Procurorul general, Laura Codruta Kovesi, i-a prelungit pana la sfarsitul anului delegarea pe functie a sefului DNA, Daniel Morar, deoarece mandatul sau expira luni, au declarat, sambata, pentru NewsIn, surse oficiale din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit acelorasi surse, prelungirea delegarii doar pana la sfarsitul anului este un lucru obisnuit, astfel ca urmatoarea delegare sa fie luata in calcul in anul celalalt.

Mandatul lui Morar, care a expirat la 12 august, a mai fost prelungit temporar pe 11 august, pentru 90 de zile, de catre procurorul general al Romaniei, pana la finalizarea procedurii de numire a unui nou sef la DNA.

In prezent, propunerea de numire a Monicai Serbanescu in functia de sef al DNA se afla la presedintie, unde a fost trimisa de ministrul justitiei, Catalin Predoiu, desi Traian Basescu a declarat public ca sustine actuala conducere a Directiei Nationale Anticoruptie.

Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, cu majoritate de voturi, pe 4 septembrie, propunerea ministrului justitiei, Catalin Predoiu, de numire a consilierului sau, Monica Serbanescu, la sefia DNA, insa avizul CSM este doar unul consultativ.