Ministrul economiei si finantelor, liberalul Varujan Vosganian, a anuntat, luni, la finalul BPC al PNL, ca pensionarii vor beneficia de ajutoarele de incalzire si dupa majorarea pensiilor. Mai mult, Executivul va majora plafonul de acordare a subventiilor, informeaza Mediafax.

"In legatura cu ajutoarele pentru incalzire, doresc sa transmit un mesaj clar tuturor pensionarilor, de simpatie si de incredere, si sa le spun ca majorarea pensiilor nu va afecta pe pensionarii care pana acum erau beneficiari ai acestor ajutoare, pentru ca si nivelul maxim, plafonul, se va majora cu acelasi procent cu care se vor majora pensiile", a sustinut Varujan Vosganian.

Ministrul liberal a explicat ca exista pensionari care erau pana acum beneficiari ai subventiilor la incalzire si care odata cu majorarea pensiilor ar fi avut o pensie mai mare decat plafonul.

Varujan Vosganian a anuntat ca nivelul ajutoarelor pentru incalzire va urma nivelul cresterii pretului la gazele naturale, astfel incat, in termeni reali, "ajutoarele sa ramana cel putin la fel de mari".

"Este vorba de o majorare fata de lunile februarie-martie ale anului trecut cu 12,5%, care a fost majorarea ce am decis-o la 1 iulie", a mai spus Vosganian.

Valoarea punctului de pensie se va majora, de la 1 octombrie, cu aproximativ 20%, cu o luna mai devreme fata de termenul stabilit initial.