora actuala, sentimentul pe pietele finaciare pt. Romanica e sub nivelul de avarie. Si da, revendicarile aberante ale profesorilor si legile neroade votate de un Parlament de manelisti au o parte mare de vina. Acuma, sa fiu corect pana la capat, daca ma uit pe ecran vad ca toate monedele din regiune isi cam iau portia, de la zlotul polonez pana la forintul unguresc. Deci, e vorba si deo miscare regionala. Da crede-ma prietene, pe praful asta (si e praf mare), chiar nu avem nevoie de mariricu 50% ale salariilor, chiar si pt. d-nii profesori.
    • +1 (5 voturi)    
     despre "fondul clasei" ce parere aveti? (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 14:32)

     Rica [anonim] i-a raspuns lui Catalin

     Eu nu stiu sa-ti explic cum e cu criza asta financiara, dar de ce nu iesiti voi in strada la mitinguri organizate in principalele orase si preferati sa faceti grava incuindu-va in cancelarie?

     Iesiti domilor profesori in strada, sa va vada lumea si sa auziti si voi sustinerea lor, ca poate asta va mai intareste.

     Ne-ati impuiat capul cu salariile voastre si cu cat de chinuiti sunteti.

     Dilema mea este: daca profesorii sunt asa de buni, de merita o crestere a salariului cu 50%, atunci de ce rezultatele procesului de invatamant sunt asa de proaste, dupa cum se vede la examene, simulari de examene si dupa cum ni se tot spune la sedintele cu parintii?

     As vrea sa stiu opinia profesorilor in legatura cu "fondul clasei" cu "fondul scolii" cu participarea diversilor profesori "invitati" in excursii si tabere, despre "ziua" dirigintei, despre "protocolul" facut diverselor comisii si multe altele, ca nu vreau sa plictisesc lumea.
     Toate astea se suporta de parinti dar sunt solicitate de profesori, sa nu va faceti ca nu stiti, ca nu puteti fi atat de ignoranti...
     • 0 (2 voturi)    
      O parere... (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 16:51)

      Ionu` [anonim] i-a raspuns lui Rica

      Sunt profesor de informatica, debutant, am invatat sa ma descurc cu bani putini, si nu ma plang nici nu fac greva. As vrea sa nu mai aruncati cu vorbe in profesori, pentru ca habar nu aveti care e situatia. Majoritatea profesorilor de la noi din judet nu au facut greva. Presupusa greva e a liderilor de sindicate, nu a profesorilor. Cei care sunt si profesori universitari, aceia se lupta pentru salarii si mai mari, pentru ca asa e in Romania... Nu ar strica bani in plus, si asta sa nu imi zica nimeni ca nu si-ar dori oricare dintre voi, dar sa stiti ca mai suntem multi dascali cu bun simt care vedem lucrurile in perspectiva, si nu suntem absurzi in momentele acestea periculoase de criza. Daca tot vreti sa loviti in cineva, loviti in liderii de sindicat, care ar trebui sa promoveze interesele profesorilor, nu ale lor! Am constiinta impacata si stiu ca nu voi fi aratat cu degetul pentru ca am fost unul dintre cei care au contribuit la declinul economic al Romaniei! Voi putea sta cu fruntea sus atat in fata elevilor mei, cat si in fata parintilor lor! Respectul lor si increderea lor este ceea ce ma face sa ma simt implinit, nu bani in plus!
     • -1 (1 vot)    
      Inca o parere legata de "fonduri" (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 17:08)

      Ionu` [anonim] i-a raspuns lui Rica

      Cititi legea, regulamentul de organizare a institutiilor de invatamant, si apoi va plangeti. Iar daca lucrurile nu se executa ca la carte, puneti legea sub nasul celor care o incalca. Nu rezolvati nimic daca va plangeti aici pe forum.

      Am selectat cateva articole din regulamentul mai sus mentionat, doar asa ca fapt divers, ca sa se lumineze lumea in ce priveste acele "fonduri"...

      Art.47. Comitetul de parinti al clasei are urmatoarele atributii:
      ...
      d) are initiative si se implica in imbunatatirea conditiilor de studiu pentru elevii clasei;
      ...

