Ministrul de interne, Cristian David, a inaintat, joi, premierului Calin Popescu Tariceanu o solicitare de schimbare din functie a sefului Inspectoratului General al Politiei Romane, Gheorghe Popa, transmite Realitatea TV. Acesta este acuzat de management defectuos.

Interimatul conducerii IGPR va fi preluat de Gheorghi Plai.

Cererea de demitere a lui Popa intervine in scandalul achizitiei de masini Logan pentru Politia Romana.

Presedintele Traian Basescu a suspendat marti sedinta CSAT, sustinand ca Ministerul Apararii si cel de Interne nu au prezentat inaintea sedintei documente pe care membrii Consiliului trebuiau sa le cunoasca dinainte. Basescu a acuzat faptul ca "la Ministerul de Interne s-au incheiat 29 de contracte privind achizitionarea a 2.136 de automobile. Printre acestea, peste 300 de Dacia Logan. Fiecare masina costa 11.700 de euro, iar dotarile 45.000 de euro. Achizitionarea de masini era necesara, insa in materialele pentru CSAT nu se vorbea despre preturile acestora".

Ministrul Cristian David a cerut miercuri conducerii IGPR sa suspende contractele de achizitie de autospeciale pentru Politie. De asemenea, David a dispus sesizarea DNA in urma prezentarii concluziilor Corpului de control in cazul licitatiei organizate de catre IGPR.

Intr-o conferinta de presa organizata miercuri, Gheorghe Popa a declarat ca toate procedurile de achizitii ale masinilor, criticate marti de seful statului, au fost facute "in mod transparent". "Nu am emotii pentru ca nu am incalcat in niciun fel legea", a declarat Popa, adaugand ca a solicitat ca achizitiile sa fie verificate de Directia de Frauda, Directia Generala Anticoruptie si Serviciul Roman de Informatii si ca nu au fost descoperite nereguli.

Potrivit lui Popa, documentele IGPR privind achizitionarea masinilor au fost transmise catre MIRA, iar toate specificatiile tehnice au fost avizate de catre directiile din Minister.

"Nu am emotii pentru ca nu am incalcat in niciun fel legea", a incheiat seful IGPR.