Primaria Sectorului 1 introduce, incepand de miercuri, sensuri unice pe sase strazi secundare din nordul Capitalei, in Cartierul Baneasa, pentru fluidizarea traficului. Astfel bucurestenii care tranziteaza zona de nord a Capitalei vor avea posibilitatea sa circule mai rapid intre bulevardele Ficusului, Soseaua Bucuresti-Ploiesti, strada Elena Vacarescu si Bulevardul Aerogarii, unde Primaria Sectorului 1 a introdus sensuri unice pe strazile secundare care fac legatura intre arterele principale mentionate, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Este vorba despre:

· Strada Horia Macelariu - dinspre Soseaua Bucuresti-Ploiesti spre Bulevardul Ficusului

· Strada G.V. Bibescu - dinspre Bulevardul Ficusului spre Soseaua Bucuresti- Ploiesti

· Strada Marinarilor - dinspre Bulevardul Ficusului spre Soseaua Bucuresti-Ploiesti

· Strada Baneasa - dinspre Soseaua Bucuresti-Ploiesti spre Bulevardul Ficusului

· Strada Belizarie - dinspre Strada Elena Vacarescu spre Bulevardul Aerogarii

· Strada Neagoe Voda - dinspre Bulevardul Aerogarii spre Strada Elena Vacarescu.

“Introducerea sensurilor unice pe strazile secundare ofera, pe langa alternative de fluidizare a traficului, solutii pentru locuri de parcare: se va putea parca pe ambele laturi ale strazii, fara ca circulatia rutiera sa fie obstructionata. Trotuarele reabilitate complet sunt prevazute cu alveole unde sunt plantati copaci si flori, care, pe langa un ambient placut, au rolul de a proteja locuitorii de noxele eliminate de masinile care tranziteaza aceste zone”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Programul de introducere a sensurilor pe strazile secundare din Sectorul 1 a demarat la inceputul anului 2008. Pana in acest moment Primaria Sectorului 1 a introdus sensuri unice pe aproximativ 60 de strazi secundare din cartierele Nicolae Titulescu, Calea Grivitei, Bulevardul Ion Mihalache, Aviatiei si Bulevardul Expozitiei.

“Cetatenii din Sectorul 1 reprezinta cel mai dinamic, activ si productiv segment social din Romania. De aceea, nu ne putem permite sa-i tinem blocati ore-n sir in trafic. Am bloca 10% din PIB-ul Romaniei. Orele pierdute in trafic inseamna bani pierduti pentru noi toti! Vom putea spune ca oamenii traiesc intr-un oras civilizat abia atunci cand vor ajunge din cel mai indepartat punct al Sectorului 1, pana la Universitate, pe trafic de varf, in cel mult 45 de minute. Acest obiectiv il urmarim prin introducerea sensurilor unice pe strazile secundare din Sectorul 1”, a mai declarat edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman.