Cateva zeci de mii de cadre didactice afiliate la Federatia "Spiru Haret" declanseaza, luni, greva de avertisment ca urmare a nemultumirii legate de amanarea majorarii cu 50 la suta a salariilor cadrelor didactice, relateaza Mediafax. Greva de avertisment va incepe la ora 7.00 si se va desfasura pe parcursul intregii zile de luni. Federatia are afiliati 75.000 de salariati in toata tara, 6.500 dintre ei fiind in Bucuresti, iar cei mai multi desfasurandu-si activitatea la liceele Sfantul Sava, Jean Monnet, Spiru Haret, Mihai Viteazul si Colegiul Economic "Virgil Madgearu".

In judetul Dolj, aproximativ 5.000 de cadre didactice afiliate la Federatia "Spriu Haret" au semnat pentru declansarea grevei de avertisment de luni, insa liderii sindicali se asteapta ca la actiunea de protest sa participe circa 3.000 de dascali.

In judetul Iasi, aproximativ 10.000 de cadre didactice afiliate la Federatia "Spiru Haret" se vor afla luni in greva de avertisment, protestul afectand majoritatea liceelor de elita din municipiul Iasi, potrivit liderilor sindicali.

Greva va afecta licee precum Colegiul Racovita, Colegiul Negruzzi si Colegiul National, unde elevii nu vor face ore.

In judetul Timis, 6.000 de cadre didactice sunt afiliate la Sindicatul "Spiru Haret" si vor intra in greva, luni, la ora 08.00.

In judetul Cluj, peste 2.000 de cadre didactice din invatamantul preuniversitar, apartinand Sindicatului "Spiru Haret", vor participa la protestul de luni.

In judetul Mures, peste 5.000 de sindicalisti din invatamant vor intra, luni, in greva de avertisment, liderul filialei muresene, Ioan Secarea, spunand ca in acest sens au fost anuntate Prefectura si Inspectoratul Judetean Scolar, fiind afectate peste 160 de unitati scolare.

Celelalte trei federatii din educatie - Alma Mater, FLSI si FEN - vor intra in greva de avertisment in 10 noiembrie. Din 18 noiembrie toate cele patru federatii din educatie intra in greva generala pe termen nelimitat.

Si Federatia Sanitas ameninta cu greva de avertisment in 14 noiembrie si cu cea generala din 20 noiembrie.