Un echipaj al Serviciului de Ambulanta din judetul Cluj este acuzat ca a lasat o femeie sa moara in plina strada, desi ar fi putut sa o salveze. Tanara de 20 de ani a fost victima unui accident rutier si, pana la sosirea echipajului SMURD, prin zona a trecut o masina de la Ambulanta, care, din spusele martorilor, a oprit doar cateva secunde pentru ca transporta alt pacient la spital. Fata a murit pe sosea, informeaza Antena 3.

Accidentul s-a petrecut vineri noaptea, in jurul orei 22:00, la iesirea din localitatea Valcele, judetul Cluj. Soferita, in varsta de 20 de ani, care se afla in masina alaturi de parintii ei, a pierdut controlul volanului si s-a lovit de parapetii care separa sensurile de mers. Martorii spun ca imediat in zona si-a facut aparitia o salvare care, cred ei, ar fi salvat viata tinerei. Echipajul de pe ambulanta a oprit sa vada care este starea victimei, insa nu i-a acordat nici macar primul ajutor. Cele trei victime au trebuit sa astepte interventia pompierilor si a medicilor de la SMURD. Medicii nu au mai putut sa salveze viata tinerei.

Reprezentantii serviciului de ambulanta sustin insa ca in masina nu se afla decat soferul, care transporta un pacient cu dializa. Conform regulamentului, acesta nu are voie sa intervina in cazuri grave, cum a fost cel de fata. In plus, salvarea nu era echipata decat cu targa si un tub de oxigen.

Drumul dintre Cluj si Turda a fost blocat mai bine de o ora pe ambele sensuri de mers.