15 tineri care lipeau vineri afise ale social-democratilor au fost dusi de politistii comunitari din Slatina la Politia municipiului pentru afisaj ilegal, intrucat oamenii legii nu stiau ca a inceput campania electorala, anunta Realitatea Tv.

Cei 15 tineri, impartiti in trei echipe, au fost adusi de politistii comunitari la sediul Politiei municipiului Slatina, pe rand, cu duba din dotare si sub escorta. Motivul pentru care au fost "ridicati" de pe strada de catre reprezentantii Politiei Comunitare din municipiu a fost acela de afisaj ilegal.

"Ne-au spus ca nu a inceput campania electorala si nu avem voie sa lipim afise. Ne-au dus la Politie ca pe niste infractori. Au tras de noi sa ne urcam in dubita. Nu ne-au lovit, dar nici mult nu mai aveau. Dupa ce m-au dus pe mine si pe colegii mei, seful comunitarilor, Adrian Pop, era informat ca mai sunt si alte echipe. I-au adus pe toti la Politie. Cand si-au dat seama ca putem sa punem afise, ca a inceput campania electorala, ne-au abandonat la Politie si au plecat. Acolo ne-au legitimat si ne-au dat drumul, pentru ca nu facusem nimic ilegal", a declarat unul dintre cei care lipeau afise, Ionut Arabelea.

La sediul Politiei municipiului Slatina s-a deplasat si candidatul PSD in Colegiul nr.1-Slatina pentru Camera Deputatilor, Renica Diaconescu, pentru a vedea de ce sunt acuzate persoanele care lipeau afisele social-democratilor.

Campania electorala a inceput vineri, la ora 00:00, si se va incheia pe data de 29 noiembrie, la ora 07:00. Alegerile parlamentare sunt programate pe data de 30 noiembrie.