Generalii Victor Atanasie Stanculescu si Mihai Chitac, incarcerati saptamâna trecuta , sufera de boli cronice, au stabilit medicii Spitalul Penitenciar Jilava. Anuntul a fost facut luni de reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor, care au afirmat insa ca doar o comisie speciala a Institutului de Medicina Legala poate decide daca acestia pot fi eliberati din inchisoare din motive medicale, anunta Realitatea Tv.

Medicii de la Spitalul Penitenciar Jilava continua investigatiile medicale in cazul generalilor in rezerva.

Intre timp, cererea de intrerupere din motive medicale a pedepsei de 15 ani primita de Victor Stanculescu pentru Revolutia de la Timisoara se va judeca marti, la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, a declarat avocatul acestuia, Alice Draghici. Avocatul a depus, joia trecuta, la o zi dupa arestarea lui Stanculescu, la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, cererea de intrerupere a pedepsei clientului sau pe motive medicale, acesta fiind incarcerat pe 15 octombrie.

De asemenea, Inalta Curte de Casatie si Justitie va discuta, in data de 17 noimebrie, admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare formulata tot de avocatul Alice Draghici impotriva deciziei de condamnarea lui Victor Stanculescu la 15 ani de inchisoare in dosarul Revolutiei de la Timisoara.

La rândul sau, avocatul lui Mihai Chitac, Sergiu Andon a declarat ca va contesta la Curtea Europeana a Drepturilor Omului "lipsa de temei legal a condamnarii" din dosarul Revolutiei, in timp ce colegul sau, Dan Ioan, se va ocupa de actiuni mai tehnice, precum cererea de suspendare a executarii pedepsei.

Recursurile depuse de generalii in rezerva Victor Stanculescu si Mihai Chitac, condamnati la 15 ani de inchisoare si degradare militara in procesul Revolutiei de la Timisoara, au fost respinse pe 15 octombrie de inalta Curte de casatie si Justitie prin decizie definitiva si irevocabila. In seara de 15 octombrie, cei doi au fost arestati si incarcerati la Spitalul Penitenciar Jilava.