Premierul Tariceanu l-a demis, joi seara, pe Gheorghe Popa de la sefia IGPR, la cateva ore dupa ce ministrul internelor a solicitat schimbarea acestuia din functie, ca urmare a contractului incheiat de IGPR cu firma Ager Leasing, informeaza NewsIn.

"Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a dat curs solicitarii ministrului Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, si a dispus eliberarea din functia de sef al Inspectoratului General al Politiei Romane a chestorului Gheorghe Popa", se arata in comunicatul remis joi de Guvern.

Ministrul Cristian David a cerut joi aprobarea premierului Calin Popescu Tariceanu pentru a-l demite de la sefia Inspectoratului General al Politiei Romane pe chestorul Gheorghe Popa si a anuntat ca l-a propus in loc pe comisarul sef Gheorghi Plai.

Chestorul de politie Gheorghe Popa va fi pus la dispozitia MIRA, urmand a ocupa o functie conform gradului si pregatirii sale profesionale.

Potrivit Legii privind organizarea si functionarea Politiei Romane, Inspectoratul General al Politiei Romane este condus de un inspector general numit prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului de interne, dupa consultarea Corpului National al Politistilor.

Decizia ministrului este legata de contractul pe care Inspectoratul General al Politiei Romane l-a incheiat cu societatea Ager Leasing pentru modernizarea parcului auto si vine dupa ce in ultimele doua zile l-a somat in mai multe randuri pe Gheorghe Popa sa suspende contractul sau sa-si dea demisia.

Chestorul Gheorghe Popa a fost numit la comanda IGPR in octombrie 2007, de Cristian David.