Patru cetateni romani ar fi fost luati ostatici de cateva zile, alaturi de alti straini - in majoritate israelieni - pe o insula din Atlantic, de catre muncitorii chinezi nemultumiti ca nu si-au primit salariile. Anuntul a fost facut de ambasadorul israelian din Republica Dominicana, citat de site-ulynet.news

"In total, erau mai mult de 10 israelieni pe insula, alaturi de patru romani si trei indieni. In total, 14 persoane au fost eliberate si sase sunt in continuare tinuti ostatici. Majoritatea israelienilor au fost eliberati", a spus ambasadorul israelian. El a dat asigurari ca in acest moment au loc negocieri pentru eliberarea ostaticilor.

Incidentul a fost relatat si de agentia France Presse, care nu precizeaza insa ca printre ostatici se afla si romani. Agentia franceza de stiri, care citeaza surse din cadrul Ministerului Israelian de Externe, precizeaza ca trei sute de muncitori chinezi nemultumiti ca nu si-au primit salatriile au luat ostatici grupul de cetateni straini aflati la sediul unei companii israeliene de constructii dintr-un arhipeleag din Atlanticul de Nord.

Incidentul s-a petrecut pe insula West Caicos din arhipelagul Turks si Caicos, teritoriu britanic. Chinezii au blocat, totodata, singurul port al insulei, ingreunand comunicatiile. Ei au cerut ajutorul autoritatilor de la Londra pentru a rezolva situatia.

Deocamdata, Ministerul roman de Externe nu a dat nicio explicatie, informeaza NewsIn.