      Art. 48.
      ...
      (2) Comitetul de parinti al clasei poate propune, in adunarea generala, daca se considera necesar, o suma minima prin care parintii elevilor clasei sa contribuie la intretinerea, dezvoltarea si modernizarea bazei materiale a clasei sau a unitatii de invatamant.
      (3) Contribuita prevazuta la alin.(2) nu este obligatorie, iar neachitarea acesteia nu poate limita, in nici un caz, exercitarea de catre elevi a drepturilor prevazute de prezentul regulament si de prevederile legale in vigoare. Informarea celor implicati cu privire la continutul acestui articol este obligatorie.
      (4) Contributia prevazuta la alin. (2) se colecteaza si se administreaza numai de catre comitetul de parinti, fara implicarea cadrelor didactice.
      (5) Este interzisa implicarea elevilor in strangerea fondurilor.
      (6) Dirigintelui/invatatorului ii este interzis sa opereze cu aceste fonduri.
      (7) Fondurile banesti ale comitetului de parinti se cheltuiesc la initiativa acestuia sau ca urmare a propunerii dirigintelui/invatatorului sau a directorului, insusite de catre comitet.
      (8) Sponsorizarea clasei sau a unitatii de invatamant nu atrage dupa sine drepturi in plus pentru anumiti elevi.
      (9) Se interzice initierea, de catre scoala sau de catre parinti, a oricarei discutii cu elevii in vederea colectarii si administrarii fondurilor comitetului de parinti.

      O sa revin cu inca un comentariu... pentru celelalte aspecte...
     • -1 (1 vot)    
      Ultima... (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 17:23)

      Ionu` [anonim] i-a raspuns lui Rica

      De profesori invitati in excursii si tabere, nu am mai auzit pana acum. In schimb am auzit de profesori care organizeaza excursii si tabere. Anul acesta si eu am mers la Busteni cu elevi de-ai mei. Dar nu am fost invitat, in sensul ca elevii au trebuit sa imi suporte mie cheltuielile. Repet, am bun simt! Mi-am platit si transportul, si cazarea, si masa, exact ca si oricare dintre ei. Pe urma mi s-a spus ca sunt fraier, pentru ca in mod normal, un hotel acorda scutire de cazare si masapentru un profesor insotitor la fiecare 15 elevi pe care ii insoteste. Eu nu am stiut sa negociez asta, dar fiti siguri ca data viitoare o sa ma interesez daca e chiar asa. Dar asta nu inseamna ca voi accepta vreodata ca elevii sa plateasca in plus pentru mine! Nu voi trai pe spinarea lor, sau a parintilor lor!

      Cat despre "ziua" dirigintelui... asta e problema parintilor si a elevilor. Elevii mei si parintii lor, nu imi cunosc ziua de nastere, nici chiar colegii. Nu am nevoie de cadourile nimanui, mi le fac singur daca chiar e necesar... Si asta ar trebui sa inteleaga toti... Nu va obliga nimeni sa faceti cadouri profesorilor. Continuati sa o faceti, si veti ajunge sa mergeti la ei ca si la medici, sa nu se uite nimeni la tine daca nu mergi cu plicul... Caposi sunt unii parinti si copii, care atunci cand unul cu capul pe umeri refuza sa participe la astfel de actiuni, il marginalizeaza, si ca sa scoata in evidenta ca este unul care nu isi "iubeste" dirigintele, pe felicitare sau pe o scrisoare, se semneaza toti cei care au participat cu bani, pentru a fi evident cine a participat si cine nu... Le-am trait si eu pe astea! Stiu ce vorbesc!

      Cat despre alte protocoale, recunosc, si eu am participat, am dat bani pentru protocol cand am avut si eu ca tot elevul examenul de bacalaureat, pe vremea cand eram inconstient de ce se intampla... Banii acestia nu sunt obligatorii, profesorii din comisii sunt platiti pentru munca lor acolo, pana si transportul li se deconteaza... Nu-i mai dati!!!
    • -3 (3 voturi)    
     Bine ca zici in sfarsit (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 15:06)

     un roman [utilizator] i-a raspuns lui Catalin

     Ca esti prof de educatie fizica.
     Imi era frica rau de tot sa nu fi de fizica si sa dai dovada de lipsuri cognitive.
   • +1 (1 vot)    
    Intelegi tu mai bine economia de piata? (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 17:31)

    Vanatoru [utilizator] i-a raspuns lui un roman

    Vino cu cifre omule ca vad ca postezi pe toate forumurile de cate 10-15 ori pe zi. Elev? Student?

