Ministerul Justitiei sustine ca a descoperit documente lipsa din perioada mandatului Chiuariu, insa n-a precizat ce contin actele disparute. Potrivit unor surse HotNews.ro, lipsesc, intre altele, documente secrete scoase din CSAT de Tudor Chiuariu sub semnatura privata. Reprezentantii ministerului au explicat ca, intre timp, documentele CSAT au fost gasite si ca Guvernul a fost instiintat. Timp de doua zile Ministerul Justitiei a ezitat sa dea raspunsuri clare. Abia astazi, dupa ezitari si declaratii contradictorii, ministerul a confirmat ca lipsesc documente, dar ca nu e vorba de documente secrete. Chiuariu n-a putut fi contactat pentru clarificari.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a confirmat marti pentru HotNews.ro ca s-a realizat un audit al actelor secrete din minister si ca are cunostinta de acte disparute. A precizat insa ca ar fi vorba de documente din mandatul Chiuariu si ca, din cate isi aminteste, ar fi vorba de “banale informari”. Predoiu ne-a anuntat ca vom primi detalii a doua zi de la unul din consilierii sai. Miercuri, unul dintre consilieri, Radu Ragea, ne-a declarat ca are nevoie de timp pentru lamuriri iar joi a precizat pentru HotNews.ro: “Cele doua documente luate din CSAT au fost gasite iar Guvernul a fost instiintat despre acest lucru”.

Ministerul Justitiei: A ramas sa fie clarificata situatia catorva documente

La solicitarea HotNews ca Ministerul Justitiei sa transmita un raspuns scris, am primit urmatoarele precizari: “In urma solicitarii dumneavoastra, va facem cunoscut ca nu se confirma lipsa celor doua documente provenind de la CSAT la care faceti referire. In mod separat fata de situatia de mai sus, in Ministerul Justitiei, ca si in orice alta institutie publica, se desfasoara anual o inventariere a documentelor, fie ca acestea au sau nu vreun grad de secretizare.

In aceasta idee, ca in fiecare an, in 2008 a fost stabilita o comisie de inventariere a documentelor, care si-a desfasurat activitatea conform prevederilor legale. In urma inventarierii, a ramas sa fie clarificata situatia catorva documente. In raportul sau final, comisia a semnalat aceasta situatie. Ministrul justitiei a dispus indeplinirea procedurilor prevazute de lege in astfel de cazuri, proceduri care sunt in curs de desfasurare”

Catalin Predoiu se pregateste de alegeri

Purtatorul de cuvant al Ministerului Justitiei, George David, ne-a declarat ca nu stie ce documente lipsesc si la ce se refera „procedurile legale” declansate de minister.

Fostul ministru al justitiei, Tudor Chiuariu, in prezent purtatorul de cuvant al PNL, n-a putut fi contactat pentru clarificari, in ciuda insistentelor.

Ministrul justitiei, Catalin Predoiu, a fost validat luni de catre conducerea PNL drept candidat la un mandat de parlamentar. "Urmeaza ca in acesta dupa-amiaza sa hotaram in ce colegiu va candida, in functie de optiunea domniei sale", a precizat Tariceanu. Unele ziare au speculat ca Predoiu va candida intr-un colegiu din sectorul 1.

Ministrul justitei declarase in vara ca ar dori sa ramana intr-o pozitie de tehnocrat pana spre sfarsitul mandatului de ministru. Catalin Predoiu a preluat functia de ministru la inceputul lunii martie, dupa aproape trei luni de blocaj. Tudor Chiuariu, cercetat pe procurorii DNA, a demisionat din functie in decembrie 2007.