Sindicalistii de la CFR au renuntat la greva programata vineri, dupa o runda de negocieri care a avut loc joi, la Ministerul Transporturilor, intre liderii sindicali si ministrul Ludovic Orban.Seful Transporturilor a anuntat ca va introduce in urmatoarea sedinta de guvern un proiect care reglementeaza o serie dintre cerintele sindicalistilor, inclusiv eliminarea discriminarilor dintre salariatii diferitelor companii ale CFR.

Gheorghe Popa, presedintele Federatiei Feroviare Miscare Comercial, a precizat ca propus membrilor de sindicat sa amane greva, pana ce executivul va lua o decizie in ceea ce priveste propunerile ministrului Orban.

Rezultatul final al consultarii cu membrii de sindicat va fi anuntat in seara zilei de joi, a precizat el.

Sindicalistii au amenintat ca vor declansa vineri o greva de avertisment, reclamand deciziile conducerii companiei CFR in privinta infrastructurii.

Salariatii de la CFR sunt nemultumiti de faptul ca nu exista nici pana acum bugete la infrastructura si calatori, iar administratia a trecut la o reorganizare pe criterii care nu au fost discutate cu sindicalistii.