Noul model de permis auto va fi editat de autoritati incepand de luni in judetul Teleorman, iar pana la 1 decembrie toate serviciile de profil din tara vor elibera astfel de documente, a anuntat seful Directiei Regim permise si Inmatriculari, Mihai Stancu, citat de NewsIn.

Noul model de permis isi pastreaza forma veche, insa este realizat conform normelor Uniunii Europene, pe suport unicarbonat, iar datele si fotografia sunt gravate cu laser.

Potrivit chestorului Mihai Stancu, permisul european de conducere este foarte greu de falsificat, intrucat prezinta o serie de elemente de siguranta, lizibile doar in anumite conditii. De asemenea, actul prezinta o serie de coduri prin care sunt reliefate anumite restrictii, cum ar fi cutia automata sau manuala.

Noul permis nu costa mai mult decat cel eliberat in momentul de fata iar de la 1 ianuarie 2009, va ajunge la posesor prin servicii de curierat rapid.

Noul tip de act are mai putine date decat cel eliberat in momentul de fata, insa include data primei inmatriculari si date referitoare la titularul autovehiculului si un cod de omologare comunitara. Aparatura pentru emiterea acestor acte permite editarea a 1.200 permise de conducere pe ora si a 500 de certificate de inmatriculare.