Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a dispus, marti, efectuarea unei expertize medicale pentru a stabili daca Victor Stanculescu poate sa suporte regimul de detentie, relateaza NewsIn. Urmatorul termen al procesului prin care generalul in rezerva cere intreruperea pedepsei este fixat pe 4 noiembrie.

Expertiza va fi facuta de o comisie a Institutului de Medicina Legala si de catre Spitalul Penitenciar Jilava, acolo unde sunt incarcerati Stanculescu si Mihai Chitac pentru condamnarea de 15 ani data in dosarul Revolutiei de la Timisoara.

Magistratul militar a dispus, luni, trimiterea unei adrese catre IML, care ar urma sa precizeze "daca a constatat existenta unei suferinte de o boala grava care face imposibila executarea pedepsei" in cazul Stanculescu.

Cererea de examinare medica a lui Stanculescu a fost facuta de avocatul acestuia, Alice Draghici, care a depus saptamana trecuta la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti cererea de intrerupere din motive medicale a pedepsei generalului in rezerva.

Generalii Mihai Chitac si Victor Stanculescu, incarcerati saptamana trecuta, sufera de boli cronice, au declarat reprezentanti ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor, care au afirmat ca doar o comisie speciala a IML poate decide daca acestia nu pot face inchisoare.