Peste 15.000 de profesori au demonstrat, miercuri, la Bucuresti, impotriva deciziei Guvernului, care a contestat la Curtea Constitutionala legea pentru majorarea cu 50% a salariilor pentru cadrele didactice. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamint, federatiile Spiru Haret si Alma Mater au participat la un miting de protest in Piata Constitutiei, dupa crea s-au deplasat in fata sediului Guvernului din Piata Victoriei. In timp ce protestau la Guvern, sindicalistii au aflat ca CCR a declarat constitutionala legea majorarii salariilor profesorilor.

Sindicalistii s-au declarat nemultumiti de decizia Guvernului, care a contestat la Curtea Constitutionala legea pentru majorarea cu 50% a salariilor pentru cadrele didactice.

La Guvern, sindicalistii au depus o lista de semnaturi cu cei care solicita demisia cabinetului condus de Calin Popescu Tariceanu.

Pe tot parcursul demonstratiei de miercuri, profesorii au fluierat si scandat "Demisia guvernului!", "Guvernantii mincinosi", "Acesta este guvernul care ne trateaza cu dispret". Manifestantii au agitat pancarte pe care scria "Alesii neamului, privilegiatii neamului" sau "Vrem o viata mai decenta".

Curtea de Conturi a decis miercuri, cu majoritate de voturi, ca Legea pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr.15/2008 privind cresterile salariale ce se vor acorda in anul 2008 personalului din invatamant este constitutionala.

Miile de protestatari au parasit Piata Victoriei in jurul orei 14.30, dupa ce au aflat de decizia CCR.