Federatiile Alma Mater, Sindicatele Libere si Educatiei Nationale organizeaza, luni, intre orele 12:00-14:00 o greva de avertisment in scolile si institutiile de invatamant superior din intreaga tara. De asemenea, cele trei organizatii sindicale, alaturi de sindicalistii de la Spiru Haret (care au organizat greva de avertisment in urma cu o saptamana) vor picheta sediul Parlamentului, relateaza Radio Romania Actualitati.

"Trebuie sa stie si elevii si parintii ca in aceste doua ore, tot programul se desfasoara la scoala, doar procesul instructiv-educativ nu se va desfasura. Toti elevii sunt in scoala si sunt obligati sa stea la ora" - a precizat Mariana Becic, vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), citat de Realitatea TV.

Cadrele didactice ameninta ca vor intra in greva generala din 18 noiembrie, daca nu se aplica legea prin care li se maresc salariile cu 50 de procente.

Marti, sindicalistii se vor intalni din nou cu membrii Executivului, pentru a discuta despre problemele salariale. ''S-a intocmit o diligenta pentru darea in judecata a Guvernului, noi nu dorim greve, nu dorim mitinguri, nu dorim sa stresam elevii'', a precizat Aurel Cornea, presedinte FSLI.