Sindicalistii de la CFR intra in greva vineri. Trenurile nu vor circula timp de 6 ore, intre 7:00 si 13:00. Presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial, Gheorghe Popa, a tinut sa precizeze ca protestul nu vizeaza majorari salariale.

El a declarat, pentru Realitatea Tv, ca Executivul a refuzat sa dea banii alocati pentru investitii la CFR in anul 2008.

"La aceasta data nu exista buget de venituri si cheltuieli aprobat pentru CFR pentru anul 2008, conditiile de munca sunt deosebit de precare si chiar siguranta circulatiei este pusa in pericol", a precizat Gheorghe Popa.

Marti vor avea loc discutii cu liderii sindicali din tara, insa sunt 99% sanse ca greva sa aiba loc vineri, intre orele anuntate, a adaugat presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial.

"Din cei 35.000 de angajati ai CFR, aproape 7.000 vor intrerupe lucru, incepand cu ora 7 dimineata pana, posibil, ora 13. Este vorba despre toti angajatii din Miscare-Comercial (impiegati de miscare, conductori de tren, operatori si casieri)", a explicat Popa.