Premierul Tariceanu a afirmat ca a fost partas la o piesa de teatru ieftina in cazul majorarii salariilor profesorilor, in care presedintele Basescu i-a cerut date suplimentare privind efectul economic al majorarii pentru ca in final acesta sa demonstreze ca este mai interesat de alegeri decat de tara.

Premierul Tariceanu a explicat, sambata, in emisiunea 3x3 de la Realitatea TV, ca a solicitat angajatilor Ministerelor Finantelor si Muncii sa lucreze si in week-end pentru a-i furniza presedintelui datele solicitate privind impactul economic al cresterilor salariale, din care rezulta ca masura nu este sustinuta bugetar, si ca a crezut ca seful statului va tine cont de aceste informatii.

"Regret decizia presedintelui de a promula legea majorarii salariale si am o singura concluzie, ca pentru Traian Basescu este mai important rezultatul alegerilor decat ce se intampla cu viitorul Romaniei", a spus Tariceanu, insistand ca nu va ceda in privinta salariilor chiar si cu riscul unui cost politic.

Tariceanu: Multe investitii vor fi, probabil, amanate in contextul crizei globale

Investitorii straini si cei romani sunt mai circumspecti in a dezvolta proiecte de afaceri in contextul actualei crize financiare globale si multe investitii in Romania vor fi, probabil, amanate pana la diminuarea efectelor acestei crize, a afirmat, sambata, premierul Calin Popescu Tariceanu.

O parte dintre intreprinderi isi vor reduce activitatea, pe fondul scaderii consumului ca efect al crizei, a declarat premierul intr-o emisiune la Realitatea TV, citata de Mediafax.

Tariceanu a precizat ca intentioneaza ca, in aceasta perioada, sa se intalneasca lunar cu reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei si cu specialisti in economie, pentru a analiza situatia financiara pe baza datelor Institutului national de Statistica si Comisiei Nationale de Prognoza si a dispune "masuri pe cale de consecinta".

Premierul a apreciat insa ca moneda nationala va ramane "intr-o zona stabila", dupa ce a rezistat atacurilor specualtive din ultima perioada.

Tariceanu anunta ca nu va demisiona ca urmare a situatiei create in urma majorarii salariilor profesorilor

Premierul Tariceanu a anuntat ca nu va demisiona ca urmare a situatiei create in urma promulgarii legii de majorare cu 50% a salariilor profesorilor: "Nu imi dau demisia, pentru ca nu exista niciun motiv. Ar insemna o recunoastere ca esti invins", a spus Tariceanu la Realitatea TV.

"Eu le-as spune celor de la sindicate sa mearga la Cotroceni pentru ca poate acolo e fabrica de bani. La Guvern nu e fabrica de bani", a adaugat premierul Tariceanu.