Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, miercuri, ca eliminarea plafoanelor pentru eliberarea medicamentelor compensate nu este o masura populista: "Intamplator este an electoral...ce insemna daca e an electoral, ar trebui sa ne luam vacanta?", s-a intrebat ironic ministrul Nicolaescu.

Sistemul e pregatit sa suporte masura, care a fost anuntata inca din luna mai, a adaugat Nicolaescu. Masura luata de Guvern va fi aplicata chiar cu data de 1 octombrie.

Aceasta inseamna ca, indiferent cand un cetatean primeste o reteta in regim de compensare, el se poate adresa farmaciei in orice zi, la orice ora din saptamana, din luna respectiva si nu vor mai fi probleme de eliberare de medicamente.

„Sistemul fara plafoane a fost introdus cu succes pentru programele de diabet, oncologie si post-transplant inca de anul trecut”, a mai afirmat ministrul Nicolaescu.

"Masurile luate pana acum sunt pentru cetateni, nu pentru grupurile de interese, de unde se desprind carcotasii, precum unii reprezentanti din randurile farmacistilor. Daca acestia nu raspund unor comenzi politice, ce ii determina sa spuna ca vor elibera medicamente numai in limita plafoanelor cu care au fost obisnuiti?", a declarat ministrul.