Presedintele Traian Basescu a suspendat sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii care a inceput marti, la ora 14:00. Deocamdata nu a fost anuntat motivul pentru care a fost suspendata sedinta, anunta televiziunile de stiri.

UPDATE: Presedintele Traian Basescu va sustine o declaratie de presa la ora 16:00. HotNews.ro va transmite LIVE TEXT declaratia sefului statului. Tema declaratiei presedintelui nu a fost anuntata, insa este foarte probabil ca seful statului sa explice motivul pentru care a fost suspendata sedinta CSAT care a inceput la ora 14:00.

Pe ordinea de zi a sedintei CSAT se aflau, printre altele: planul de inzestrare a Armatei Romane pe termen scurt si mediu 2010-2015, strategia privind protectia informatiilor clasificate in misiunile diplomatice sau masurile adoptate de catre Romania in vederea aderarii la spatiul Schengen.

Membrii CSAT ar fi trebuit sa dezbata marti si un raport privind riscurile si vulnerabilitatile la adresa securitatii nationale generate de amenintarile asimetrice, fapte conexe terorismului si criminalitatea organizata, inclusiv cea transfrontaliera.