Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a anuntat joi ca a aprobat demisia directorului Autoritatii Aeronautice Civile Romane (AACR), Florea Geica. Revocarea din functie a lui Florea Geica vine in urma scandalului mediatic privind veniturile exagerate ale acestuia, care primeste, pe langa salariul de director, si o pensie a carei valoare se ridica la 30.000 de lei. Geica se afla in concediu medical de mai bine de o saptamana. Functia de director general al Autoritatii Aeronautice Romane va fi preluata de Vasilache Adrian Stefan, anunta televiziunile de stiri.

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a anuntat joi ca a primit solicitarea de incheiere a mandatului lui Florea Geica pe care a acceptat-o, iar decizia urmeaza sa intre in vigoare incepand cu 1 noiembrie, transmite NewsIn. "Am aprobat astazi cererea lui Geica de a demisiona de la conducerea Autoritatii Aeronautice Civile Romane. El si-a motivat cererea prin faptul ca nu vrea sa afecteze imaginea Autoritatii si a ministerului, fiind tinta unor atacuri mediatice", a declarat ministrul Orban, citat de Mediafax.

Revocarea din functie a lui Florea Geica vine in urma scandalului mediatic privind veniturile exagerate ale unor bugetari. Ministrul muncii, Mariana Campeanu, a declarat, la jumatatea lunii, ca Inspectia Muncii si Corpul de control al Ministerului Transporturilor au inceput o ancheta la AACR, pentru verificarea dosarului de pensie al managerului Florea Geica. Si Agentia Nationala de Integritate (ANI) verifica veniturile sefului AACR, care ar avea o pensie de peste 30.000 de lei.

In sedinta de saptamana trecuta a Guvernului, premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut ministrului transporturilor sa ia masuri astfel incat directorul Autoritatii Aeronautice Civile, Florea Geica, sa nu mai piloteze si sa nu mai incaseze bani de la Autoritate.

Florea Geica a revenit la conducerea Autoritatii Aeronautice Civile la doar cateva zile dupa ce iesise la pensie, printr-un ordin al Ministerului Transporturilor. Asa a ajuns ca, pe langa pensia de 300 de milioane de lei vechi, sa mai incaseze inca doua salarii.

Explicatia lui Florea Geica pentru faptul ca are o pensie de 300 de milioane de lei vechi: el spune ca a obtinut aceasta pensie prin cumul de functii - este director, dar si propriul sau consilier.

Mai mult, potrivit declaratiilor facute recent de directorul general al companiei Tarom, Gheorghe Birla, Geica nu va mai pilota pana la finalizarea investigatiei pe care a initiat-o Ministerul Transporturilor. Florea Geica a condus in 15 septembrie o aeronava Tarom care efectua un zbor Bucuresti-Istanbul si care a iesit de pe pista.

Functia de director general al Autoritatii Aeronautice Romane va fi preluata de Adrian Stefan Vasilache, anunta televiziunile de stiri.

Adrian Stefan Vasilache are 45 de ani este inginer-pilot cu peste 2.800 ore de zbor. Noul director are brevet de pilot pentru 14 tipuri de avioane.

Acesta a ocupat functia de director general la Regional Air Services, o companie de aviatie privata. Vasilache nu a ocupat alte functii in Ministerul Transporturilor si a fost ales pe criterii de competenta, a precizat secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Antonel Tanase, citat de NewsIn.