Celelalte categorii de bugetari, cu exceptia cadrelor didactice, ameninta cu iesirea in strada si greve generale pe termen nelimitat pentru cresteri salariale de 50 la suta, dupa ce presedintele Traian Basescu a promulgat legea de majorare a salariilor cadrelor didactice, anunta Mediafax.

Functionarii publici isi respecta calendarul actiunilor anuntate, respectiv greva generala pe 13 noiembrie, cerand o crestere salariala egala cu a profesorilor, considerand buna decizia presedintelui de a promulga legea de majorare cu 50 la suta a salariilor cadrelor didactice, a declarat vineri presedintele Federatiei Sed Lex, Vasile Marica.

"Basescu a luat o decizie buna azi (vineri - n.r.), este o decizie comuna a Parlamentului si Presedintiei. Acum trebuie sa vedem ce facem cu administratia, vom tine presiunea pe Guvern", a precizat Marica.

La randul lor, sindicalistii din sanatate spun ca nu renunta la proteste, ci le vor intensifica.

"Daca Basescu a promulgat legea de majorare a salariilor profesorilor, si noi vom mentine tonusul de protest. Asteptam oferta ministrului Eugen Nicolaescu din 3 noiembrie", a declarat vineri presedintele Federatiei Sanitas, Marius Petcu.

Federatia Sanitas ameninta cu un miting in Capitala pe 4 noiembrie si cu greva generala pe 20 noiembrie, asteptand oferta de majorare salariala promisa de ministrul Eugen Nicolaescu pana pe 3 noiembrie. Sindicalistii din sanatate cer majorari salariale de 50-60 la suta.

Conducerea Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex anunta, in urma cu doua saptamani, ca amana greva generala a functionarilor, programata pentru 16 octombrie, pana in 13 noiembrie, pentru ca mai multe sindicate membre nu sunt pregatite si au cerut un ragaz pentru a-si mobiliza mai bine membrii, revendicarile fiind aceleasi, acordarea cresterii salariale de 50 la suta pentru tot sistemul bugetar.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, ca a promulgat legea de marire cu 50% a salariilor din educatie, de la 1 octombrie.