Un grup de simpatizanti ai PNL s-a incaierat, joi seara, cu un alt grup de sustinatori al PNG, dar fiecare tabara da vina pe cealata ca a dat primul pumn. La incidentul care a avut loc in cartierul Pantelimon a asistat si liderul liberal Ludovic Orban. Un reprezentant al PNG il acuza pe Orban ca a instigat la violenta, ca l-a scuipat si ca ar fi fost beat. Orban respinge acuzatiile si spune ca in realitate activistii PNL ar fi fost agresati de sustinatorii PNG. La politie incidentul a fost inregistrat ca o altercatie intre doua grupuri pe fondul unui accident rutier.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a povestit pentru HotNews.ro cum s-a desfasurat altercatia de joi seara. “La ora 11 fara ceva am fost sunat de catre candidatul nostru, Adrian Neacsu. Era intr-o stare de panica si mi-a relatat ca oamenii nostri sunt batuti”, spune Orban.

Liderul liberal a explicat ulterior ca, Adrian Neacsu, candidatul PNL nu era la fata locului si ca a venit ulterior. “Am plecat cu masina de la sediul central de pe Magheru, conduceam eu. Cand am ajuns pe strada Avrig, am constatat ca oamenii nostri au fost loviti avand fetele tumefiate. Ulterior am aflat ca ei se aflau acolo dupa ce o membra a partidului a sesizat faptul ca banerele de pe strada sunt taiate de catre reprezentantii PNG. Acestia fiind la sediul de campanie din zona, s-au deplasat pentru a verifica informatia, moment in care s-au intalnit cu cei de la PNG”, mai spune Orban.

Orban: Cel de pe scuter taia banerele

Ministrul transporturilor explica si metodologia aplicata de cei de la PNG pentru a distruge banerele liberalilor: “Unu mergea pe scuter si altii il urmareau din masini. Cel de pe scuter taia banerele iar cei din masini erau pregatiti sa intervina daca se intampla ceva”. El sustine ca presupusii atacatori erau membri ai PNG. “Nu aveau nici un element de indentificare, fulare sau geci sau insigne. Stiu ca sunt de la PNG deoarece dupa ce au fost dusi la sectia de politie, candidatul PNG in acel colegiu a venit cu un avocat pentru a-i apara”, a explicat Orban.

Potrivit liderului liberal, anterior conflictului de la ora 22:30, la ora 20 un alt grup de penelisti a fost agresat de reprezentantii PNG. “Acestia faceau campanie door to door si au fost batuti si loviti cu bastoane cu electrosocuri. Au fost la politie si au depus plangere penala”, mai spune Orban.

Cat despre acuzatiile facute de catre reprezentantul PNG, Cristian Razvan, liderul PNL a mai declarat: “Eu am avut un schimb de replici cu el, dar foarte civilizat. A venit la mine si mi-a spus: vezi ce au facut oamenii tai? Eu l-am intrebat daca se simte bine, dar nu l-am scuipat. Cat despre starea mea se poate verifica deoarece am fost la o emisiune tv”.

Batut de doua ori de Chelu

Adrian Robu, membru PNL si unul dintre cei implicati in incident, a povestit cum s-a defasurat altercatia. “In jurul orei 7 am avut o prima altecatie cu un membru al PNG. Dupa ce am fost la Politie dl. Stefan Szobotka a primit un telefon ca pe strada Avrig un banner al PNL este taiat.

Un amic de al meu care se afla in Cielo l-a agatat pe cel care era pe scuter. Ne-am dat jos sa vedem ce se intampla. Au sarit pe noi si ne-au impartit pumni. Am fot batut de acelasi individ care m-a atacat mai devreme. Am aflat de la Politie ca acesta era poreclit Chelu”, a povestit Adrian Robu.

Reprezentant PNG: “Orban m-a scuipat”

De cealalta parte PNG are o alta varianta a intamplarilor. Ivan Cristian Razvan sustine ca in realitate el a fost cel atacat de reprezentantii PNL. “Niste persoane imbracate in veste galbene de la PNL au dat cu masina peste mine. A intervenit dl Orban care a spus sa mai dea o data peste mine. Era beat si chiar m-a scuipat. Cat despre restul celor care au participat la scandal nu erau de la PNG ”, spune Cristian Razvan.

Reprezentantii PNG sustin ca, in realitate, membri PNL au fost cei care rupeau afisele. “Un candidat de al meu pe motoscuter i-a filmat de derbedeii de la PNL cand taiau afisele electorale ale candidatilor mei si a fost urmarit si lovit de o masina", a declarat Gigi Becali, la un post de televiziune.

Presedintele PNG sector 2, Viorel Tudorache, a declarat ca in afara de Cristian Razvan, restul persoanelor implicate in altercatie nu sunt membri PNG, ci doar simpli simpatizanti. "Era electoratul nostru care a vazut ce au facut cei de la PNL", a mai declarat Tudorache.

El a mai sustinut ca detine o filmare in care este surprins Ludovic Orban in timp ce taie afisele PNG, dar nu a putut pune la dispozitie acest material video. Liderul PNG, Robert Constantin, a explicat ca inregistrarea video se afla pe telefonul lui Ivan Cristian. "Cand m-a lovit masina mi-a picat telefonul si l-au luat cei de la PNL. Inregsitrarea e la ei", a mai declarat Ivan Cristian.

Politistii spun ca altercatia a fost declansata de un accident rutier

Potrivit reprezentantilor Politiei Municipiului Bucuresti incidentul s-a desfasurat astfel: “In jurul orei 22:30 un echipaj de politie s-a deplasat la fata locului si a constatat ca un grup de persoane au fost implicate intr-un accident rutier.

Ulterior, pe fondul acestui accident doua grupuri de persoane au declansat o altercatie. Au fost 10 persoane implicate in incident. Toti au fost audiati. Declaratiile lor sunt contradictorii. O parte din cei implicati au depus plangere pentru distrugere si lovire.

In ceea ce priveste apartenenta la un partid sau altul pe noi nu ne intereseaza acest aspect. Vom cerceta faptele in baza legilor si vom trimite dosarul catre procurori”, a declarat pentru HotNews.ro, Cristian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Municipiului Bucuresti.