    Mai vad pe unii care zic: "ce mie imi da patronul 50%?"

    Intai faceti comparatia in net si apoi vorbiti...5% marire la mine in net inseamna 100% marire la profesorii debutanti, iar 5% marire primesc si cand am fost mediu ca performante la servici....asa ca ciocul mic si joc de glezne.
  • +1 (7 voturi)    
   Loganul strikes back (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 14:21)

   sadwank [anonim] i-a raspuns lui Alex

   Fapte:
   1/ un Logan pentru Politie costa 60.000 de euro.
   2/ Politia italiana are masini asemanatoare la numai 10.000 de euro (Lancia).
   3/ Sa presupunem ca Loganul ar fi fost - nu 10.000 - ci 30.000 de euro, la jumatate.
   Din diferenta de 30.000 se poate asigura majorarea salariului unui profesor debutant, care acum are 700RON pentru o perioada de 25 de ani. Sau a 25 de profesori pentru un an. De la un singur Logan.
   Iti recomand si materialul cu zaharul din Academia Catavencu de azi.
  • +2 (4 voturi)    
   ptr.Alex (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 14:36)

   sile [anonim] i-a raspuns lui Alex

   " Ma gandesc ce o sa iasa daca toti ceilalti bugetari...."

   Sfatul meu este sa nu mai gandesti atata ca tot nimic nu ne comunici nimic inteligent si s-ar putea sa te mai doara si capul de atata efort.
   Probabil ca si tu ,ca si Tariceanu pe care il sustii cu infocare,ai avut la scoala 5 pe linie si-i cam urasti pe profesori.
   Mai zilele trecute il injurai de zor pe Basescu ca a promovat legea majorarii salariilor dar acum ,cand Tariceanu s-a razgandit,taci malc.
   Fii mai consecvent cu tine insuti!
   • -3 (3 voturi)    
    5 (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 15:07)

    G [anonim] i-a raspuns lui sile

    Mai curand profesorii au avut 5 pe linie la vremea lor. Mult prea multi...
 • -1 (7 voturi)    
  frumos... (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 14:20)

  liviu [anonim]

  asteptam cu bucurie marirea salariilor profilor cu 50%, apoi a medicilor si a bugetarilor tot cu atat (cu sau fara grevele aferente) si scumpirea painii la 50 RON...

  fratilor voi vreti niste mariri de 50% (care in orice conditii destabilizeaza tara) acum cand suntem in pragul crizei economice?!?!?!?!
  dacia, sidex, etc baga oameni in somaj tehnic si voi vreti salarii mai mari... ce sa zic frumos
  pentru niste oameni care trebuie sa invatati pe altii carte ganditi muuuult prea putin...
 • +2 (2 voturi)    
  Angajatii din agentiile guvernamentale (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 15:18)

  vio [anonim]

  au primit sarcina de serviciu - de fapt, li s-a sugerat de la obraz - sa bantuie pe forumurile ziarelor si sa faca valuri astfel incat sa ce creeze impresia ca majoritatea opiniei publice este impotriva aplicarii unei legi.
  Se recunosc usor pentru ca toti posteaza variatii pe aceeasi tema:
  - daca se aplica legea, alti bugetari (evident ca nu cei de la interne, externe, aparare, justitie) vor dori si ei
  - profesorii nu merita marire (chiar daca exista lege in acest sens) pentru ca nu "lucreaza" 8 ore pe zi (precum cei din agentii care fac 8 ore nu se stie exact ce!!) - e cel mai folosit "argument" pentru ca se bazeaza pe ura si invidie!
  - marirea salariilor profesoriilor aduce colaps, spre deosebire de salariile uriase din agentii, interne, externe, aparare, justitie care sunt OK pentru eonomie
  - insinuarea ca profesorii sunt suportati de cei care muncesc la privati, ca si cum salariile uriase din agentii, interne, externe, aparare si justitie nu s-ar recolta exact in acelasi mod.


