Ambasadorul american a fost indemnat de presedintele Traian Basescu sa priveasca la sistemul bancar din tara lui atunci cand vorbeste despre coruptie, potrivit RADOR. Reactia a venit intr-un interviu acordat de Basescu lui Paul Grigoriu, la RRA, cand a fost intrebat daca este de acord cu opinia lui Nicholas Taubman ca Romania este o tara de corupti.

"Cred ca expresia ambasadorului este si nemeritata, si prea dura, si eu n-o voi comenta mai mult decat rugandu-l sa priveasca in tara dansului la sistemul bancar. Romania a trecut prin aceasta perioada in anii '90 si ne-a costat peste doua miliarde de dolari, la vremea aceea, Bancorex-ul, Banca Agricola, Bankcoop-ul... Dar in tara dansului este un dezastru in sistemul bancar, in care Trezoreria Statelor Unite oficial pompeaza 700 de miliarde ca sa acopere pana la urma lipsa de corectitudine a sistemului bancar", a spus Basescu, citat de RADOR.

"Si este o invitatie pe care eu o fac oricarui politician strain care se gandeste la coruptia din Romania - pe care nu o neg, atentie! Dar lectii nu prea ar trebui sa mai primim, pentru ca uitati-va la cei care ne dau lectii ce se intampla in tarile lor exact in zona in care cinstea trebuie sa fie totala, zona in care se lucreaza cu banii", a adaugat Basescu.