Trei motociclete ale politiei i-au facut loc prin traficul aglomerat sotiei premierului, bulversand pentru cateva zeci de secunde circulatia pe DN 1, scriu jurnalistii de la Cotidianul. Incercand sa-si duca repede copilul la scoala, Ioana Tariceanu si-a pus joi dimineata, in jurul orei 8:30, antemergatorii de la politie sa-i faca loc.

Doi agenti de circulatie au oprit traficul pentru ca automobilul BMW la volanul caruia se afla sotia premierului Calin Ppopescu Tariceanu si cele trei motociclete avangarda sa poata trece nestingherite de pe DN 1 pe Bulevardul Aerogarii.

Pe de alta parte, potrivit jurnalistilor de la Realitatea TV, Ioana Tariceanu ar fi declarat ca nu a avut antemergator ci s-ar fi tinut dupa coloana oficiala a premierului care mergea catre aeroport pentru a pleca in Italia.

Potrivit reglementarilor in vigoare, orice sofer care se incadreaza intr-o coloana oficiala pentru a-i depasi pe ceilalti participanti la trafic este pedepsit prin lege.

Sotia premierului si-a schimbat buletinul la domiciliu

Nu este primul incident de acest fel. In luna martie a acestui an, o echipa de politisti din cadrul Serviciului de eliberare a actelor de identitate s-a deplasat acasa la premierul Tariceanu, cu un aparat special de fotografiat, pentru a-i face poze pentru cartea de identitate Ioanei Popescu Tariceanu.

Asta in conditiile in care potrivit procedurii, doar persoanele care nu se pot deplasa pot cere acest lucru.