Ministerul Transporturilor a demarat, joi, o ancheta in cazul lui Florea Geica, directorul Autoritatii Aeronautice Civile. Ancheta a fost declansata dupa ce Agentia Nationala de Integritate s-a autosesizat in cazul lui Florea Geica in urma informatiilor aparute in presa legate de veniturile acestuia, anunta Realitatea Tv.

Florea Geica are o pensie de 30.000 de lei, dar ocupa in continuare postul de director al Autoritatii Aeronautice si, mai mult, mai incaseaza un salariu, pentru ca este propriul sau consilier.

Florea Geica a revenit la conducerea Autoritatii Aeronautice Civile la doar cateva zile dupa ce iesise la pensie, printr-un ordin al Ministerului Transporturilor. Asa a ajuns ca, pe langa pensia de 300 de milioane de lei vechi, sa mai incaseze inca doua salarii.

Potrivit Realitatea Tv, Florea Geica are o explicatie foarte simpla si pentru faptul ca are o pensie de 300 de milioane de lei vechi: el spune ca a obtinut aceasta pensie prin cumul de functii - este director, dar si propriul sau consilier.