6 politisti de la Serviciul Furturi Auto din Capitala se afla in vizorul Comisiei de Disciplina a Politiei, dupa ce un control al Ministerului de Interne a scos la iveala faptul ca multe masini furate erau recuperate, insa autorii nu erau prinsi, sustin surse judiciare citate de Realitatea Tv. Potrivit surselor citate, raportul MIRA arata ca politistii de la furturi au gasit foarte multe masini furate, insa nu i-au prins si pe autorii furturilor.

In luna februarie a acestui an, ministrul de interne, Cristian David, a ordonat controale la Serviciul Furturi Auto, dupa ce un politist al acestui departament a cerut bani unui bucurestean pentru a-i recupera masina furata. La momentul respectiv, conducerea Politiei Capitalei a facut sesizarea la DGA in acest caz.

Ofiterii DGA, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cu sprijinul serviciului secret al MIRA, l-au prins in flagrant pe Petre Nicolae, politist din cadrul Politiei Capitalei - Serviciul Furturi Auto, care a primit 1.500 euro, dupa ce, in prealabil, solicitase 3.000 euro pentru a recupera BMW-ul unui bucurestean.

In Bucuresti, potrivit unor surse din cadrul Politiei Capitalei, numarul autoturismelor furate este, in medie, de 2.000 pe an.

  • Serviciul Furturi Auto Bucuresti, reorganizat

Conducerea Politiei Capitalei a decis, pe baza propriilor analize, sa reorganizeze Serviciul Furturi Auto, astfel incat acesta va functiona dupa un sistem ce cuprinde patru componente, au declarat luni, pentru NewsIn, surse din Politia Capitalei.

Potrivit proiectului, noua schema de organizare a Serviciului Furturi Auto prevede infiintarea unui serviciu centralizat, cu patru birouri, care sa inlocuiasca vechea schema cu sapte birouri, cate unul pentru fiecare sector al Capitalei.

Astfel, primul birou se va ocupa exclusiv de masinile de productie autohtona si care de regula sunt dezmembrate de hoti si vandute pe piese. Al doilea birou va rezolva cazurile in care sunt implicate autoturisme straine. Al treilea birou va fi specializat doar pe grupari mari de crima organizata, implicate in furturi de masini de lux, dar va cerceta si modalitatile de operare ale hotilor, in timp ce al patrulea birou va fi cel de cercetari penale.

De asemenea, numarul politistilor care vor lucra in cadrul Serviciului Furturi Auto va fi redus de la 90 de persoane la 75, iar majoritatea personalului va fi formata din ofiteri, care se vor implica in mai multe misiuni sub acoperire. Daca se va dovedi fiabila, noua schema de organizare a Serviciului Furturi Auto va intra in vigoare de la 1 decembrie.