  Sunt 4 linii de "argumentare" pe care unii le disputa in timp ce sunt la serviciu, deci tot pe banii contribuabililor.
 • 0 (2 voturi)    
  .... (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 15:38)

  Vladutz [anonim]

  ce amuzanti sunt... dar ei cand isi fac maririle de salarii? toti sunt de acord, prezenta la vot 100% daca nu chiar peste :)

  parlamentarii au bugetul asigurat mereu... altii nu... doar cu portia.... daca se intampla si asa.

  masini, deplasari in strainatate, mancare la restaurantul lor cu portii la preturi de o eugenie, hoteluri, apartamente + ca au afacerile aranjate.

  la ei rai, la noi iad.

  pana la urma economia ro o sa cada, cu sau fara marirea salariilor bugetarilor.

  intr-o tara in care fiecare angajat duce in spate 3-4 pensionari, copii, someri... cum vreti sa fie lapte si miere?

  hai sa zicem ca ar exista problemele astea si totul este ok, dar cand ii vezi pe jegosii astia ca-si mai si bat joc de tine, te umilesc, te lasa fara casa, masa, minimul necesar, iar ei traiesc ca-n filme, e normal sa devina toti niste animale...

  e foarte trist, dar e adevarat.

  si inca ceva, eu cred ca nu mai exista nicio solutie, e prea tarziu, totul a mers mult prea departe.
 • -2 (2 voturi)    
  Salarizare profesori (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 16:57)

  Un Muntean [anonim]

  O lege unica de salarizare a personalului bugetar este urgent necesara si trebuie sa elimine ine-
  chitatile in salarizarea acestui personal,dar sa tina cond de mai multi factori in principal de durata efectiva a serviciului.Or profesorii lucreaza 18 ore/sap.(nu comentati ca desfasoara si program individual acasa,ptr.corectarea unor lucrari sau teze,cand toate persoanele cu studii superioare aloca zilnic timp ptr.analiza deciziilor luate si ptr.studiul necesar rezolvarii unor probleme ivite si care raspund de productii zilnice de sute de mii de lei)in care multi dintre ei isi fac doar prezenta si transmit mesaje de genul:nota 10 este ptr Dumnezeu,9 este ptr.profu universitar, 8 este ptr profu,iar ptr.elev de la 7 in jos dar trebuie sa va pregatiti suplimentar la mine cu 50 lei /sedinta.Asa decurge programul orelor la scoala,si trebuie regandit sistemul in sensul obligarii dascalilor sa PREGATEASCA elevii in timpul orelor,sa se vada eficienta muncii depuse de ambele parti in cunostinte si note(crescatoare de la an la altul).Iar admiterea la facultati sa ia in considerare o evaluare psihologica a elevilor si UN TEST DE APTITUDINI specific fiecarei meserii ! Asa vor ramane profesorii fara obiectul meditatiilor SI ATUNCI TOATA LUMEA VA FII DE ACORD SA LE MAREASCA CU 50% SALARIILE. Referitor la faptul ca se pot majora salariile dascalilor si ca mai multi legiutori au anulat OUG,unii au facut-o pur electoral,altii au anulat-o din perspectiva pierderii privilegiilor salariale obtinute inainte de a intra in viguare o lege de salarizare unitara a bugetarilor(av.poporului,CC),prin care se stabilesc noi ierarhii cu coeficienti min si maxim !Calcule de genul :din 30000 E se pot platii salariile a 25 profesorii timp de 1 an este falsa(la salariul mediu de 1400 RON 50% este 700 ron,deci din suma se platesc max.14 prof/an sau 42000 din Loganuri.Dar raman~ 40000prof.nefinantati.Sumele date de la buget Consiliilor locale(cele mai sarace!) asigura si plati ptr.prof.si ajutoare sociale
  • +1 (1 vot)    
   elefant care picteaza (Joi, 13 noiembrie 2008, 0:41)

   olandezu [anonim] i-a raspuns lui Un Muntean

   "toate persoanele cu studii superioare aloca zilnic timp ptr.analiza .."
   sa inteleg ca ai studii superioare? trist... imi imaginez cam cum ai trecut prin facultate

   Nu e nimic de comentat in rest ... atitudinea ta fata de profesori e pur si simplu idioata

   Elefant care picteaza am mai vazut, in Tailanda. Maimuta care scrie insa, nu. Merci de experienta.
 • -2 (2 voturi)    
  :) (Miercuri, 12 noiembrie 2008, 17:02)

  owl [anonim]

  Nu vine Becali sa dea de la el? Sau el da numai la Zabrauti...


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version