Proiectul legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50 la suta a fost adoptat pe articole, luni, de deputati, urmand ca legea sa fie supusa votului final marti. Initiativa legislativa apartine PSD. Dezbaterile au avut loc dupa ce Guvernul a anuntat ca va majora salariile profesorilor cu 9 procente, de la 1 octombrie. Presedintele FSLI, Aurel Cornea a declarat ca initiativa legislativa a PSD reprezinta un pas pentru a rezolva o data pentru totdeauna situatia salarizariii mizere din invatamant.

Proiectul a trecut de Senat in luna aprilie si prevede ca salariile profesorilor universitari sa fie marite cu 74% si pe cele ale profesorilor din sistemul preuniversitar cu 54%.

Presedintele FSLI, Aurel Cornea a declarat ca initiativa legislativa a PSD reprezinta un pas pentru a rezolva o data pentru totdeauna situatia salarizariii mizere din invatamant.

"Este inadmisibil ca in fiecare an sa stam cu jalba in protap, dorim sa terminam cu aceasta situatie", a mai spus Cornea. R. Bobulescu a completat ca salariul unui profesor debutant este de 200 de euro.

Update: PD-L va vota pentru adoptarea legii privind majorarea salariilor profesorilor, a anuntat luni, Emil Boc dupa sedinta Biroului Permanent al PD-L.